Akne

Otto

Píšem to tu často lebo viem aké to je ...Skús sa vlastne zamyslieť čo sú čierne bodky a prečo je zanesená pleť.Čierne bodky ako ich ty nazývaš sú mazové zátky.Existujú aj biele.Tie sú spravidla hlbšie v pleti..je to v podstate zmiešaný kožný maz s odumretou kožou ktoré upchali pór.Deje sa to hlavne na pleti ktorá má zvýšenú tvorbu kožného mazu.Ďalší level tohto procesu je, že upchatý pór sa naďalej plní mazom zmiešaným s baktériami bežne prítomými na pleti (propionibacterium acnes)..keď je pór príliš preplnený vznikne zápal.(zápal nemusí byť tvoj prípad vo veľkej miere ak nemáš na pleti toľko baktérii,možno máš pleť len zanesenú).Teraz sa zamyslime ako by si zabránila najjednoduchšie tomuto procesu.

1.Zredukujem tvorbu kožného mazu na minimum
2.Zlepším jeho kvalitu aby nedošlo k upchatiu
Nič iné.
Väčšina krémov aj liečiv od kožnej lekárky funguje na princípe vysúšania a rozpúšťania mazu resp. znižovania jeho tvorby.Plus tam môže byť nejaké antibiotikum ktoré lieči zápal a redukuje počty baktérii.Sú ale veľmi dráždivé.Vrátane veľmi škodlivých liekov obsahujúcich izotretinoín ktoré majú horu vážnych nežiadúcich účinkov.Patria k jedným z najškodlivejších.To je vlastná skúsenosť.Na kožné som chodil ako na klavír.Toto sa ale dá dosiahnuť aj dopĺňaním vitamínov ktoré majú tú istú schopnosť ..je to vitamín A a vitamín B5.Predávkovanie týmito vitamínmi v dávkach potrebných na redukciu akné nie je v podstate možné.

Zlepšenie kvality kožného mazu to sa týka hlavne stravy a kvality kozmetiky.Strava plná vyprážaného jedla na lacných olejoch a sladkostí s obsahom palmového tuku môže výrazne vplývať na upchávanie pórov.Palmový tuk sa skrýva aj v syroch a sušienkach ktoré navonok pôsobia zdravo taktiež v cukrárenských výrobkoch zákuskoch kde sa už roky používa nie maslo ale hydrogenované rastlinné tuky.Priveľa cukru taktiež zhoršuje zápal.
Kozmetiku treba používať takú ktorá neobsahuje parabény a pod.Čiže najlepšie prírodnú kde tie molekuly sú dobre vstrebateľné a neupchávajú a neznečisťujú pleť.Kokosový olej je pre tento typ pleti nevhodný.Nie je pravidlo že kozmetika ktorá sa predáva v lekárňach je kvalitná.To je taká lobby.Mne sa osvedčili nemecký výrobcovia prírodnej kozmetiky.(Dado sens,Anne marie borlind.)Treba si všímať hlavne rady pre mastnú pleť.

Alzberta

Ja som používala nejaké hormóny od doktorky na akné. Ale bolo mi z toho nie veľmi dobre. Keď som tie hormóny vysadila, tak to akné sa mi vrátilo späť. Teraz používam derminax track.derminax.pl a ten naozaj dobre pomáha a nie je mi z neho nevoľno. Takže zváž, či by nebol užitočný aj pre teba.

Anetahrasko

Ahojte. Mne aj mojmu bratovi po vyskusani vsetkeho mozneho pomohlo eben cierne mydlo (pozor neni jedno aky vyribca lebo napriklad od mannamydla som mala svrbenie a ine mi nepomohli) od -odkaz odstránený- a ich konjac spongia a pletovy krem. Je to prirodna kozmetika fakt dobra

Trixy

Môjmu synovi pomohla kozmetika La Roche posay po troch mesiacoch cistenia gelom a mastickou viditelne zmeny k lepsiemu a po pol roku akne zmizlo.

Milan KE

Efekt pride pomerne rychlo po asi jeden a pol tyzdni, tak to bolo u mna. v drogerke ani kamennom obchode som to nevidel, objednaval som v eshope sibircanka

Cierdok

Ako rychlo pride prvy efekt od modrej hliny? rozmyslam ci mam do toho ist. Predava sa to na sibircanke? Niekde v drogerke to neni?

Cellientano

Tommy Hawk, ja som tu modru hlinu pouzival hlavne na chrbat a velmi mi to pomohlo. Na tvari v podstate akne nemam, len na chrbate.