Môžme si za to sami

Príspevok v téme: Môžme si za to sami
Peace95

Každý hovorí, aký je svet krutý, nespravodlivý a pritom si neuvedomujeme, že svet je taký, ako si ho vytvárame my.
Ľudia sú kruté svine, ktoré privádzajú tento svet do záhuby a ešte si dovolia sťažovať sa. Kvôli nim žijeme v takej dobe, v akej sme. Len kvôli ľuďom. Ľudia budujú väčšinu vecí na tomto svete. Ľudia to všetko riadia. Bohužiaľ, spôsobmi, ktoré z tohto sveta robia peklo.
Svet by mohol byť lepší ešte pred druhým príchodom Pána, ale to by sa ľudia museli zmeniť. Smutné na tom je, že je to nemožné. Musíme si počkať na druhý príchod.
Zlí a nespravodliví navždy zmiznú a spravodliví budú naďalej žiť večne v pokoji. Vtedy bude život na "Novej Zemi" spravodlivý a pokojný.

Medea7

Ako mlada som riesila malichernosti, ale ked si v nejakej situacii ci uz to konfrontujes so zlym clovekom alebo dobrym musis vediet spravne reagovat. A ne ked si v klude premyslas ze mohol si radsej tak alebo tak. Mala som ten dar vyznat sa v ludoch, teraz ho uz nemam tak som stratena.

pedag

Ono treba byť vedieť aj dobrí, aj zlí, to, čo máš v povahe, prevládne. Keď sa na to pozrieš trochu z nadhľadu, tak ti to môže byť jedno, lebo keď sa na to tak pozrieš, tak vieš, čo treba spraviť, nie teraz, ale potom a potom také malichernosti riešiť nebudeš.

Medea7

Tak vazeni stretla som sa aj so zlymi ludmi, ktori mi nepriali a zavideli, ale vidim ze na Zemi su aj dobri ludia a ciste duse. Aj ked ti dobri to maju asi tazsie, a potom clovek nevie ci tu mas byt dobry alebo zli.

Preteba

Peace95, áno je to tak, že sami si vytvárame zlo vo svete. Avšak, keď sa nebudeme nechávať manipulovať okolnosťami a budeme bojovať za dobro v našom živote, budeme šíriť lásku okolo seba aj náš pohľad na svet bude iný. Spravodliví budú žiť v pokoji, na Novej zemi, ale nespravodliví nezmiznú, tí budú žiť v súžení. Už teraz sa rozhodujeme, kde budeme pokračovať.

Pipinanana

A nielen vonkajsi svet je taky aky si ho vytvarame sami, ale aj kazdeho vnutorny. Kto obracia svoju pozornost na negativne veci, take od teho aj vychadzaju, ako to zaskatulkovanie ludi... Nie kazdy totiz suhlasi so zlom, mnohym je napriklad stale skryte za cim vsetkym "dobrym" sa skryva...

Kubo11

No a počas toho čakania na druhý príchod budem chodiť do práce, vychovávať deti, venovať sa svojim záľubám, ale hlavne sa nebudem zaoberať takýmito blbými myšlienkami.

Život je Boží dar; ale šťastný život je ovocím múdrosti.
grécke príslovie

Modra vlocka

Ja verím v to, že ak je niekto správny a uvedomuje si toto všetko, v prvom rade by sa nemal sústrediť na to zlé, lebo to nezmeníš a trápením v sebe blokuješ to dobré, čo v sebe nosíš. A aj keď je na zemi veľmi veľa ľudí , tak ja verím, že len jeden, ktorý je spokojný a správa sa morálne, robí veci správne a snaží sa byť lepším príkladom pre tento svet, dokáže meniť svet na lepšie a krajšie miesto.

pedag

Ono to každý vníma všetko aj trochu zo svojho uhla pohľadu. Ale keď si to tak zoberieš, tak už je toľko zákonov, že to ani pán Boh nevidel. Už je takmer všetko zakázané a takmer všetko je spoplatnené. Ale keď človek nemôže nič robiť, tak ako sa má realizovať? Ono by bolo treba vymyslieť aj také zákony, ktoré aj niečo dovoľujú alebo uľahčujú a nielen sťažujú.