Ahojte. Dlhšie sa odhodlávam na túto no poo metódu teda žiaden šampón s cieľom predĺžiť interval umývania si vlasov. Keďže moje vlasy sú jemné mastnota na nich dosť vidno. Problém je že si ich musím umývať často lebo nevydržia dlho pekné, ale častým umývaním sa mi vytvoril škaredý ekzém pod vlasmi. No aby som nezašla do detailov neviete poradiť nejakú prírodnú alternatívu čo použiť namiesto šampóna alebo aspoň ako predĺžiť ten interval medzi umývaním? Ďakujem
'No poo' metóda
Čo hovoríte na to, čo píšu tu www.tvojakozmetika.sk V akých prípadoch je lepšie zvoliť metódu no poo a kedy je vhodnejší nejaký kvalitný prírodný šampón? Mňa trápi hlavne vypadávanie vlasov a neviem, čo si vybrať.
Mne na to pramienkovanie pomáha vajíčko s citrónom a medom potom sú vlasy dosť vyživené a mám aj pocit že trochu zosvetlia, nie ako po žihľave. Ďakujem za rady určite vyskúšam ten šampón ktorý si spomínala lebo máme asi rovnaký typ vlasov tak snáď aj mne pomôže
Splasnute vlasy byvaju obycajne po samponoch s tazsou konzistenciou, akoby kremovou.
Octom zriedenym s vodou si obcas prelejem vlasy na zaver...oplachne to zvysky samponu a vlasy su trosku lesklejsie ale nerobim to casto. Akosi ma z neho viac skrabe hlava. Zo sody bikarbony a troskou vody robim sem tam peeling pokozky pred olejovanim, inak nepouzivam lebo moze skor vysusovat. Okrem ineho, olej vmasiruj vzdy len do vlhkej pokozky hlavy, nikdy nie na suchu. A zaverecne oplachovanie hlavy robim studenou vodou.
Sampuch, hm, tak na ten som sa velmi tesila, ale zial po troch umyvaniach ma hrozne svrbela hlava. Mala som nejaky na citlivu pokozku. Pre mna nepouzitelny.
Inak mas podobny typ vlasov ako ja. Jemne a pramienkujuce. Snad najhorsi typ vlasov:-(
Ako povieš. : D
A čo takto malá opička, trebárs rodu Malpa Kapucínska, hm?
Šampúch to počujem prvýkrát, hneď to pozriem :). Ďakujem Zuzi, vlasy našťastie ešte nefarbím ale sú dosť suché také oničom pramienkujú sa elektrizujú teraz cez zimu. Bojím sa prejsť na iné šampóny lebo po nich mám vždy spľasnuté vlasy a mastné sú tak do 12hodín.. po dixi vydržia pekne deň a pol, keď sú v cope tak aj dva niečo. Neskúšala si niekedy aj octovú masku alebo masku zo sody bikarbony?
Ja nemám lupiny, mama mi varí špeciálnu stravu a áno, to mi pomohlo, na raňajky, na obed a na večeru zoberie vedro nasype tam trochu šrotu (pre prasatá), je../ dá tam trošku žihľavy, všetko zaleje horúcou vodou a povie mi len: na, tu máš, jedz. Po našom povedané: nate žrite:-D
Mia, v prvom rade by som riesila ten ekzem. Velmi dobry je odvar z dubovej kory, potierat vlasovu pokozku. Ale chce to pravidelnost.
S dixi tiez nemam dobre skusenosti, ano vysusuje, aj vlasy. Ono vseobecne pri tychto prirodnejsich samponoch aj horsie rozceses vlasy, kedze neobsahuju silikony a ak si ich este aj farbis, tym su vlasy este suchsie. Skus si pozriet aj nejake masky, ale nedavaj ku korienkom, len po dlzke, lepsie sa rozcesavaju a su take lesklejsie. Davam aspon z casu na cas a ten vlas to ozivi. Z tek kozmetiky co som spominala mozes dat masku aj na umyte vlasy a uz viac nezmyvat, ale len malicko. Prijemne vonaju a su fajn. Maju viacero pouziti.
Na tvojom mieste by som skúsila šampúch, je to osvedčený prírodný tuhý šampón.
Ako v podstate áno ale v tomto prípade je to no shampoo :D inak ten shampoo je dosť také poo pre vlasy