'No poo' metóda

Príspevok v téme: 'No poo' metóda
MiaL

Ahojte. Dlhšie sa odhodlávam na túto no poo metódu teda žiaden šampón s cieľom predĺžiť interval umývania si vlasov. Keďže moje vlasy sú jemné mastnota na nich dosť vidno. Problém je že si ich musím umývať často lebo nevydržia dlho pekné, ale častým umývaním sa mi vytvoril škaredý ekzém pod vlasmi. No aby som nezašla do detailov neviete poradiť nejakú prírodnú alternatívu čo použiť namiesto šampóna alebo aspoň ako predĺžiť ten interval medzi umývaním? Ďakujem

MiaL

Nie je to alergia pretože šampóny striedam a ten ekzém mám už vyše roka. Inak používam dixi ktorý by tiež nemal obsahovať silikóny ale mám pocit že vlasy moc vysušuje tak skúsim tie oleje nech ich trochu premastí. Ďakujem ešte raz

pedag

Nuž, neviem, ale ja mám taký pocit, že to No Poo neznamená náhodou, že metóda Nepos.ať sa alebo také čosi? Ako áno, áno, keď má kamarát hnačku, tak mu helfnem ponožkou, však čo už, na benzínke jest ponožiek habade, jój, jój:-D

zuzi74

Asi tak 3 dni. Lenze ja pouzivam aj lak na vlasy, kedze vlasy mam jemne a rozlietane. Casto ich nosim uhladene, co tiez neprospieva mastnejsej pokozke, kedze su pricapene k hlave, ale aspon pouzivam setrnejsie sampony ako v minulosti. Rozhodne ziadne parabeny, silikony, SLS, SLES, tie som uplne vylucila z kozmetiky na vlasy.
A aj ked su jemne, rozhodne sa nebojim do nich votriet olej. Nedavam ho po dlzke, aby nezatazil vlas, ale len ku korienkom, aby premastil pokozku a umyjem. Mne sa osvedcil rozmarinovy olej z modrej pupavy. Je vyborny aj na podporu rastu vlasov. A vonia krasne bylinkovo.

zuzi74

Mozes pouzit suchy sampon na vlasy, ktory ti posunie umyvanie aspon o jeden den. Dalej sampony, ktore nie su take agresivne k pokozke, teda extremne nepenia, resp.neobsahuju tenzidy, ktore vysusuju pokozku. Ja mam oblubene zo znacky Hristina, bulharska kozmetika. Obcas si votriem do pokozky hlavy olej, aby mi nevysusovalo pokozku a po nejakom case umyjem samponom. Hladaj hlavne take sampony, ktore nezatazuju jemne vlasy, maju skor gelovu konzistenciu, nie kremovu. Pozor na sampony ur cene na mastiace sa vlasy, tie ti mozu viac vysusovat, cize odmastovat pokozku.
Skusala som isty cas aj metodu bez samponu, ale chce to riadnu vydrz...vlasy sa mastili a bez samponu vyzerali naozaj nie moc vabne.