Čo ak k svojej triednej profesorke cítim niečo viac?

Príspevok v téme: Čo ak k svojej triednej profesorke cítim niečo viac?
all_GoesWrong

Tento rok som sa dostala na bilingválne gymnázium a máme triednu profesorku angličtinárku. Je úplne zlatá a už od začiatku šk. roka ju mám rada, lenže asi mesiac pred Vianocami som si uvedomila, že to nie je len pozitívny vzťah profesorka-žiačka.
Často na ňu myslím a mám úplne zlý deň, ak s ňou nemáme hodinu alebo keď nie je v škole. Hodiny s ňou mi ubiehajú strašne rýchlo a najradšej by som vtedy zastavila čas. Stále rátam hodiny, minúty a sekundy, kým ju zase uvidím. Večer zaspávam s myšlienkami na ňu a predstavujem si rôzne situácie, čo by som si priala, aby sa stalo. Ona je môj dôvod, prečo chodím rada do školy. Ona je dôvod, vďaka ktorému prežívam zo dňa na deň. Nedokážem si predstaviť, ako to takto budem zvládať ďalšie roky.
Viem, znie to šialene a o to viac som z toho zničená, lebo vždy som si myslela, že som hetero. A okrem toho, ona má rodinu.
Čo s tým mám robiť? Ničí ma to a nemôžem o tomto probléme nikomu zo svojho okolia povedať, pretože by ma odsúdili.
Pomoc

nicollette12

Urcite sa za svoje city nehambi, a neboj sa, pokial je to z tvojej strany iba platonicka laska a vies ze z toho nic nebude, tak to neries vobec doma, vsak naco im to budes vesat na nos ked s nou neriesis vazny vztah a je to iba v tvojej hlave... mam pocit ze rozmyslas prilis dopredu, ries to vtedy, ked nieco naozaj take pride ako ze by si riesila vztah sp zenou, vtedy je to na mieste sa nad tym zaoberat, ale teraz sa s tym musis vyrovnat ty sama a pochopit, ze z toho asi urcite nic nebude a prestat sa trapit... a baby co jej tu pisete ze je vela vztahov ucitel/ucitelka - ziak, tak ano moze byt, ale nedavajte dievcatu falosne nadeje ze je takych vztahov vela a teraz to tak bude aj u nej....

Ziacka

A to že je ona staršia a možno keď ona maturovala si sa ty narodila tak z toho si nič nerob...Vo vzťahoch je bežné a aj v homosexualnych že jeden z partnerov je aj o 20 rokov starší lebo jeden vo vzťahu potrebuje byť ten dominantny, zrelši tak to už chodí...alebo ten mladší hľadá v tom staršom podvedome vzor jedného z rodicov môže to tak byť aj nemusí..

Ziacka

Je pochopitelne, že si pred tým nič podobného necítila lebo si bola ešte len decko ale teraz sa už menis na dospelého človeka a takéto city už k dospelosti patria. A normálne si na chlapcov a len sa ti páči učiteľka alebo si skôr na baby? Podľa mňa by si sa mala vykašľať na to čo si myslia tvoji rodičia a ani im to nehovoriť pretože v živote bude stále niekto kto si bude dačo myslieť a pôjde proti tvojim názorom ale ty musíš robiť to čo chceš ty a nie čo sa druhým prieči. A možno je tá láska možno tým spôsobená že ak máš s mamou dobrý vzťah tak hľadáš aj v zivote podobný vzor a môže to byť pravda aj nemusí alebo to máš proste v sebe niektorim ľuďom to je proste od prírody tak dane, že sú proste inak orientovaní. A možno je to totálna blbosť čo ti teraz poradím ale skús s ňou nadviazať bližší kontakt zapájať sa na hodine, snažiť sa jej votrieť do priazne aby si ťa viac všímala a čo ty vieš možno z toho niečo bude. Sally tiež písala že takých lesbickych vzťahov je kopu len sa o tom malo vie a malo sa o tom hovorí...Viem že sa možno budeš čudovať čo som ti teraz napísala ale píšem ti to už trošku z dospelejsieho pohľadu keďže ja mám už 24.

all_GoesWrong

@Sanyyyyy
Áno, v tejto dobe už sa to stáva celkom bežné, lenže nie pre moju rodinu. Názor mojich rodičov som už spomínala nižšie. A čo sa týka mojich starých rodičov, tak to by ma už v živote nechceli vidieť - starký nenávidí takýchto ľudí (podobný názor ako môj otec) a starká by bola zo mňa úplne sklamaná, keďže ako najstaršie dieťa v rodine by som jej miláčik. A mám aj mladších súrodencov, sesternice a bratrancov, takže by mi všetci dospelí nadávali, akým som im to príkladom, keď im "propagujem" homosexualitu a bisexualitu.
A ten vzťah s učiteľkou - v mojom prípade určite nie, pretože z princípu sa to ona nemôže dozvedieť. Asi si teraz protirečím, lenže hrozne chcem, aby si ma možno viac všímala, ale zároveň nechcem, aby to vedela..
Je mi hrozne zo samej seba.

all_GoesWrong

@nicollette12
Ja mám 15 a ona má asi niečo po tridsiatke. Preto ma to tak trápi, pretože ona už asi aj maturovala, keď som sa ja vôbec narodila.
Je to pre mňa naozaj nový pocit, pretože nikdy som nič takéto necítila k nikomu. Možno máš (máte?) pravdu, naozaj nás učí priateľským spôsobom, je veľmi usmievavá a už pre ňu nie sme len deti, ale mladí ľudia. Lenže takéto profesorky tam mám aspoň 4 a tie beriem normálne.
A v tomto prípade už vôbec neplatí "zíde z očí, zíde z mysle". Čím menej som s ňou a čím menej ju vidím, tým viac som smutná a tým viac na ňu myslím...

all_GoesWrong

@Ziacka
Práve preto som z toho zmätená. Nikdy sa mi nič takéto nestalo. Mám 15 - na ZŠ som tiež mala takú mladú triednu po tridsiatke a bolo to úplne normálne, tiež som ju mala rada. Táto súčasná z gymnázia má tiež niečo po tridsiatke a je vlastne veľmi podobná tej zo ZŠ, ale cítim to inak.
S maminou máme skvelý vzťah, nemôžem krivé slovo povedať. Vždy sme sa rozprávali o hocičom, je mi rodičom aj kamarátkou. Lenže s týmto za ňou prísť nemôžem. Môj ocino by najradšej vystrieľal všetkých inak orientovaných, lebo vraj je to proti zdravému rozumu a prírode. Mamina sa k tomu síce nevyjadrila, ale oni sú ako jedno tela, jedna duša, jedna myseľ..
A ďakujem.

Sanyyyyy

prečo by ťa odsúdili ak niesi hetero to je dnes normálne, a aj vzťah s učiteľkami, neverila by si koľko ich je ..

nicollette12

Tak zalezi aj od toho kolko mas rokov ty a kolko ona, lebo ak je ona nejaka starsia tak to je zvlasne.... ale ak je mlada tak tvoje pocity nemusis brat hned ako znaky toho ze si lesba, kludne sa ti moze pacit ako uci, ako sa sprava, ze je mlada-teda ze ti je ako kamoska, ma priatelsky pristup a mozno ze si sa este nestretla s takym pristupom zo strany profesora, tak to teraz beries takto ako to beries... skus sa trosku odosobnit a neries moc veci co by bolo keby..... To ti pomoze :)

Ziacka

Ahoj, neda mi nereagovať na tento príspevok, keďže mne sa to tiež stalo na strednej tiež do triednej profesorky potom zase do druhej a teraz som už na výške a zase sa mi to stalo...Podľa mňa nie si ani prvá ani posledná čo sa takto zamilovala a nemusíš byť hneď lesba ale môžeš byť BI ja som tiež BI a neviem prečo sa nám toto deje či je to porucha ale som čítala už veľa príbehov o babach čo to takto mali a niekedy sa dali aj s tou uckou dokopy aj film je tuším jeden taký o tom...Ale ja si myslím že homosexualita je inak normálna a prirodzená aj v prírode to tak je ale prečo práve do staršej učiteľky možno to má súvis s našim vzťahom k matke. Ty máš aký vzťah s tou tvojou?môže to tak byť aj nemusí neviem...blbe na tom je však to že väčšinou sa takéto vzťahy nekončia happyendom...