Zle podaná anestezia

Príspevok v téme: Zle podaná anestezia
michal881

Dobrý deň , bola mi včera podaná anestezia do dolnej ľavej časti úst , injekcia bola veľmi bolestivá , je toto pre mna prvá negatívna skúsenosť s anestéziou , už 27 hodín od podania mám stále strpnutu a znecitlivenu polku úst konkrétne polku jazyka a všetko čo je pod jazykom smerom do ľava ku zubom, opuch nemám , neboli to len je to znecitlivene , mal som znecitlivene pery, líce ale toto má prešlo no jazyk nie, mám niekto s tým skúsenosti ? Bolo mi povedané že znecitlivenie by malo prestať keď latka vyprchá z tela avšak mne sa zdá že viac ako deň to je už trosku veľa , vraj sa to stáva ojedinele ale stáva sa to , ma s tým niekto prosím skúsenosti ? Ďakujem

Omen

Mišo, zájdi za obvoďákom, vysvetlí mu situáciu a popros ho o injekcie B1. Tvoj stav pomôže zlepšiť aj homeopatický prípravok Hypericum Perforatum 30CH. Daj si 10 granúl pod jazyk a nechaj rozpustiť.

michal881

Tak bol som u zubarky kde mi bolo potvrdené že mám postinjekčnú paresteziu , šiel som ku neurologovy ktorý má ani nevyšetril a namiesto toho povedal že on s tým nič nedokáže urobiť , vraj to môže trvať kľudne 2-3 týždne poprípade aj dlhšie, mám len čakať takze super no

Omen

Ale áno! Veď som ti to uviedla ako jednu z príčin - koreňová výplň a tie bodky znamenajú, že tých príčin je oveľa viac.

michal881

Bolo v pláne mi čistiť kanáliky avšak kvôli citlivosti aj napriek anestezii to nebolo možné , mal som pravdepodobne odhalený jeden kanalik do ktorého mi následne dala umtvujucu zložku na 14 dni , zapecatila liečivou vložkou , takze kanáliky mi necistila len mi do jedného dala umrtvujucu zložku , môžem to byt spojené s tým ?

Omen

Michal, tento tvoj stav tipujem na tzv. postinjekčnú parestéziu. Jej príčinou môže byť poškodený nerv, koreňová výplň (ak ti nejakú dal),...
Takže tvoje prvé kroky by mali smerovať najskôr k zubárovi. Ak sa vylúčia všetky ostatné príčiny, potom máš máš poškodený nerv a s tým musíš k neurológovi. Mal by ti pichnúť B1 a tvoj stav môžu zlepšiť aj homeopatiká.

nicollette12

Podla mna to nie je normalne, ze by si to citil este 3 dni po tom... Chod za tym lekarom co ti to pichal,hned zajtra a povedz mu ze to mas stale strpnute a ze citis mravcenie... Lebo mne sa to nezda... a ak by ta poslal kade lahsie tak chod za obvodnym, povedz mu o probleme on ta ked tak niekde posle....ale ries to a nesnaz sa to liecit doma, uz si mal ist na pohotovost ak sa ti to nepozdavalo... nie cakat...

michal881

Dobrý deň ,tak je nedeľa a ešte stále sa mi to od štvrtku čo je približne 72 hodín neodmrtvilo, snažím sa piť veľa vody, vykonávať fyzickú aktivitu pre lepšie prekrvenie, snažím sa to rozcvičovat, začínam pociťovať mierne mravčenie no stále nemám pocit že sa to lepší kedze ten pocit už mám približne 2 a pol dňa, nemohla nastať situácia kedy mi trafila nerv a nejakým spôsobom ho poškodila? Veril som v to že do pondelka mi to určite prejde no dnes už takým pocit nemám a začínam uvažovať že zajtra pôjdem na neurologiu avšak čo mi tam môžu robiť? Ako mi môžu pomôcť ? Fakt začínam by z toho zúfalý a nervózny , ďakujem za každú reakciu