bolestivosť zápästia a šliach ľavej ruky

Príspevok v téme: bolestivosť zápästia a šliach ľavej ruky
nikaaaaa

Ahojte mám pár otázok.
Mám 17 rokov a už 3 mesiace má veľmi bolí zápästie a okolité šľachy. Bolesť je každým dňom horšia - nedá sa to už vydržať.
Bola som s tým u ortopéda. On usúdil, že je to len priesil, tak mi na to dal dlahu s tým, že mi to pomôže. Ba naopak. V dlahe ma to začalo bolieť ešte viac. Šľachy ma bolia veľmi a aj celkovo ten kĺb. Keď mi dali dole dlahu mi doktor povedal, že ma to prejde že len nemám tú ruku namáhať. Dal mi ortézu ktorá mi nič nefixovala zápästie...tak sme kúpili druhu ktorá mi to lepšie drží. Ale stále je to horšie bolesť mi vyskakuje do prstov, do dlane ale aj do lakťa. Je to veľmi nepríjemné, keďže som na umeleckej škole musím to urýchlene vyliečiť lebo potrebujem mať obe ruky k dispozícii.
Na neurológiu som objednaná až na 30.1.
Neviem čo mám do vtedy robiť. :/ :(

dejwoo

zdravím už asi 2 mesiace ma bolí zápastie na ľavej ruke... keď je v pokoji tak nie len keď s ňou niečo robim a ešte viac ked sa oň opriem... a už čo je fakt brutal tak ked si pritlačim niekde na to miesto na dlani (viz foto) .. ked si pritlacim na zapastie neboli.. ale ked si tam pritlacim na dlani tak to boli fest aj to miesto na dlani ale hlavne zapästie... je to velmi divne nema s tym niekto skusenosť? ďakujem za každu odpoveď

Kiko Sedel

Dobrý deň, som tu a píšem tu pretože mám strach.
A strach mám konkrétne s toho že mi čoraz viac opucha ruka. Príčinou je neviem čo. V pondelok som bol cvičiť a robil som negatívne zhyby. Bol som už celkom aj vysilený a keď som ich dorobil tak som nemohol vystrieť obe ruky, no mohol ale cítil som akoby svaly alebo šľachy. Na druhý deň som sa zobudil so svalovicou, a nemohol som sa ani skoro poriadne zohnúť. Časom, postupne mi ruky začali opúchať v oblasti predlaktia. Ibaže teraz už mi opuchlo aj zápästie na pravej ruke. Prosím pomohol by mi niekto? K doktorovi ísť nechcem, chcem len vedieť či sa mám niečoho báť. Dúfam že len to je dajaka svalovica alebo vysilenie ktoré časom prejde. Ďakujem

nikol5631

Ahojte tak som 2 dní pred návštevou neurológa. Bolesti ani trochu neustupili. Preniesli sa mi do dlane. Mám ju opuchnutú a keď som si dávala ľadový zábal tak som nešla vydržať od tej bolesti. Poriadne má potrápili šľachy a to som ich cítila od dlane až po lakeť. Čiže som musela dať dole zábal. Opuch vôbec nezmizol. Rukou síce hýbať môžem no v tej dlani mám tlaky riadne akoby mi tam niečo zavadzalo.

nikol5631

Rada0
Zabudla som ti napísať, že som praváčka.
A práve to, že som obe ruky rovnako používala. Len mne v tom zápästí praská pri každom pohybe už od detstva. Len veľmi ma zaráža to S tými šľachami lebo ma to bolieva najmä pod dlaňou a to tak kŕčovito. V 20 minútových intervaloch cca. Ale tá bolesť je príšerná. Ani Flector prášky nezaberajú. Na noc som si musela nechať ortezu aby som zaspala.

A čo sa týka toho stresu. Nemávam vôbec stres práve že som úplne v pohode. Asi mi vážne neostáva nič iné len počkať kým pôjdem na tú neurológiu. Pretože majú podozrenie, že by to mohol byť karpalny tunel.