Zubne lekarstvo

Diusaaa

Ahojte, mozno sa idem pytat uplny blud.dvera chce na zubné lekarstvo tiež. Ako je to s prijimackami v CZ. Testy sa robia v v cestine ci da sa aj v Sk?

Silviiiia

:-D, zubarina je tiež medicína. Buď chcete ísť na zubné lekárstvo, alebo všeobecné lekárstvo. Najprv si pozrite základné fakty, potom kus IQ a môžete si podať prihlášku.

SynSoc2

@ Lea12341
Podla mna sa zatial ani nie je kam ponahlat, zlahka staci, lebo clovek to aj zabudne, a ked si to tak vezmes, treba to sice chapat, ale aj sa biflit... No a biflit sa to uz teraz od rana do vecera pomaly... naozaj?! :D Len sa to zhnusi cloveku.

Ano, asi to tak bude, takze nejak prestanem riesit, ze sa mi zda, ze nas bude enormne vela :D Hranicu som minuly rok zachytila, ale osobne si myslim, ze to nemusi zakonite kazdy rok byt priblizne rovnake... ludia vedia prekvapit.. :D Ale keby taka zostane, bolo by to fajn. :)
Tak to mas mega fajn, lebo u nas je premotivovanosti a ohovaraciek okolo toho hodne vela :/ :D
Mna taktiez Cesko nelaka, som toho nazoru ako ty.:) Ach, rastliny... to ani ja nemusim.:D Mne uz viacero osob potvrdilo, ze pokym si neplatis tie drahe sukromne doucka od profesorov z fakulty, vacsinou nemas sancu do MT...
Ja som na tom asi ako ty, dokonca by som povedala, ze slabsie, knihy velmi neregistrujem- modelove... skor bezne z bio/chem sa ucim, citam si aj naviac.. A ano, tiez chcem medicinu a aj zubarinu... ale viac medicinu.

Lea12341

@SynSoc2
Vies co, uz sa ucim z modeloviek, ale prejdenu nemam ani 1/3 . Sice som dostala tie modelovky este minuly rok na Vianoce :D ale ako realne som sa zacala ucit tak poriadne az tento rok, fakt,ze denne si nad to sadnem a ucim sa, teda snazim sa , ved predsa vzdy to nejde .
Tiez si osobne myslim,ze kazdy rocnik je taky,ze si mysli,ze bude riadne prepchaty uchadzacami. Ale neviem ci sledujes, ak tak kazdym rokom klesa hranica bodov , este pred 4 rokmi bola hranica na medicinu nad 720 a teraz to kleslo pod 680 bodov . Tak isto aj zubarina , pred par rokmi okolo 790, teraz uz bol -+768 .
U nas v skole som to nezahliadla,ze by sa niekto tie podklady ucil. Je mozne ,ze v inych triedach, ale v nasej triede vobec. Ale napr co chodim na seminar z chemie, vobec nikto sa neuci tie modelovky,pricom tiez chcu ist na medicinu. Vacsina je z nich taka, ze este maju cas a vo stvrtom rocniku sa budu tomu venovat poriadne .
Co saa tyka mna, no poviem pravdu, Cechy ma moc nelakaju , som asi skor taky “domased” , nechcem ist moc daleko od rodiny . Este som premyslala nam Martinom, ale tam je velmi tazke dostat sa, napr co som pocula, tak prijmacky z bio zvyknu byt aj 70-80% z botaniky, rastin a to nie je moja silna parketa :D
A ty ako? Uz sa venujes uceniu? Tiez chces ist na zubarinu ci medicinu do BA?

Nina_N

Mojou prioritou bolo dostať sa na LF UPJŠ, takže o LF UK som sa až tak nezaujímala, ale prijímačky a aj testovnice boli na mierne odlišnom podklade.
Každá fakulta má vlastné požiadavky a vlastnú literatúru.

SynSoc2

@ Lea12341
A uz sa ucis tie modelovky, mas ich prejdene? :) Inde skusat nejdes?
Tak ano, hlasi sa kazdy rok vela ludi, ja viem, ale mam nejako pocit, ze narazam na same fora ludi, ktori idu na 2019, okrem toho dost takych poznam osobne.:D Ale to je len taky moj pocit, zrejme taky zazivaju kazdorocni uchadzaci, ze prave ten "ich rok" bude prepchaty. :D
Som tiez 3. na gympli, ale je to totalne psycho u nas... Niektori chodia do skoly s podkladmi a biflia sa ich ako basnicky uz minimalne od septembra 2017, co je podla mna uz naozaj prehnane.. Mate to aj u vas tak? :D

Lea12341

@SynSoc2- hlasit sa chcem primarne na zubarinu UK v BA ale aj na medicinu, kedze tam mam modelove otazky ... Ale tak , je zrejme ,ze je omnoho tazsie dostat sa na zubarinu , v podstate je to moj ciel... Kamarat mi poradil,ze sa mam hlasit na obe a ak by ma nahodou nezobrali na zubarinu( ved predsa , pocet bodov co clovek moze stratit je omnoho nizsi) a na medicinu ano, tak ten jeden rok mam chodit na medicinu , spravit skusky a druhy rok sa hlasit na zubarinu s tym ,ze ak sa tam dostanem , tak mi nejake skusky z 1 rocnika mediciny uznaju ... Ono vseobecne na medicinu a zubarinu byva velky naval kazdy rok ... na zubarinu sa kazdorocne hlasi niekolko stoviek uchadzacov a zoberu 40, na medicinu okolo 1500-2000 ... Ale dalsi kamarat vravel,ze sa ucil na prijmacky 5 mesiacov v skuse a kazdu otazku si presiel 12-14 krat , mal 796 bodov a teraz studuje zubarinu v BA ( velmi si to chvali v porovnani s medicinou, maju uz v prvom rocniku aj prakticke cvicenia , nie len samu teoriu)

SynSoc2

Lea, smiem sa spytat, na ake skoly sa chces hlasit? Medicina alebo aj zubarina? :)
Mam taky pocit, ze v roku 2019 bude riadny natresk.

Lea12341

Ahoj,taktiez som tretiacka ale na gympli... Snazim sa uz ucit , lebo konkurencia je velka... Informacie celkom mam, kedze moja kamaratka studuje na medicine v BA... odporucam zohnat modelove otazky (1500 chemia a 1500 biola), kazda jedna otazka je postavena na 8smich odpovediach, pricom na prijmackach budes mat vybrate 4 z 8smich... tieto modelove otazky vydava LF UK v BA a LF v KE , v Martine nevydava a VSZ to netusim... co sa tyka bodov, tak mozes ziskat 800 ale aj -800, kedze sa to hodnoti tak,ze sa spravne oznacenu otazku ( ak to ma byt oznacene tak das krizik a ak nema byt ,tak nedas prazdne =ziskas 1 bod), ak zasa naopak, oznacis nieco co si nemala oznacit alebo neoznacis a bude ti to chybat = -2 body) , samozrejme som zabudla spomenut,ze prijmacky su z 100 otazok z bio a 100 otazok z che (z chemie zvykne tak 8-15 otazok zvyknu byt priklady)... Minuly rok bola hranica na vseobecne okolo 680-690 bodov, na zubne to povodne okolo 776, ale kleslo, kamarata zobrali na odvolanie s 768 bodmi ... Na bazosi je milion ludi co ponakaju material, ci uz na SK alebo do CZ ... staci sa len rozhodnut,ze kde chces ist... prijmacky su z gymnaziálneho uciva a tomu ucivu treba rozumiet,nie sa len nabiflit tych 3000 otazok

Hanna11

Nina_N to si ako myslela, že LF UK má nejaké materiály, ale nie ako UPJŠ? :D Práveže fungujú na rovnakom princípe, čo sa týka prijímačok- obe majú testové knihy, z ktorých sú prijímačky zostavené...