Ahojte mám pár otázok.
Mám 17 rokov a už 3 mesiace má veľmi bolí zápästie a okolité šľachy. Bolesť je každým dňom horšia - nedá sa to už vydržať.
Bola som s tým u ortopéda. On usúdil, že je to len priesil, tak mi na to dal dlahu s tým, že mi to pomôže. Ba naopak. V dlahe ma to začalo bolieť ešte viac. Šľachy ma bolia veľmi a aj celkovo ten kĺb. Keď mi dali dole dlahu mi doktor povedal, že ma to prejde že len nemám tú ruku namáhať. Dal mi ortézu ktorá mi nič nefixovala zápästie...tak sme kúpili druhu ktorá mi to lepšie drží. Ale stále je to horšie bolesť mi vyskakuje do prstov, do dlane ale aj do lakťa. Je to veľmi nepríjemné, keďže som na umeleckej škole musím to urýchlene vyliečiť lebo potrebujem mať obe ruky k dispozícii.
Na neurológiu som objednaná až na 30.1.
Neviem čo mám do vtedy robiť. :/ :(
bolestivosť zápästia a šliach ľavej ruky
Nič sa nedá urobiť urýchlene. Tobôž nie niečo vyliečiť. Zázračný prútik, ktorým šibneš a všetko bude tak, ako to ty chceš, existuje iba v rozprávkach.
Netrpíš nejakým stresom? Príliš kolísavým krvným tlakom? Trombózou? Či tomu veríš, alebo nie, aj stres môže zapríčiniť tvoj problém. S ortopédom si problém už prekonzultovala, zamysli sa teraz ešte nad inými príčinami.
Navštív svojho všeobecného lekára.
ak pouzivas viac lavu ruku pri sporte mas ju presilrnu a posilovanim na stroji sa ti to len znasobilo.
Ruka potrebuje oddych a rehabilitacie inac si ju natrvalo poskodis najma slachy a svaly, upony, vaziva.
Objednaj sa na rehabilitacne vysetrenie a to CRP si pytaj.
Vieš čo práve že ani nie ako je tiež pravda, že keď som šla vtedy na ortopediu, tak som bola 2 týždne po volejbale ale nestal sa mi tam žiadny úraz. A doktor mi poradil že si mám kúpiť na posilňovanie svalstva stroj. A tak tým som cvičila no ešte viac sa to zhoršilo.
No práve to mu bolo divne že mi vôbec krv nezobrali.
Mozno mas zacviknuty nerv
Nepresilovala si ruku nejakym sportom?
Si lavacka ci pravacka?
A co ortoped ta na rehabilitacie neposlal?
Alebo je tam nejaky zapal
Mali by ti urobit CRP vysetrenie ci nieje zapal
Cliattsi
No aj na reumatologii som bola a tam som mala výsledky dobré, že z ich hľadiska to nie je. Aj keď je pravda že to som bola s kolenom tam ale tak mali výsledky z krvných testov a že som mala ukážkové výsledky čiže od nich to nie je.