Pomoc kamarátovi

Príspevok v téme: Pomoc kamarátovi
Kamos001

Zdravím, chcel by som poznať názor diskutujúcich. Mám kamaráta, s ktorým sme si navzájom pomohli v posledných dňoch. Zistil som od inej osoby, že má dlhy. On to predo mnou tají. Mám taký dojem, že stávkuje. Nie sme si až tak blízky, aby som bol k nemu celkom priamy. Rád by som mu pomohol, netuším ako. Je to kamarát, o ktorom si myslím, že je priamy človek. Nechcem mu ublížiť, chcem sa s ním naďalej priateliť, čo aj keď nie je najdôležitejšie, skôr by som mu chcel pomôcť. Poraďte. Ďakujem.

Tomas12345

Ak je problem v stavkovani tak najprv treba vyriesit jeho zavislost na stavkovani aby sa viac neprehlboval do dlhov, lebo stavkovanie je hra s negativnou sancou na vyhru a vzdycky teda povedie k strate a dlhom. Zavislost na stavkovani liecia bud psychologovia alebo psychiatri.

Sally357

Fullhd, ak si kamarat gambler neprizna problem a nebude ho riesit tak ako pises, naozaj to budu len zbytocne reci. Tiez mas kus pravdy, takyto tvrdy je naozaj zivot. S nikym sa nemazna, suhlasim aj s tebou.

Fullhd

Bla bla bla.Same sproste keci,to naozaj pomoze.Nech ohne chrbat a zacne makat a nech to splati,ina cesta neexistuje.Sam je v srackach sam sa tam dostal,nech si sam aj pomoze.Ja by som chcel novy fotak Nikon za 3500€.Kupi mi niekto?

Kamos001

Díky baby, ste super. Kamarátovi neplánujem finančne pomáhať. Skôr mi išlo o to, ako mu povedať, že viem že má dlhy a že tuším za tým gambling. A keď to prizná, môžem mu podať pomocnú ruku, ale nie formou peňazí, ale pochopením a nasmerovaním do nejakej poriadne, samozrejme ak sa potvrdí že je gambler.
No nič, škoda že admin občas nepristrihne krídelká psychicky narušeným jedincom, ktorí tu špinia debatu. Ale máme samozrejme slobodu slova :) Chodím sem tak dvakrát za rok, ale toto bol asi môj posledný príspevok.

Sally357

Dobre pise vsetko Zuzazuza, aj kiwi vystihla podstatu, lebo to nie je pomoc, urobil by s nimi len to co doteraz a ty by si tym sposobom lahko skrachoval s nim. On sam si moze len pomoct, mozes mu byt len psychickou oporou. Ak nechce, mozes sa aj roztrhat.. zbytocne.

TibusBenedicto

Ja som nikdy nemal ten pocit že mám priateľa nakoľko si musím priznať že so homosexuálne doslova fanatický.Milovať ľudí a chcieť im dobre to je GRO môjho poslania na zemi.Mne by nevadilo kebyže mám aj mám aj priateľa z basy.Len nech ukojí moje sexuálne chute a radovánky.Mne nevadí či by bol podnikateľ cigán arab terorista vrah alebo
tyran.Mňa vzrušuje predstava že ma homosexuálny partner bičuje po zadku a chrbte a práve takéto typy ma neskutočne vzrušujú.Skúšal som nejaké finty na chlapov po dedine ale nič.....nikdy som neuspel.Posielal som milostné listy do schránok chlapcom po dedine a zase nič....Skúšal som predávať huby cez facebok a nájsť si homosexuálneho partnera a zase nič.Facebok je to pravé miesto ,človek' nikdy nevie na aké krásne chlapčenské riťky naďabí....Potom som nadával chlapom po dedine do vrahov-nechceli ma vyplatiť.Ďalšieho som skúšal pobozkať za kulturákom v parku...dopadlo to zle prefackal ma.Potom som skúšal obchytkávať ďalšieho nevyšlo to....tak aj tomu som vynadal do sadistov satanov a vrahov že keď mi nepodrží že pôjde do pekla...ale zase nič....nechcel ma??nie som atraktívny???alebo vzdelaný???alebo zlý??BOH vie...potom som si povedal serem na homosexualitu.No tak som sa priplichtil ku skupinke dôchodcov že budem s nimi chodiť na čurbesy s palicou a ruksakom.Zatiaľ mi to ide dúfam že tam zapadnem sme vekovo približne rovnako starý tak mi držte palce

Kamos001

Vďaka Zuzi, Kiwi.
Otrasné ako niektorí ľudia všetko spájajú so sexom. Hanby sa ty pomýlená vymetená kreatúra trafená hus Jessica.

Zuzazuza

Ak chces niekomu, kto pada alebo je na dne, pomoct, v prvom rade musis zabezpecit, aby teba nestiahol so sebou. Teda ako uz ti tu napisali, zasada cislo 1, nedavaj ani nepoziciavaj mi ziadne peniaze. Ked sa rozhodnes o tom s nim rozpravat, mozes cakat, ze sa ti nakoniec zdoveri, lebo vyciti uprimny zaujem. A to je dalsi krok, pri ktorom nesmies zabudnut chranit seba. Kamarat v problemoch bude potrebovat vela tvojho casu, energie, a castokrat budes mat pocit, ze hadzes hrach na stenu, mozes byt z toho pekne frustrovany. A musis pocitat aj s moznostou, ze sa ti nepodari pomoct mu z problemov. A nakoniec sa to este moze obratit proti tebe a stratis ho ako priatela. Ono je velmi uslachtile chciet niekomu pomoct, ale najskor si poriadne premysli, do coho sa pustas. Mal by si si najskor preverit, v com spocivaju jeho problemy, skor, ako sa podujmes na pomoc s ich riesenim. Pomoct mu mozes rozhovormi, velakrat ludom staci, ze v tom nie su sami, ze citia, ze niekomu na nich zalezi, co im v konecnom doskedku dava silu riesit ich problemy. Ak ich riesit chcu. Ak ich riesit nechcu, ani zazrak takym ludom nepomoze. Takze poskytnut mu mozes moralnu podporu, ale nechod za kazdu cenu hlavou proti muru. Mysli vzdy aj na seba a pocitaj aj s tym, ze mu pomoct nedokazes.