nechcem dieta

simiona

Keď si však predstavím situáciu, že by som mala muža, milujúceho, dobrého, verného a ktorý vie používať rozum a bol by mi oporou, viem si predstaviť mať s ním deti.

Vždy som však natrafila na suknickarov alebo alkoholikov alebo oboje dokopy. Jeden expert sa raz opil a za jeden večer sa stihol pooblizovat s 4 ženami. Z toho 3 boli vydaté a mali deti. A nemali zábrany.

Nie, neprosím.

simiona

Sú tu takí, čo píšu, že keby boli aj ich rodičia takí egoisti, tak neexistujú. A čo deti z rodín, ktorí sú veľmi chudobní, žijú niekde v chatrčiach, majú 10 súrodencov a nemajú takmer nič do huby? Deti, ktoré večne hladuju? Alebo týrané deti? Neboli egoisti práve tí rodičia, ktorí mali deti napriek tomu, že vedome vedeli, že sa nedokážu postarať o deti?

Rada_neznamej

Misa to povedz tym detom, co nemaju co jest, su bite, zneuzivane, znasilnovane a tyrane. Detom, ktore vlastne matere suky opustia a su odkazane na seba, kradnute, predane na prostituciu, alebo ako sluhovia. Ty sa daj liecit, ak si myslis, ze pre kazdeho je tento zivot pozehnanie. Nemas ponatia kolko ludi si zela, aby sa nenarodilo, ale nema odvahu sa zabit, aby neprisli do pekla. Tak tu trpia a prezivaju zo dna na den a dufaju, kedy to trapenie skonci. Obuchaj si hlavu o murik, mozno potom sa ti oci otvoria.

vaporwave

Misa_Haligovce

kantov katego. imperativ dnes asi nikoho nespasi, ludia sa na svete budu aj tak nadalej zabijat (a budu sa riadit svojim "alahom"), dnes su trendy ine.. a filozofia hoci sama chcela tak zistila ze svet nespasi svojmi komentarmi..

Misa_Haligovce

"NECHCEM MAŤ DETI": Morálny alebo nemorálny postoj?
(upozornenie: nečítať, ak sa človek bojí pravdy)

Sloboda je autonómia vôle, schopnosť riadiť sa rozumom. Človek je ovplyvňovaný vášňami, žiadostivosťou a pudmi, ale od zvierat sa líši tým, že ich dokáže ovládať rozumom. Je schopný prekonať v sebe žiadostivosť a vzoprieť sa vlastným egoistickým pohnútkam. Ak používame rozum, rozhodujeme sa medzi viacerými možnosťami a nachádzame v sebe požiadavku konať podľa morálneho zákona = kategorický imperatív.

Kategorický imperatív je veta, ktorá má formu bezpodmienečného príkazu. Je to základný etický zákon, mravná zásada, ktorá núti človeka vykonať nejaký čin (alebo mu v tom bráni) bez ohľadu na osobný záujem alebo zisk vyplývajúci z tohto činu.

Tento zákon vyžaduje, aby každý konal tak, aby sa pravidlo jeho osobného konania mohlo stať pravidlom konania pre všetkých.

Záver: Predstavme si našich rodičov, mamu a otca, ktorí sa riadia týmto pravidlom - ktoré my považujeme za morálne. Nikdy by sme neexistovali, nedýchali, neprežívali radosti a strasti v našom živote. Človek vlastne vraví: Škoda, že sa moja mama a otec nerozhodli, že "nechcem dieťa". Ergo, škoda že žijem. Škoda že žijem = nenávidím sa.

Som hlboko presvedčená, že ľudia, ktorí sa nenávidia, by nemali mať deti. Nie som si istá, či by im vedeli dať to najviac, čo potrebujú: lásku. Môže rozdávať lásku ten, kto nenávidí sám seba?

Len sa prosím netvárte ako morálne konajúci ľudia. Nie ste nimi.

NoKids

Skvelé, ako tu toľkí píšete, že nechcete deti, ale aj som sa reálne s takým človekom, čo by to priznal, ešte nestretla. Najhoršie je to v práci, všetky kolegyne majú deti a mnohé už aj vnúčatá a stále o nich hovoria a pomaly sa cítim medzi nimi ako mimozemšťan. Ani nechcem vedieť, čo si o mne myslia, keďže mám už po 35-ke a žiadne decká.

simiona

Ani ja netúžim mať deti. Ja som to vravela už od 6 rokov, že sa nechcem vydať ani mať deti.

Vtedy mi za to hlavne babka nadávala, že je to pomaly ruhanie. A teraz mi ta istá babka občas povie, že keby sa mohla opäť rozhodnúť, mala by namiesto 5 detí už len 2 a neskôr, nie od 18 rokov, ale neskôr a viac si užívala slobodu.

Ale aj tak majú občas rodinní príslušníci blbé poznámky a otázky, čo sa týka výdaja a detí.

Alebo taká situácia. Prídem na pár dní domov, k rodičom. Tiež majú otázky, kedy bude frajer, svadba? Pozeráme správy a tam ide akurát relácia o tom, ako Slováci rodia málo detí. Slovenky odkladajú pôrod, hlási moderátorka. Nič trápnejšie nepoznám.

Raz som chcela mať deti. Keď som chodila s prvým frajerom. Ten má však opustil kvôli inej, rozvedenej, ktorá mala 2 chlapcov z predošlého manželstva. A odvtedy opäť nechcem deti.

behappy

si uplne normalna to ti naokolo niesu normalni ale nic si z toho nerob a maj ich v pi\i
Ludia na svk niesu jednoducho zvyknuti na inakost teda ked niekto len trosku vytrca nazormi z davu a vies preco? Lebo boli dlhe roky pod vplyvom komunizmu a ten obmedzoval kazdeho kto vytrcal z davu. Preco je v sev. korei tak obmedzovana sloboda alebo v rusku? Lebo je tam komunizmus ktory bol aj tu!
Zi svoj zivot aky chces TY, mas ho len jeden a je len tvoj!!!

dikyBrona

je to OK, ked ti to najblizie povedia, tak im povedz že oni su zaostalí, nech sa zobudia, sme v storočí...
ja si idem akurat buduci tyžden ku gynekologovi vypisať žiadosť o sterilizaciu.. aby som mala pokoj a aj napriek tomu ze sa chranim, si nemusela po kazdom sexe robit tehotenske testy ako psycho do konca života... a budem mať pokoj..