Trápenie sa,žiadna radosť,prežívanie...

Príspevok v téme: Trápenie sa,žiadna radosť,prežívanie...
ModraObloha

Prajem pekný večer.

Píšem už zo zúfalstva, pretože už vážne neviem čo mám robiť.Som muž mám 21 rokov, a strašne veľa problémov a všetka snaha riešiť ich bola zbytočná. Strácam nádej a motiváciu bojovať s týmito problémami a vôbec o niečo sa snažiť.

V podstate od 16 rokov mám problémy. Je ich veľa sú to hlavne zdravotné problémy ale taktiež sociálne. Od 16 rokov začali prvé zdravotné problémy s močením to mi zmenilo kvalitu života chvílku som mal z toho depky ale nejak som cez to prešiel a zvykol som si že ten problém mám (mám ho stále) už ani neviem aké to je cítiť sa zdraví a myslím to vážne. Do 18 to bolo v podstate všetko ok až na ten jeden problém, proste než som začal čúrať musel som čakať niekolko sekund/minút niekedy to vôbec nešlo takže v škole na záchod som ani nechodil. V 18 som začal pociťovať únavy a každý deň bolesti hlavy, pridal sa vysoký tlak a bušenie srdca. Už celkom nekvalitný život na ktorý som si zvykol sa stal zase neznesitelnejším.. veľmi som sa zľakol psychika išla úplne dolu a mal som aj strach že môžem umrieť. Začal som ako tak cvičiť a trochu sa to zlepšilo do teraz tento problém udržujem cvičením na chrbticu, keď prestanem cvičiť bušenie srdca sa vačšinou vráti do pár týždnov. Pár mesiacov na to začali problémy s trávením, bolesti brucha,vetry,nadúvanie,žlta stolica, po niektorých jedlách ma začala bolieť aj hlava, unavený vkuse.. v podstate všetko toto som riešil cez doktorov zisitlo sa pár vecí no nič sa nevyriešilo všetky tieto problémy mám stále, bol som aj u psychologov nič zvláštne sa nezistilo, nemám to zo psychiky, aj napriek tomu obvodný lekár už nemieni spolupracovať somnou (už druhý) väčšina výsledkov dopadla dobre, stuhnutý chrbát,krčna chrbtica,praskanie v chrbtici, studene ruky a nohy, ano psychika šla dole no snažil som sa bojovať najprv s pomocou lekárov ale tí ma odpísali už dávno.. cvičil som poctivo každý den vyše roka na chrbticu a keď som prestal problem sa vrátil.. magnezium ma udržovalo ako tak psychicky, skúšal som vážne všetko.. zmena stravy,diety na travenie, cvičenie prechádzky na chrbticu a psychiku.. na to močenie rôzne doplnky z netu, klystíry kúry proti parazitom kvasinkovu dietu nič mi nepomohlo posledný polrok nedokážem sa nedokážem sústrediť ani poriadne premýšlať, išiel som na vysokú pretože som mal veľa problémov no tam to nezvládam je toho na mna moc.. okrem tohto čo sa týka socialnej oblasti.. som introvert samota mi do istej miery vyhovuje ale napriek tomu nemám fakt jedineho kamaráta .. priatelku som nemal.. som mladý a nemožem žiť život aký by som chcel.. posledný polrok je premna najtažší čo som zatial zažil... z výšky mám stressy, ta nesustredenosť a neschopnosť premýšlať iba umocnila moje depky (ano uznám v tomto momente je moja psychika na tom velmi zle ale všetko to pramení s fyzických problémov, ja som býval veselí chalan teraz som ako keby som nemal ani city.. všetko je malicherné.. nevidím už radosť v ničom.. každý deň len trpím.. každý môj problem mi ukazuje aký som strašne nedokonalý a neschopný oproti ostatným.. idem na záchod a čakám kým sa môžem vyčúrať ako nejaký starý dedko veľmi to pomáha psychike.. stuhnutú chrbticu mam že s ňou nemôžem poriadne ani hýbať.. vkuse mam studené ruky nohy a ak náhodou prehliadam tieto veci.. tak proste zase trávenie - začne ma bolieť hlava prípade nejaká hnačka pretože neviem dobre tráviť ani tuky. Alebo posledný polrok každý deň som unavený neschopný premýšlať, neviem to opísať ale je to asi nejak tak ako keby vám niekto udrie silno nejakým predmetom do hlavy a vy stez toho omamený .. moje periférne videnie je divné.. keď niečo čítam tak musim žmuriť oči.. hmlí sa mi pred očami. A teraz od nového roka mam už aj problém so spaním.. 1-2 hodiny ležím v posteli pokiaľ nezaspím a môžem spať aj 12 hodin a budem unavený a nevyspatý.. príklad včera som prišiel domou o 9 ráno lahol som si o 11 spať vstal som o 13 a o 15 som si šiel znova lahnut a spal som až takmer do osmej, o polnoci som šiel spať a keby si dnes nedám budik na 10 tak spím aj do 12 a stále som nevyspatý.. obetoval som veľa času riešením týchto vecí a nevyriešil som nič.. doktori mi spravili vyšetrenia s pred 2 rokov a doteraz sa na ne odvolavaju aj ked chcem niečo uplne iné.. nebudem na ních nadávať je mi to jedno.. aj tak tadal cesta nevedie.. obetoval som viac ako 700 eur ktore som si sám zarobil na moje problémy a aj tak som s tým nepohol.. moja psychika je po tomto všetkom úplne na dne.. kiež by som mal tie problémy že by som mohol riešiť kamarátov.. ano som sám neprospieva mi to moc ale proste mám vačšie problémy.. priatelku by som aj chcel ale proste, moje správanie sa tak zmenilo že sa sám nespoznávam.. podraždený.. niekedy agresívny a do toho mám tolko problémov nebudem zbytočne nejakej babe ničiť život.. ja sám sa hodnotím velmi nízko nemám v podstate ani sebavedomie.. som nepotrebný a neschopný.. veľa krát už som uvažoval nad samovraždou.. nechcem sa zabiť ja mám rád život ale proste nedá sa to.. to večne trápenie žiadna radosť.. ja by som bol aj rád za to ak by som bol zdravía mohol ist pekne do roboty.. s tým že neprídem domov unavený a nemusím hned spať nechcem od života veľa všetky peniaze čo som si zarobil mám v podstate stále odložene až na tie čo som minul aby som bol zdraví..
Nejde mi ani o to aby ste mi poradili so zdravím.. len ma zaujíma čo by ste robili vy?? Ja už fakt premýšlam nad tým to ukončiť.. nechcem to spraviť ale postupne mi začína byť všetko jedno a každým dnom ked trpím sa len pomaly utvrdzujem... no na prekonanie budu sebazáchovy to asi stále nestačí.. mama mi ako tak pomáha no ona to bere moc na lahku váhu a jéj rady sú nedostačujúce. Ostatný z väčšieho okruhu mi povedia že som hypochonder a tým to končí. Mame to hovorím zriedka a nikomu inemu už nehovorím o ničom proste si do držim v sebe, chýba mi v tomto niekto komu by som to mohol povedať a poradiť sa s niekym pripade vedieť že mam niekoho kto ma chápe alebo sa trochu polutovať.. preto to asi píšem tu..
Ak to niekto prečítal cele ďakujem, prajem vám aby ste boli zdraví a nič podobne nikdy nezažili.. a pýtam sa znovu čo by ste robili vy?? Ja už nemám ani silu vôbec niečo robiť som sklamaný zo života a nevidím v nom žiadnu radosť, ale aj napriek tomu nechcem sa zabiť ale nedokážem to znášať navždy, jedneho dna budem natoľko frustrovaný a sklamaný že to nezvládnem..Ďakujem a prepáčte že to bolo také dlhe..

Anonym_93436

Napísal som ti na email ktorý máš uvedený pri mene v hlavičke príspevku. Nevzdávaj to , ešte nie je koniec.

ModraObloha

Ahojte, dakujem za rady, TMP mam len jednu amalganovu plombu nemyslím si že to je môj problém, tie najväčšie únavy začali 3/4 roka dozadu približne. Do vtedy som mal tiež veľa problémov ale ešte sa ako tak dalo fungovať počas dna.

BielyTesak4 Dakujem za radu, ja som mal tiež motivaciu ako ty.. spočiatku som problémy riešil so doktormi a aktívne bol som aj v Martine, aj v iných mestách dokonca aj hospitalizovaný atď.. Mam problemy s chrbticou to mi zistili.. cvičil som a teraz neklamem každý den 20 a viac minut na chrbát viac ako rok a pol chodieval som behavat a plávať, mal som motivaciu.. ano nemal som kamaratov a priatelku ale aj tak som sa snažil dať dokopy. Ako to postupovalo dokotri ma posielali k psychologom.. bol som aj tam viac krát.. osobne mi to moc nepomohlo, a doktorom papier že som OK nestačil a aj tak zvalovali problémy na psychiku. Odmietajú mi robit vyšetrenia, zmenil som aj obvodneho. Začal som to riešit alternativnou cestou, kupoval som si doplnky na virusi,bakterie plesne a skušal aj tvrde lieky na parazity (praziquantel) klystiri. nejest meso, diety na candidu, meditacie, vyšetrenia u rôznych liečitelov. Minul som si skoro všetky peniaze čo som kedy dostal alebo zarobil na doplnky a prirodne liečiva rozne pomôcky na cvičenie atď.. proste nekupil som si za peniaze hry,pc,bicykel ako ostatný v mojom veku ja som musel minat peniaze na toto. Trochu ma mrzelo že nemožem mat podobný život. Napriek snahe cvičit mam ešte vačšie problémy ako som mal.. proste ako keby som ani necvičil.. teraz mam vyskočenu platničku na krčnej chrbtici, bolieva ma kostrč, rovnu hrudnú chrbticu, chodim na rehabilitacie ale nič nepomáha.. Doktori mi narovinu povedali že moje problemy su psychické a že nemam na internete hladať rôzne choroby.. uprimne?? Mna to vobec nebaví riešit toto sku..... zdravie.. ale kto iný to ma robiť a riešit to ak nie ja?? Doktor nežije môj život on nevie ako mi je.. on si len povie svoju frázu ked nevie pomôcť a to je všetko. Už ani neriešim moje zdravie.. všetko o čo som sa snažil ako chuj tak nič sa nezlepšilo a všetko sa zhoršilo.. problémy sustrediť sa .. s pamatov.. bolesti chrbtice,hlavy traviace problemy problémy s močením.. uznám aj psychické problémy ale neuznám to že kvoli psychickým problémom mam ostatné problémy, v zdravom tele zdravý duch.. ja som zdrave telo nemal ako mam byt psychicky v pohode?? Riešim to už asi 4 roky tieto veci a pomaly to ide len k horšiemu .. stravu som mal pestru vyhýbal sa polotovarom atď.. nejedol pšenicu, dieta na proti candide atď.. na všetko som sa už vykašlal nemam chuť už vobec niečo riešiť teraz som doma lebo som neschopný fungovať.. neviem čo dalej.. k psychiatrovi nepôjdem pre mna lieky cesta niesu. U psychologa som bol a nič moc. Väčšinu vecí držim v svojej hlave, nemám s kým sa ani porozprávať otvorene o tomto, s matkou to riešim okrajovo nepomohla by mi viem to. Kamaratov a priatelku nemam takže svoj problém si pekne v tichosti držím v sebe a snažim sa nevypadať ako troska aj ked som. Pišeš o láske a pekných dnoch v buducnosti.. uprimne ja s mojou povahou ani neviem či je dobre mať vztah, sam pozorujem svoje správanie k najbližším.. som podraždený, neviem vyjadrovať emocie, agresivny, aj tých par slov čo prehovorím tak su vačšinou len negatívneho rázu. Tak som si povedal načo mam kaziť život nejakej milej babe ? To radšej nech skúsi štastie ine pri mne by nepochodila dobre... Aby som to trochu rozvinul vždy som bol taký flegmatik, introvert občas tichý, pokial nebolo čo povedať, nebol som taký agresivny ani podraždený.. ked sa pozorujem tak mi je až luto ako sa správam aleja to nedokážem kontrolovať proste moje správanie sa uplne zmenilo a to je dalšia vec čo ma ničí.. už ten neuspech z toho že som dal tolko snahy do zdravia ma deptá a že nemožem žit taký život ako by som chcel, ale ako za trest musím proste ešte spôsobovať bolesť a tažke časy aj mojim blízkym kvoli tomu ako sa správam.. to je ako trest.. pre mna aj pre rodinu. Uprimne som chudák.. niesom v ničom dobrý, vážne nič neviem, len sedim za PC ako ko... posledne týždne, s vyškou som musel seknut to by som nezvládol.. proste.. pozitívne mysliet sa neda ver mi ... možno rok dozadu občas boli svetlé dni kde som takmer necitil že mam nejaký problém no teraz to je hrozné.. neda sa to :) celý den som smutný.. radosť vo mne nenajdeš.. každa vec ma via celkom rozhodiť stal som sa labilný .. veľa krát denne mi proste prebehne myšlienka ukončit život. Nechcem to urobiť, ja chcem žit skromný jednoduchý život ale proste nejde to a neviem ako dlho vydržim no citím že takto hrozna ta situacia ešte nikdy nebola nemam síl.. a dalšia vec čo ma ničí je to čo ma vzrušuje poslednú dobu.. ale už len vdaka tomuto pravdepodobne babu mat nebudem. Skvelý život no.. ja asi od tejto témy ani nečakám pomoc ta musí prísť z vnútra nie od niekoho .. ale kedže ja som to už dávno vnútri vzdal tak to je asi zbytočne.. skôr sa tu idem vyplakať aby som si trochu ulavil od toho napatia a problémov ktore mam v hlave aj ked to moc nepomáha. Ďakujem za každý príspevok, je to asi ubohe ale už len tým že ste mi odpísali ste prejavili viac zaujmu o mna ako väčšina ludí čo poznám. Nech sa darí aspoň vám.

ToCoUzJe

,,žiť bez zdravia je ťažké ale dá sa to , keby viem že raz v živote zažijem lásku aspoň na jednu sekundu dal by som za to aj celý život v bolestiach." :DDD neskutočné táraniny

Tmp

Mozno ide o otravu ťažkými kovmi, ak máš amalgamove plomby ktoré do tela uvoľňujú ortuť.
Ľudia s touto otravou majú podobné symptómy, hlavne tá únava.

Anonym_93436

Hneď zareagujem na tvoje posledné vety .. Či žijeme spokojne a bez problémov , nežijeme .. všetci niečo máme.

Po dobu piatich rokov , teraz už je to šiesty rok som mal bolesti také aké majú ľudia s fantómovou bolesťou .. aspoň sa to odborne prirovnáva kedže obe choroby fungujú na podobnom princípe. Po týchto pár rokoch mi konečne prišli na to čo to je a nasadili účinnú liečbu avšak len liečbu , vyliečiť sa to nedá je to chronické. Lieky majú svoje vedľajšie účinky ktoré budem ľutovať neskôr a taktiež môžu po čase prestať fungovať. Bolesť je miernejšia avšak stále som slabý a stačí aby som si dal na pár minúť teplú sprchu a som z toho zničený na niekoľko hodín. Toť v skratke. Som o nejaké tri roky mladší od teba. S spánkom to mám podobne , spím šestnásť hodín a zobudím sa aj tak unavený. Pripočítajme si osamelosť , ešte nejaké ďalšie zdravotné problémy a vyjde ti že ťa viem veľmi dobre pochopiť.

Na rovinu , aj tak fungujem ... tiež ma nik nepodporuje a jediné čo ma drží pri živote je to že niekedy v tomto živote pocítim lásku , ak vôbec. Hlavu hore kamo , tiež sa budem mať problém zamestnať , tiež budem mať problém nájsť ženu ktorá bude chcieť žiť s chlapom v bolestiach. Ale aj tak , sú tu ešte pekné dni ktoré čakajú nás oboch , tiež by som to rád vzdal , už nevládzem ale ešte mám kus nádeje že bude dobre a aj bude.

Na chvíľku zastaň , ako dlho chodíš k doktorom ? pretože kým mne zistili akú mám chorobu tiež ubehlo pár rokov ale na koniec zistili. Odporúčam ti nemocnicu v Martine , skvelý doktori ktorých si budem do konca života len a len pochvaľovať. Si mladý , tiež si si toho prežil dosť takže si aj silný , nie si k ničomu len nevidíš svoje kvality vo svojom vnútri , zamysli sa nad tým čo ti ide dobre a zlepšuj to.

Poviem ti to na rovinu žiť bez zdravia je ťažké ale dá sa to , keby viem že raz v živote zažijem lásku aspoň na jednu sekundu dal by som za to aj celý život v bolestiach. Viem že sa to hovorí ľahko ale pokús sa zapudzovať tie zlé myšlienky , ak im dávaš pozornosť tak rastú a potom prerastú v smútok a depresiu , zbav sa ich , keď prídu pomysli na niečo pekného , príroda , zvieratá atď. Nezúfaj že si nenájdeš dobru ženu , je veľa veľmi chápavých ľudí len tomu daj trpezlivosť a čas. Píšeš že ti pomáha Matka aj keď nie až tak moc ale pomáha , sústreď sa na jej lásku.

Chápem ťa , viem že to máš ťažké ale nevzdávaj to , je tu toho ešte hodne pekného , kamarátov si môžeš nájsť aj cez koníčky , nájdi si nejaké , pomaly sa buduj a pracuj na sebe , od toho robíme chyby , aby sme sa z nich učili a od toho zažívame zlé situácie aby nás posilnili. Nie si na nič , len musíš na sebe po pracovať , ak ťa nebaví ten smútok a zlé myslenie tak skús pozitívnejšie myslenie , nenúť sa do toho len to raz skús a sám uvidíš , mne to hodne pomohlo. Pozitívne myslenie prichádza vtedy keď už nás nebaví byť stále na dne a tak ďalej. Takže toho sa drž.

Ako hovorím všetci máme niečo , nikto si nežije ľahko , neboj sa hovoriť o svojich problémoch , či už sú to malé problémy alebo veľké , je to lepšie ako dusiť to v sebe ver mi.

Mňa už tu asi vypne takže prajem peknú noc a prajem ti hodne šťastia , zdravia a lásky , hlavne aby si to zvládol ( verím že to zvládneš ) , držím ti palce. Drž sa.

ModraObloha

Zdravím, ľudia ďakujem za vaše reakcie, a chcem sa hneď ospravedlniť že som neodpisoval hneď, nie nezabudol som na to proste som nemal chuť vôbec niečo riešiť taký ten pocit keď je vám všetko jedno.. proste viac sklamaný som zo života už nemohol byť... všetko o čom som písal mám stále žiadna zmena. Technik skúšal som aj MMS ale trochu iným spôsobom a nie na tak dlho. Išlo o riedenie MMS citronovou štavou 5 kvapiek na 1 kvapku MMS alebo kľudne sa dalo riediť aj inou kyselinou záleží akou. V podstate kúsok mi to pomohlo ale necítil som sa OK. Plánujem s tým začať znova ale tento krát to budem riediť kyselinou chlorovodikovou, ktorú občas užívam na trávenie.. to je zase o inom.. kľudne vysvetlím.. doktori radi používajú frázu "mate veľa kyselín" pretože niekoho páli záha kľudne to môžu byť aj spomínané kvasinky, ktoré kvasia a keď je nedostatok kyselín tak proste žlč a kyselinu vytláčaúu do žalúdka/pažeráka. Problémy všetko čo som popisoval mám psychika bod mrazu.. nechce sa mi stále stažovať ale proste žiadny pokrok čo ma mrzí.. rád by som bol zdraví atď.. Uživatelke ktorá chcela aby som jej napísal e-mail som sa už ozval. (Zabudol som meno prepáč) Skúšal som viac kúr aj na parazity aj na kvasinku aj na ine bakterie/virusi.. na parazity najpv prírodné veci proste tinktura z orešaku, klinčeky extrakt a podobné veci. Neskor asi rok na to riadny liek prazikvantel ktorý som zhánal viac ako mesiac po internete. Žiadna zmena. Na kvasinky som zase skúšal rôzne doplnky a dietu kde nejem sacharidy pripade len bezlepkove potraviny ako pohanku a par vecí.. Jedine čo som zisitl že mi pomáha popri tej diete tak bol citricidal ktorý mam aj teraz kúpený. Neviem čo dalej chcem skúsiť na tie kvasniky zase niečo viem že to je pliaga no neviem ako sa toho zbavit na dobro.. Keď užívam citricidal polepší sa aspon močenie inakšie nič. Mam aj silne bolesti uší skoro polroka.. Skusim dietu + citricidal + MMS dalej už neviem potom čo... mam aj dobre probiotika ktoré chcem užívať po skončení no neviem či mi toto pomôže... ja už neviem či sa vrátim do starých kolají a do toho života pred týmito problémami.. Neviem sa už radovať som taký smutný.. vážny.. občas zasrandovať viem a zasmiať sa ale celkovo moja povaha sa zmenila z flegmatika na melancholika.. možno som nim bol vždy ale teraz je to také že neviem či sa budem niekedy ešte radovať zo života. S nikým sa o týchto problémoch nebavím takže som na všetko sám. Mama vie že proste niesom zdravotne OK ale to je asi tak všetko.. Čo mam dalej skúsiť, ako poznám že už je konečne lepšie? Viem že už aj psychika je dosť v háji.. inak by som tu nepísal o samovraždach atď.. už som si aj ubližoval.. sebavedomie nemam žiadne, nemám sa rád, som neschopný a uplne nepotrebný človek, nič neviem. V podstate každý môj neúspech len umocnuje všetky tieto problémy.. som dosť ciltivý a velmi mi nepomaha ani to že všetko čo neni proste uplne tak ako ma byt považujem že svoju neschopnosť. Neviem prečo mám taku povahu no to je už asi jedno. Chyba mi láska a pochopenie niekoho v mojom veku, možno opačneho pohlavia, ale ja sám som si povedal že taký zbytočný človek by si nemal hladať nikoho aby som nahodou nikomu neskazil život. Takže ak to takto bude celý život tak pravdepodobne nikoho mať nebudem. Pretože nájsť si niekoho len kvoli tomu že sa cítim sám, hoci potrebujem pomôcť, není dobré.. čo môžem takej osobne ponúknuť.. okrem sklamania že si našla psychopata.Chcem dodať ešte že viac sklamaný zo seba už nedokážem ani byť preto už mi je vačšina vecí ukradnutá.. toto som tu ešte nanpísal a dokonca sa za to hanbim ked to píšem aj takto anonymne, no mam nejaké divné uchylky ktoré ma trápia.. poslednú dobu keď si chcem "najsť čas pre seba" čo je dosť často tak sa uspokojujem nad divným obsahom a vzrušuje ma to.. (neni to homo ani pedofilia) Ja už neviem či si vôbec zaslužim život.. proste ked vidím druhých v mojom veku, deti, dobrá práca, dom,byt, práca v zahraničí a ja stále doma a ktomu som nejaký divný blb. Niekto by môj problém zvládol pretože ja som slabý človek. Priznávam som slaboch.. som neschopný.. nelutujem sa proste som kritický a vidím to na sebe ako som povedal ja viac sklamaný zo seba viac byt nemôžem. Chcem si dať do poriadku aspon to zdravie a potom snad možno riešit tieto veci aj ked na psychike to nepomáha nič.. Neviem či ma zmysel pýtať sa čo by ste robili keby mate rovnaké problémy, asi sa neda do toho vžiť. Aspon by som bol rád za nejaké rady ešte ohladom zdravia. Psychologa som skúšal, neviem sa mu zdôveriť so všetkým.. aj ked sa snažím byť úprimným, ja si k sebe nepustím asi takmer nikoho. V realnom živote nikto v skutočnosti nevie kto som nikto nevie že mam take psychické problémy a v podstate ani nemám potrebu im to hovoriť, som ten typ čo si potrpí aj na toto.. ja by som sa vedel zdôveriť niekomu kto ma nejaké problémy aby som mu pomohol ale aj to len za podmienky že viem cca kto je a aku ma povahu inak by som proste stále držal to moju "neviditelnu stenu" a proste len poohol a stále mal tu masku. Takže toto som ja. Neviem už čo robiť. Vdaka tomuto som prerušil VŠ po prvom semestri. Ani neviem čo by som si mal nájsť za prácu.. Vy to máte ako ludia žijete spokojne ? nič vás netrápi ? Žiadne veci? To som len ja taky jeden velký problém ? Ďakujem ak ste si to prečitali až sem, ak ma niekto zaujem si pokecať o tomto viac tak mi napište na e-mail. Ja už v postate nemam čo skrívať (minimalne tu na fore) Budem rád ak sa ozvete, pomôžete nejakou radou alebo prispejete príspevkom sem či napíšete na e-mail. Pekný deň hlavne zdravie.

1technik

Neznamy-THM1986 -to MMS konzumuješ i ty a dokonca sa vtom i kúpeš, máš dojem že Ťa to zožlalo? Prezradím Ti jedno tajomstvo, len to prosím nikde nevykecaj, MMS sa prioritne používa na úpravu pitnej vody, ak by sa to nerobilo, tak by sme sa dožívali asi tak 35 rokov, ako starý Egypťania. Je to okysličená kuchynská soľ NaClO2 - chloritan sodný.Obyčajná kuchynská soľ je NaCl- chlorid sodný. Ale ako som povedal, teda napísal: Každý nech si utvorí svoj názor.

Angiiiiieeeee

Cloe :( ty si pozri toto
youtu.be
Jasne ze to funguje, zrazu je ti svet gombicka... ale diabol ma obmedzenu moc, je to docasne a ja by som taku "pomoc" nechcela! Raz na to prides sama...