Potrebujem radu od skusenejsej zeny

Príspevok v téme: Potrebujem radu od skusenejsej zeny
Viktoria2001

Zdravim moje meno je Viki. Prosim nech reaguju len zeny a to z toho dovodu, ze mamina s nami nezijeme, otec ma 2 prace, a jednoducho sa s nim o zenskych veciach neda bavit. Mam viaccero mensich problemov ktore sa akokeby spojovali a mam pocit ze mam depresiu alebo neaku uzkostnu poruchu. Zatial to nechcem riesit tabletkami. Trapi ma ze v skole v 3.rocniku (18rokov) na strednej nemam skoro ziadne kamaratky,nerozumiem si s nimi a nechapem co vidia na tom byt silou mocou co najdospelejsie,najkrajsie....dalsia vec nad ktorou premylsm asi posledne 2 tyzdne je, ci ,,mam dat,, svojmu priatelovi, sme spolu 11 mesiacov a zatial boli len bozkavacky a tak, v poslednom case na nom vidim ze uz by velmi chcel. Do toho celeho ten pocit ze nemam ziadnu starsiu zenu v mojej pritomnosti ( s babkou sa o tom bavit nebudem) s ktorou by som sa mohla o tom rozpravat, mama je dlhodobo odcestovana, po rozvode sme boli aj s mladsou sestrou pridelene k ocovi. Neviem ci su to len hormony alebo naozaj neake stavy z toho vsetkeho. dakujem za rady

Ttt

No pekne rady.chuda dievca ma si z coho vyberat.este keby jej tak poradil niekto kto hned nemysli na spiace dospievajuce dievcata vedla v izbe vsak?nic to slecna najlepsie spravi ak sa bude riadit citmi a tym okamzikom nicim inym tie ti uz napovedia ci nastala alebo este nie ta chvila.ty sama sa musis rozhodnut ci si pripravena a ci po tom tuzis.kedy ta situacia nastane to spoznas neboj.a samozrejme ak to este fakt nechces nerob to kvoli nikomu.ak to budes mala potrebu urobit tak kvoli sebe.a 11 mesiacov u mladika bez sexu klobuk dole zrejme mu zato stojis

Neraz

Ernesto:Tvoja partnerka si to mala radsej urobit sama a dat ti pokoj :D partnera s 39 stupnovou horuckou by ma teda nenapadlo otravovat, este to chytim od neho :D

Ernesto

cililink: tak ti poviem taky posledny ale ze brutal kompromis. mal som horucku tahajucu k 39° a partnerka nadrzana ze by ju islo rozhodit. mne sa veru ANI NAHODOU nechcelo. tak som jej povedal, ze neni problem, ked to bude bez predohry a ja budem maximalne pasivny, teda lezat dole a nic nerobit. tak sikula si ho dokazala postavit (dodnes nechapem) a poskakala si. ja som ustupil z toho svojho ANI NAHODOU a ona ustupila od toho, ze mala neplnohodnotny sex kde musela omnoho viac davat ako dostala. ukazkovy priklad kompromisu v sex. oblasti. keby som mal zivotnu filozofiu ako svetielkonadeje, tak si dievca pocka az ked –JA-- budem mat chut. keby som sa jej dnes opytal, s ktorou zivotnou filozofiou kompromis vs. egoizmus by sa jej ten vecer viac pozdaval, tak si myslim, ze je kazdemu jasne aka by bola odpoved.

cililink

Ernesto vysvetli.mi prosim ta podrobnejsie co znamenaiu kompromisy v sexualnej oblasti vztahu?
Trosku som ta nepochopila...ako si to myslel..
Dakujem

pepe542

dorija...to som nenapísal. Ale určite rozumnému človeku napovie o akú ženu ide a hlavne keď si uvedomí, že to tak chcela sama od seba a vlastnej vole. Darovať mu to čo sa už druhý krát nebude dať. Malý príbeh možno fikcia. Kamarátky sa posmievajú jednej priateľke, že je panna. Bola dosť rozumná, tak odpovedá: tam kde ste vy ja mvožem byť hneď keď sa rozhodnem. Ale kde som ja, vy už nemvožete byť nikdy.

dorija

pepe neviem,ci panenstvo je stopercentna zaruka na stastne dlhe manzelstvo,ked prejde vasen,nadalej by to malo byt o laske,ale aj tolerancii,prisposobivosti, dovere

pomocnica

Súhlasím s Ernestom. On predsa neradil, že sa s ním má vyspať, hovoril o kompromisoch, nie len čo sa týka sexu....celkovo, aby proste dievča si nemyslelo, že je dobrá cesta celý život, vo vzťahu a celkovo myslieť len na seba. Lebo takto sa fakt nikam nedostane...
Sex ak chce aj ona okey, ak nie treba vysvetliť, že ešte nie je pripravená a teraz v tomto chlapec buď pochopí a z lásky počká, alebo bye bye.
Kompromis v sexe myslí Ernesto myslím, že tak, že nerobíme len to, čo chce jeden, ale prispôsobujeme sa niekedy, samozrejme keď nám to nie je úplne proti srsti. ;-)
Nejde o nijaké znásilnenie, ak to zakladateľka témy nechce, nech to nerobí, ale celý život sa určite netreba riadiť len tým, čo chceme my sami, no určite je dôležité to, čo tým chcelo svetielkonádeje povedať, že musíme konať tak aby sme boli šťastní my sami, nie všetci naokolo, ale nie my sami. ;-)
Pekný dník želám.

Ernesto

Zuzazuza: paneboze to nie je podla ziadneho ernestovho slovnika, to som ti sem postol priamo odkaz na slovnik slovenskeho jazyka, kedze pojmu kompromis si ocividne nerozumela alebo ho doteraz mylne chapala. kompromis nerovna sa, ze sa s nim ma vyspat. viacere tu mylne chapete, ze kompromis = ma mu dat. to je nezmysel. to by znamenalo uplne podriadenie sa. kompromis je o VZAJOMNYCH ustupkoch.

keby som to vase nelogicke uvazovanie analogicky pretocil na opacnu stranu a ze teda i ten jej chlapec by mal pozerat iba na seba v sex. oblasti, tak ked on chce sex, tak ho ma mat a teda si bude medzitym sukat s inymi. take plytke uvazovanie mate a svetielkonadeje nema sancu na plnohodnotny a hlavne dlhodoby vztah, ked takto uvazuje, ze je dolezite iba to co chce ona. takych zien poznam dost a vsetky skoncili skor ci neskor bez chlapa. vztahy dlhsie jak dva roky samozrejme nehrozili.

ten chlapec ju miluje, inak by s nou nebol rok. rocny vztah bez sexu v tomto veku je rarita. v 17-18 je testosteron u chlapa najvyssie v zivote. mat do toho impulzy vo forme bozkov a dotykov po dobu celeho roka je este prilievanie oleja do ohna. ak toto chlapec dava, tak to dava len z lasky. takze tie vase zakomplexovane predstavy ako ju chce iba pretiahnut a pod. si nechajte pre seba.

a kompromisy patria do vsetkych oblasti vztahu. nie len do byvania a vyberu dovolenky. to je co za debilina :-DD v sexe su kompromisy 100x dolezitejsie ako pri vybere dovolenky, to snad nemozete vyber dovolenky povazovat za dolezitejsiu vec vo vztahu ako milovanie sa, kurna to ste spadli z visne vsetci?

VelmiMudra

Vikina to práveže veľmi výstižne napísala - či mu má DAŤ.
Aj keď v mnohých komentároch je napísaná pravda, že by totiž nemala robiť niečo, na čo sa necíti - v skutočnom živote veci fungujú presne naopak. Lebo muži nad ženami panujú - doslova - kto hovorí, že nie, tak ten klame. Ženy sú mužom podriadené, na čo muži starostlivo dohliadajú, aby to tak bolo a zostalo. (A keď majú doma hotové nešťastie, tak im zasa nie je dobre.) Schizofrénia ako vyšitá.
Máloktorí muži sa o city svojich partneriek zaujímajú nejako obzvlášť, čo je dané tým, že sú vlastne muži.
Však nech mu DÁ a keď sa stane ďalej niečo neočakávané zlé, tak bude vidieť, ako bude ten jej prchať...