Potrebujem radu od skusenejsej zeny

Príspevok v téme: Potrebujem radu od skusenejsej zeny
Viktoria2001

Zdravim moje meno je Viki. Prosim nech reaguju len zeny a to z toho dovodu, ze mamina s nami nezijeme, otec ma 2 prace, a jednoducho sa s nim o zenskych veciach neda bavit. Mam viaccero mensich problemov ktore sa akokeby spojovali a mam pocit ze mam depresiu alebo neaku uzkostnu poruchu. Zatial to nechcem riesit tabletkami. Trapi ma ze v skole v 3.rocniku (18rokov) na strednej nemam skoro ziadne kamaratky,nerozumiem si s nimi a nechapem co vidia na tom byt silou mocou co najdospelejsie,najkrajsie....dalsia vec nad ktorou premylsm asi posledne 2 tyzdne je, ci ,,mam dat,, svojmu priatelovi, sme spolu 11 mesiacov a zatial boli len bozkavacky a tak, v poslednom case na nom vidim ze uz by velmi chcel. Do toho celeho ten pocit ze nemam ziadnu starsiu zenu v mojej pritomnosti ( s babkou sa o tom bavit nebudem) s ktorou by som sa mohla o tom rozpravat, mama je dlhodobo odcestovana, po rozvode sme boli aj s mladsou sestrou pridelene k ocovi. Neviem ci su to len hormony alebo naozaj neake stavy z toho vsetkeho. dakujem za rady

pepe542

Viktoria2001...je tu už veľa príspevkov, tak si myslím, že to hlavné už bolo napísané, tak som si dovolil napísať aj pohľad muža. Potrebovala by si blízku zrelú ženu zo zdravým rozumom pri sebe trochu dlhšie.
Snaž sa udržať si panenstvo až do vzťahu , ktorý vyvrcholí do manželstva. Jedenásť mesiacov nie je veľa. Nikdy to nerob v zamilovanosti. Tá končí niekedy medzi 18-30 mesiacmi. Si pod vplyvom chémie a nie vlastného rozumu. Rozumný chlapec-muž to ocení a rád počká do svadby. Ak to myslí vážne, aj tak budeš patriť len jemu. Zamilovaná žena má srdce na dlani a nohy od seba. Neponáhľaj sa. Panenstvo je pre rozumných mužov poklad - dar. Vklad do vzťahu. Uvidíš, že to ocení. Panenstvo sa nedá obnoviť. Rozhodnutie je na Tebe. Pravda je taká, že aj zamilovanosť má vývojové fázy a mala by sa posúvať smerom k partnerskému zvezku ale za intenzívnej spoločnej komunikácie. Už by si ho vtedy mala dokonale poznať, či je vhodný pre rodinu alebo sa to počas tohto času rozpadne. Alebo myslíš, že sex to spraví? Osobnosľ partnerov je už dávno vytvorená. Len čas ukáže, kedy sa objaví v plnom svetle. Nedočkavosť chlapca ešte treba ospravedlniť hlúpymi poznámkmy kamarátmi a staršími chlapmi. A potom veľký hráč je testosterón. Ale keď k tomu dvojde, prajem Ti aby si dlho v dobrom na ten okamih spomínala. Nebude sa už opakovať. Prajem Ti veľa pekných zážitkov a ospravedlňujem sa.

dorija

ernesto si chlap,napisal si to najlepsie......svetielkonadeje,, ze nadrzany chlapec,co si chce len ukojit pudy,..v dnesnej dobe je to priam svatec,chalan ktory skoro rok respektuje svoje dievca v tej naintimnejsej sfere,hoci telom tuzi po nej,co je prirodzene nie?musi ju velmi lubit,lebo iny nadrzany by to davno vzdal,..zaujimave ze vikina nepise nic ako ho lubi,ze si ho vazi zato - zaujima ju len CI MU MA DAT.,nekomentujem radsej ten lascivny vyraz :) ak ho nema rada,neplanuje mu DAT dalsi rok,nech mu to rovno povie...len ona vie sama ako to naozaj je,naco to rozoberat s cudzimi ludmi? cele je to ... :) :)

Alkaaa

Inak este som v zivote nepocula chlapa, ze by riesil tak panictvo, ci sa ho zbavit. Chlapi su rady ked ci uziju. Toto len zeny maju v sebe zakodovane akoby to bolo nieco posvatne.

dalsi

Hracc, sex prirodzenou a obycajnou vecou je. Ale oddat sa niekomu, je uz nieco ine(nie to este prvykrat). Ty to beries velmi povrchne, bez akychkolvek emocii. Taketo dievca ta ma drvivo nie o samotnom akte, ale o emociach. Mozno prave teraz bude vysledkom jej dalsich 10 rokov, ci sa stane rozhodnoskou, alebo riadnou zenou do riadneho vztahu.

Pardon ze pisem, len som chcel oddelit obycajny akt, od hmm, milovanim? sex verzus milovanie...

Hracc

Proste, kompromis je vtedy ked zena chce nieco od muza. Ked muz chce nieco od zeny, tak uz je to natlak. Je to velmi jednoduche.

No ja myslim, ze 11 mesiacov vztahu je dost na to, aby slecna vedela ci ten vztah ma zmysel alebo nema. Ak ma, tak by sa prirodzene mal posuvat dalej (zamyslite sa nad vsetkymi temami, kde zena chce zasnubenie od muza a vsetky zeny jej tam pisu, ze bud posuvanie sa dalej alebo rozchod). Ak vztah nema zmysel nech to ukonci a netrapi ho. On moze za 5 rokov mat byvanie, rodinu, dieta a ona bude stale vahat u dalsieho x-teho...

A dalsie, zeny sa stale stazuju, ze su brane ako sexualny objekt a tu stale otazka ,,dat mu, nedat mu?,,. Sorry, ale zena nic nedava. Sex si uzivaju obaja rovnako. Fakt naozaj prestante brat, ze panictvo je nieco viac. Nie, nie je to. Sex je uplne prirodzeny pre vsetky zive tvory.

Zuzazuza

Kompromis = dohoda na zaklade vzajomnych ustupkov. (Podla Ernestovho slovnika) NIKDY nerob ustupky, ak nieco v sexe nechces. V sexe sa robi iba to, co CHCU OBAJA. V sexe sa ustupky nerobia. A uz vobec nie v tom, ze niekto s tebou spat chce a Ty s nim nie. Tu urobite kompromis, ze pojdes proti svojej voli. To nie! Je to tvoje telo a Ty si jedina, kto ma pravo rozhodovat o tom, co sa s tvojim telom bude diat. Kompromis vo vztahu je jedna vec. Ale rozhodovanie o tvojom tele nikdy nesmie byt predmetom kompromisu.

capicap

Nesuhlasim s Ernestom
Kompromis mozes robit pri zariadovani spol. byvania co chces jeden a druhy ako zariadit ked kazdemu sa paci nieco ine v byvani, kompromis mozes robit vo vybere dovolenky ked kazdy ma inu predstavu v traveni volna, kompromis mozes robit v dohadovani svadby ked kazdy z partnerov ma tom dni inu predstavu....ale robit kompromis v prvom sex. kontakte je blbost ked prvy je len raz a ziaden iny uz prvy nebude a dievca ma samo pochybnosti ci to chce. Tu kompromis neprichadza do uvahy! Tu ide o narusenie osobnej intimity! O odkryti svojho telesneho Ja!
Ernesto si vedle ako ta jedle!

Ernesto

Zuzazuza: neviem ci rozumieme pojmu kompromis rovnako, ale ja pod tym pojmom nemyslim, ze mu ma dat, ked nechce.

pripajam link pre istotu, aby sme boli na rovnakej vlne
slovniky.juls.savba.sk

Zuzazuza

Ernesto, kompromis vo vyspati sa s chlapom, s ktorym sa vyspat nechce, tomu sa hovori polovicne znasilnenie. Lebo polovicu svojej vole potlaci v prospech vole partnera. NIKDY nerob kompromis v tom, ci sa s niekym vyspis, ak to chce iba on. V rozhodovani o svojom tele co sa tyka sexu nikdy nechod proti tomu, co citis. Co Ernesto hovori, ze kompromisy vo vztahu, to nema nic spolocne s tym, ze ked to chlap chce, tak mu mas dat. Ani ked uz dvaja spolu spavaju, nikdy nema ani jeden z dvojice robit nieco, na co sa neciti. Kompromis vo vztahu znamena modifikovat svoje nazory a spravanie v zaujme hladkeho spolunazivania. Nie zdielat s partnerom pravo na kontrolu nad tvojim telom. Takze sa drz toho, co ti svetielkonadeje pise.

Ernesto

nechcem sa tu velmi vrtat v tejto teme, ked autorka vyslovene chce, aby prispeli iba zeny, ale chcel by som len upozornit, ze svetielkonadeje ti radi VELMI zle. takymto egoistickym postojom ti kazdy jeden vztah skor ci neskor stroskota, ze mas pozerat iba na seba a iba to co chces ty sama je dolezite. vo vztahu je dolezity kompromis a to v kazdej oblasti. svetielkonadeje mylne predpoklada, ze chalan sa chce iba vysemenit a je s tebou len kvoli tomu /co samozrejme nie je pravda, inak by s tebou netahal 11 mesiacov/.

co by si mala robit a ako sa zachovat rozpisovat nebudem, kedze si vyslovene prajes rady od zien. len som chcel varovat pred fatalnou chybou, ktora ti znici vsetky vztahy v zivote.