Ahojte vsetci.Budem pisat strucne bez okolkov.Mam priatela ,sme spolu uz dlho,sme zasnubeny.Priatel ma starsieho brata.Zo zaciatku som ho mala rada,iba ako budúceho svagra,a ako priatelovho brata.Vnimala som to takto velmi dlhy cas.Jeho brat bol odjakziva velmi utiahnuty,uzavrety do seba,a nechcel ziadny vztah,chcel byt sam. Vedeli sme si vzdy pokecat.Takto to islo velmi dlhy cas,vnimala som ho ho,naozaj ako budúceho svagra.No presiel njaky cas,a ja som vlastne postupom casu zistila,ze sa mi paci viac,ako len svagor,.Musim priznat,je velmi sympaticky,a je fajn.No nemala som samozrejme nikdy odvahu,mu to povedat,hambila som sa,a samozrejme by som sa nevedela pozriet do oci môjmu priatelovi,a buducim svokrovcom,tak som si toto tajomstvo nechala preseba.No nastal umna zlom,a zrazu som sa rozhodla,ze poviem svagrovi pravdu do oci.Vcera som nabrala odvahu mu napisat smsku,a povedat mu,co k nemu naozaj citim.No len co som chytila mobil do ruky,ze mu idem napisat,vtom mi zavolal priatel, a s radostou mi oznamil,ze svagor sa zoznamil vcera s nijakou babou a vyzera to medzi nimi na vztah.V tej chvili sa mi zacali tisnut slzy do oci,a pocitila som,hroznu bolest pri srdci.Som velmi smutna,nestastna,no hlavne som nahnevana sama na seba,ze som sa nevedela rozhybat skor.Bude teraz premna skutocne velmi tazke,byt v jeho pritomnosti,a tvarit sa normalne,ze ho mam rada ako budúceho svagra,a este viac,bude premna tazke,ked ho uvidim stou doticnou,a ked nam ju donesie predstavit.Neviem,ako teraz dalej.Neviem,co mam robit.Za kazdu radu vam budem velmi vdacna.
Prajem mu vsetko dobre,no teraz trpim
NAROVINU-dakujem ti v Auguste planujeme svadbu a priatel by uz chcel byt otcom.
Jacki - To sa mi páči. Nech vám to spolu vydrží čo najdlhšie. Ži dlho a šťastne.
Ahojte.Znova som nad tym celym premyslala,a prisla som nato,ze som bola riadne hlupa.Neviem co ma to vôbec napadlo.Ano je pravda svagor je sice sympaticky,a pohladny muz,no je to z jednej strany pravda,ze je taky ťuťmak,ako nahle som prisla k nim na navstevu sice sa namna usmieval a aj prehodil par slov,ale ínak som si vsimla,ze somnou moc nekomunikuje,nie preto,ze by mal nieco proti mne,no on je skratka taky.Je to typ muza,ktoremu by nedocvaklo,ze sa paci zene.Je trocha taky podivin.Mojho priatela lubim,a vazim si ho,a viem ze on je premna ten pravy.Sme spolu uz velmi dlho,chceme sa vziat a mat rodinu.Velmi mi pomohli tieto rady,aby som isla na miesto kde sme sa spoznali,kde sme spolu randili,a kde sme si dali prvu pusu.Cez vikend som to tak urobila a vynorili sa mi,tie najkrajsie spomienky,a vtedy som sa uvedomila a povedala som si,ze ty hlupana co to robis.Lutujem,ze som vôbec mala myslienky na svagra.Vazne neviem co som od toho ocakavala,a uvedomila som si,ze svagor sa namna nikdy nepozeral tak,ako muz ktorému sa paci zena.Vzdy ma bral ako bratovu snubenicu a nic viac.No skratka bola som hlupa priznavam.Ale som sa poucila a chcem to napravit.Mam toho najlepsieho muza na svete a za vsetko co premna v zivote urobil som mu vdacna,lubim ho,vazim si ho a nikdy v zivote nechcem oneho prist. A svagra som navzdy vymazala zo svojho zivota.Dakujem za rady.
Jacki ...Tvoje chovanie je poľutovania hodné, si príklad nemorálnej a nedozretej ženy. Veľká neúcta k Tvojmu partnerovi. Ty tu ospevuješ svojho švagra, ktorý je mimochodom asi mamľas, čo si nevedel nájsť partnerku až kým Teba nedoniesol domov jeho brat. A že si naňho čumela, až sa pomaly rozkýval a Ty si sa časom zamilovala. Ostatné už urobila príroda pomocou hormónov. Tie zabezpečili neskutočný pocit lásky a porozumenia a tiež aj tú chemickú slepotu, ktorá švagrovi zabezpečila dokonalosť. A zároveň aj terajší neznesiteľný smútok. Všetko sa ale odohráva len v Tvojej hlave. Sexualita aj láska. A nevedome to upevňuješ. Ako?
Jednoducho. Tak ako ľutuješ, že si ho nespoznala skôr, stále sa ním zaoberáš. Tým pádom je viac ako pravdepodobné, že naňho myslíš aj pri súloži s Tvojím partnerom. Telo aj okrem toho občas potrebuje odreagovať, čo sa rieši masturbáciou a v tomto prípade dupľom, lebo potrebuješ sexuálne predstavy. Potom všetok hormón oxytocín, ktorý lepí ľudí dohromady a udržiava manželstvo padá na Tvojho švagra a nie na partnera. Nediv sa, že je neodolateľný. Je to obyčajný ch*uj ako každý iný chlap. Kým si to neodžiješ, budeš žiť v klame. Aj do smrti. Vždy Ti bude ľúto, že si mu to nepovedala.
Prečo si to nepovedala svojmu partnerovi. Toho by to zaujímalo viac, a má na to aj právo. A Ty povinnosť. Potom si to vylíž. Aj to, že si mu neverná na plný úväzok. Emočne, ale má tie isté následky ako fyzicky.
psych.interez.sk
www.elitedate.sk
Takže partnera nechutne podvádzaš, využívaš, zneužívaš a ponižuješ. A ak si niekedy dobre zakefuje, je len preto, že je za tým jeho brat. A rada, ak je možné a je dosť ochoty, vyčisti si hlavu, nájdi naplnenie života v spoločnosti súčastného partnera, poprípade v rodine a deťoch. Inak to zabaľ. Ušetríš kopu bolesti a nešťastia.
Urcite mu nic nehovor. Co od toho vlastne ocakavas, ze sa date dokopy a budete spolu stastne zit? A budes sa stretavat s jeho rodicmi ako so svojimi svokrovcami a im nebude vadit ze ze si najskor zila s jednym ich synom a potom s druhym? A budes sa stretavat so svojim snubencom ako so svagrom s ktorym si skvele rozumies? Rozmyslas o tom co by to spravilo so vztahmi v celej rodine? Radim ti snazit sa teraz vyhybat svagrovi aspon jak sa da a snazit sa na neho zabudnut. Sustred sa na svojho snubenca a vas vztah, chodte na vylet, robte nieco co mate radi, chodte na miesta kde ste sa zoznamili, kde ste si dali prvu pusu a pod., aby si si pripomenula to pekne co si s nim zazila.
Ahojte,nad vsetkym som premyslala,a myslim si,ze by som to mala svagrovi povedat.Aj ked on by mi to neopetoval,ale ja to uz v sebe nedokazem dusit,velmi ma to tlaci.Myslite si,ze by som mu to mala povedat?Dakujem za radu.
Ak nieco citis k niekomu inemu a mas svoj uz rozbehnuty vztah,je namieste najprv ukoncit terajsi vztah, potom zacat nieco ine... je to fer aspon voci tek druhej strane... ale vidis, mozno to bolo iba z tvojej strany ze si k nemu citila nieco viac, co ak by si na neho nahodou nieco skusala a teraz by to povedal tomu tvojmu? Prisla by si o obidvoch... tak bud rada ze to takto dopadlo, bud rada za to co mas a nekomplikuj si to ak nemusis...bud naopak stastna ze ty mas super vztah a on si nasiel konecne priatelku a uz aspon nebude samotar....
Jana Lukacova,takto:Nemyslim iba naseba ziadne ja ja,a v druhom rade,ja môjho snubenca nevyuzivam.Sme spolu uz velmi dlho,a ja ho lubim,a chcem snim zostat.Od zaciatku nasho vztahu sme nikdy nemali ziadne problemy a mame sa radi,priatel je velmi dobry clovek a ja si ho vazim.Len som proste pred dvomi mesiacmi zistila,a povedala som si, v samej sebe,ze je velka skoda,ze som jeho brata v minulosti nestretla skor,ako priatela,ze mozno by mi vyhovoval viac,ako priatel.Zistila som,ze svagor bol vzdy utiahnutejsi,tichsi,a ze mal mozno viac vlastnosti ktore by mi vyhovovali.Vzdy sa mi velmi pacilo,ked sa namna usmieval,rozpraval sa somnou,vedel ma vzdy pochopit,a ked som mala problem napr.s pocitacom vzdy bol ochotny mi pomoct,vedel sa mi vzdy pozerat uprimne do oci,a povedal,ze ma ma rad,samozrejme ako buducu svagrinu,no ked som bola u nich na navsteve,vzdy som si vsimla,ako nenapadne namna pozeral,a ked som sa pozrela ja na neho rychlo odvratil zrak.Ja lutujem,ze som ho nestretla skor,nez som sa spoznala s jeho bratom,mojim snúbencom.A to,ze ma boli ze si teraz nasiel vztah,natom nevidim nic zlého,kazdy mame nijake to svoje tajomstvo,ktore nosime v sebe,a nikomu sa s nim nezverime,mojim tajomstvom je ze sa mi pacil,paci sa mi,a pacit sa mi bude,aj napriek tomu,ze si nasiel vztah,A ja nevidim natom nic zlého,neznamena to ani,ze ja priatela podvadzam,alebo ze ho nelubim.
Jacki:..utrápené je najmä Vaše ego...jedna vec je zaľúbiť sa do človeka, ktorý Vám to neopätuje (a čeliť svojmu smútku) a druhá vec je "...Bude teraz premna skutocne velmi tazke,byt v jeho pritomnosti,a tvarit sa normalne,ze ho mam rada ako budúceho svagra,a este viac,bude premna tazke,ked ho uvidim stou doticnou,a ked nam ju donesie predstavit"...kde je v tom celom Váš snúbenec? z toho, čo píšete Vám na ňom nezáleží a sústreďujete pozornosť iba na seba (ja, ja, ja)...to, čo sa udialo veľa hovorí o vašom vzájomnom vzťahu, ktorý nefunguje, ale Vy ho "zneužívate" naďalej... bolo by potrebné si naliať pohár čistého vína a začať byť úprimný (k snúbencovi), ak nie tak toho utrpenia bude ďaleko viac na viacerých stranách..
Postupom casu,som zistila,ze by mi viac vyhovoval priatelov brat-svagor,no ja som nemala odvahu mu to povedat,a teraz mu to uz ani nepoviem,uz je neskoro zial.