Uchylka, či potreba duchovného splynutia?

Príspevok v téme: Uchylka, či potreba duchovného splynutia?
Danach

Chcem sa vás spýtať na názor. S priateľom sme spolu rok. Viem, že k normálnemu spoluzitiu patrí istá dávka intimity. No zdá sa mi, že to priateľ začal v istých veciach preháňať.Naschval vojde do kúpeľne ked si ráno umývam zuby, alebo sa licim a ide na toaletu. Najprv takto chodil len na malú potrebu, teraz začal aj na veľkú. Je rád keď ho vidím pri vykonávaní potreby, občas navodzuje situácie, aby som za ním musela prísť na WC. Alebo mi z práce píše v čase, keď je na záchode a upozorňuje ma na to čo tam robí. Alebo ma tendenciu prdiet predo mnou naschvál, akoby ho ten pocit vzrušovať, ale nemám pocit, že vyslovene sexuálne vzrusoval, skôr, nejako duševne napĺňal, akoby si tým dokazuje, že sme si tak blízki...Akoby túžil po nejakom mojom hlbokom prijatí jeho osoby aj s tými jeho intimnymi, nie najprijemnejsimi prejavmi. Vie mi niekto vysvetliť takéto správanie?

Iveta Michael

Fuj ... to je fakt nechutne, odporne! Ani neviem čo na to povedat ale niekoho takeho by som nezniesla po mojom boku ....

a_dr1a

Nad tou potrebou duchovneho splynutia som sa akurat tak dobre, zasmiala) Akoze to uz fakt ludia nevedia pouzivat zdravy sedliacky rozum?? Sorry. Ak niekto pusti v mhd plyny, tak nejde o ziadnu potrebu duchovneho splynutia s davom ci so spolucestujucimi, ale o to, ze sa v tej mhd vyskytol obycajny nevychovany "sedlak". Takze sa s tym svojim porozpravaj, ze nepotrebujes s nim zdielat tie jeho prdy, velke potreby ai, a ze ocenis v tomto smere sukromie odstup taktnost a praobycajnu slusnost a vychovanie. Akoze nehovorim, stat sa moze cokolvek, ale je rozdiel ojedinela "nehoda" v tomto smere a robenie tohto vedome dennodenne vkuse a nonstop pred partnerom. Odtial-potial.
A po dalsie, tiez moze ist z jeho strany o obycajnu ochranu svojho teritoria a priestoru. Zamyslela si sa nad tym, ci nemal vyhrady k tomu, kolko a ako casto a dlho okupujes sama pre seba tieto vase spolocne priestory?? Lebo ak obsadis kupelku s wc na 1-2h rano aj vecer a on chudak nema inu moznost ako sa tam vobec dostat, tak nejde o ziadne duchovne splynutie s tebou, ale o presadenie si svojich potrieb narokov, o ktore ho tym padom ty ukracujes a oberas. Takze zakup si zrkadlo osvetlenie a mozes sa denne aj 3h licit v spalni kuchyni, na balkone ai. Lebo malovat kremikovat ai sa mozes vsade. Ale wc v byte mate asi iba jedno.
Lebo opisala si sice konkretne situacie, ale akosi postradam cas, kolko ho tam travis ty a ci on ma vobec ine moznosti sa do tych vasich spolocnych priestorov pri tebe vobec dostat :D Lebo ak obaja chodievate prec z bytu v rovnakom case, tak on ma tiez narok pravo na svoje potreby, nielen ty. Takze si spravte kludne rozpis, kto ako dlho potrebuje travit cas v kupelke. Jasne, ze pri pouziti wc sa to neda vopred naplanovat, ale tak tych par minut sa da pockat vydrzat vzdy, kym si ten druhy z paru ulahodi ulavi

Jana Lukacova

Danach: splynutie partnerov nie je to, keď jeden partner "núti" toho druhého do niečoho, čo mu nie je príjemné...súčastou splynutia, intimity medzi partermi môžu byť aj scény, ktoré popisujete, avšak iba vtedy, ak to obaja partneri robia dobrovoľne a prináša im to potešenie (zábavu...)...z toho, čo píšete Váš priateľ môže "odmietať sám seba, vnímať sa ako menejcenný človek" a snaží sa takýmto núteným spôsobom potvrdiť svoju hodnotu od Vás (tým, že ho príjmete aj v takýchto situáciach)...skrývajú sa za tým nevysporiadané emócie z minulosti, pritom on si to môže odôvodňovať vzrušením...Ak by ste mu napr. teraz povedala, že to, čo robí je pre Vás nepríjemné a chcela by ste, aby prestal, stúpila by ste mu na citlivé miesto ("potvrdila" jeho menejcennosť), otvorili by sa mu tým rany a mohla by nasledovať nejaká úniková reakcia z jeho strany.

Ak Vám na ňom záleží, skúste sa s ním otvorene, ale citlivo porozprávať, opýtať sa ho prečo to robí (čo ho k tomu vedie), možno si začne uvedomovať, že má problém...

Mrauka

Normalne je povedat, ze mi to vadi, ked mi to vadi. Nechapem niektore zeny, ktore sa bezia poradit na internet a opisuju do detailov svoj intimny problem.
Teraz si predstavte, ze by to tak urobil vas partner a vy sa o tom dozviete. Ake pocity by ste mali?
Muzi tiez nepovedia, ked im nieco vadi na partnerke. Muzi su schopni sa rovno rozist kvoli nejakej hluposti. Kamarat sa napriklad stale stazoval, ze jeho partnerka pri jedle mlaska. Vsetkym okolo to vykladal. Jej to samozrejme nepovedal. Nakoniec sa s nou kvoli tomu rozisiel.
Ako ma ten druhy vediet, ze vam nieco vadi? Ani mu nedate sancu, aby to zmenil.

Teraz aky malo vyznam mu to nepovedat, napisat to sem, kde ti poradili, aby si mu povedala, ze ti to vadi?
To iba mne pride ako kocurkovo?

Lollka

Ak by to bolo tak ze sa dlho licis a jemu treba na velku riesenim nie je ze ti tam vojde a zacne srat pri tebe. Sa dohodnite kto kedy rano obsadi kupelnu a ked v nej je, nech ma sukromie. Ked si tam ty a jeho zrovna chyti sranie nech ti tam zaklope a ty si mozes malovatka zobrat aj k inemu zrkadlu v byte, alebo si umyt zuby nad umyvadlom v kuchyni. Treba ale hlavne komunikovat. Ty ale pises ze mas pocit ze mu to robi nejakym sposobom dobre a vyhladava situacie aby pred tebou mohol srat, prip. ked nie ste spolu a pise ti SMS tak ti to aspon opisuje. Predpokladam, ze ty z toho ziadne dobre pocity nemas tak zase komunikacia, povedz mu to. Povedz mu ze teba nezaujimaju jeho hajzlove zazitky a nech si ich laskavo odpusti. A nech ti neleze do kupelne, nech zaklope ak uz nevydrzi a ty ho pustis. Ak by toto nerespektoval a napriek tvojim prosbam ti toto furt robil tak sa treba zamysliet nad tym, ci takyto vztah ma vobec zmysel. Lebo potom ta tazko bude respektovat aj v inych veciach.

pedag

A nie si na vine náhodou tak trochu aj Ty? Že mu vyváraš také jedlá, že len se.rie a p.rdí? Kto vie koľko na tom wecku sedí? Predpokladám, že takmer celý deň a keď ho stretneš, tak to považuješ za úmysel z jeho strany? To mi príde choré!