potrebujem poradit, kde prijmaju ludi s urcitymi obmedzeniami alebo nejaku instituciu

Hmmm123

Chranene dielne su nad 70% ZTP myslim?! Ak mas menej, su zamestnavatelia, ktori beru aj s menej percentami. Ak nemas ZTP, musis tiez len hladat a hladat... co zvladnes.
Pozor na sarlatanov, liecitelov a alternativnu medicinu, aby si neskocila diablovi na lep. To ze si si zila ako princezna mozno uz skoncilo. Zivot je tazky, nie je rozpravka, zmier sa s tym a bojuj. Hladaj svoje miesto v zivote tak jak si, zdravie sa neda kupit.

Medea7

Ok dik za info. Len dufam ze to neni o vareni a peceni, chodila som po stacionaroch a to ma ubijalo. Intelektualne nerastiem. Idem nieco vybavit tak ma tak slovne ohuria, ze ja v duchu volam kde mam mozog a som vies kde.

DpP4

Prácu pre ľudí s obmedzenými schopnosťami zabezpečujú chránené dielne. V nich je výhoda aj tá, že pracovný čas býva kratší, môže byť 6 alebo 4 hodiny. Chránené dielne sú dobrá vec, lebo ľudia s takýmito obmedzenými schopnosťami nie sú stále úplne sami. Sú v kolektíve. Aj práca v nich môže byť zaujímavá. Problém je, že ich je málo a nie sú všade. Treba sa informovať aj na úrade práce. Tam by mali mať o týchto chránených dielňach najväčší prehľad.

Medea7

Nebola som superinteligentna, ale ked som si s niekym sadla vedela som o com je rec. A teraz sedim, pocuvam, a zrazu mozog sa vypne neodsleduje informaciu a uz som mimo, a ludia hustia, hustia do mna informacie a uz som vedla a mozem si tak piskat.

Tibea77

Ja som skúšal upratovača strážnika predavača cigariet a nepotlačil som svoje sklony mozog nepustí.Ale pritom som dobrák všetkým ľuďom na svete chcem dobre.Aj som veriaci ku všetkým sa správam slušne a milo decentne.

Medea7

Ako pokorena som bola, ale s tym na aku uroven som sa dostala teraz s tym sa ja zmierit neviem. Mala som totiz zivot princezny, utrpenie som nepoznala, ale ja takto ostat nechcem,

Medea7

Ja mam ciele lenze ja som take KO od zivota dostala, ze len lezim viacmenej, a chcem robit s knizkami a intelektualnu pracu, ale som v pasci mozog nepusti. Aj som ho cvicila, aj som citala, aj trochu cvicila, aj dychala zhlboka jednoducho neviem si ho sama opravit.

DpP4

A ty máš aký cieľ? Čo by si chcela zlepšiť, čo by si chcela dosiahnuť. Si spokojná s tým ako je to teraz? Už si sa zmierila? Lebo hovoríš, že ťa duria rodičia... a ty?