učenie

Príspevok v téme: učenie
dadka222

Ahojte, chcela by som sa poradiť ohľadom učenia alebo konkrétnejšie koncentrácie. Už od malička som mala problém so sústredením sa ale kedže som sa takmer nikdy nepotrebovala učiť štýlom - sadnúť a čítať čítať čítať - neprišlo mi to ako taký veľký problém. Teraz som už 2. rok na výške (1. rok som sa síce prebojovala) ale bojím sa že takto to už dalej nejde...učivo je stále ťažšie a je ho viac a ked mám už teraz také problémy tak neviem ako to neskôr zvládnem. Skúšala som prípravky ako Ginko, Lucetam atd..ale nemám pocit že by mi to pomáhalo...Káva ma odjakživa viac uspáva ako nakopne. Viem, že nie som hlúpa a že na to mám ale proste ked čítam tú istú vetu 50x a ako sa len snažím, nedokážem sa sústrediť, človek predsa len stráca motiváciu. Nemám problém so zapamätávaním si ani únavou (aj ked mám problémy so spánkom ale to tiež už od malička takže nato som zvyknutá...) ale fakt ide hlavne o tú koncentráciu. Bola by som vdačná za rady popr. nápady ak s tým máte nejakú skúsenosť, dakujem.

Michal777

Ja som na tom v podstate skoro rovnako :D ... Tiež som druhý rok na VŠ, a tiež sa neviem nejak sústrediť na učenie. Aj si to píšem, čítam ale učím sa maximálne polhodinu a už sa potom neviem na to sústrediť. Musím si dať chvíľu prestávku.
Ale mám výbornú motiváciu, keď dokončím celý rok úspešne bez toho aby som niečo musel prenášať tak si kúpim nejakú vec ktorú chcem, resp. si splním niečo po čom túžim :D

pedag

Musíš sa najprv namotivovať, pred učením musíš rozmýšľať o tom, prečo sa to chceš učiť, čo je tvoja motivácia. Ak je to len známka, tak to je veľmi málo. Nájdi v tom niečo pekné, čo je viac ako titul a známky.

sweetlady

Ahoj. Skúšala si si to napr. písať? Som psychologička (teda,ešte rok a potom budem oficiálne :D ). Radím ti, zober si nejaký čaj alebo nie. Sadni si k učeniu a spíš si body. Napr. máš text o austrálií z wikipédie a máš sa to celé naučiť. Urob si:
-Austrália leží na...
-Austrália je kontitent pri... A pod.
Určite ti to pomôže :) alebo, hudobne založený ľuďom pomáha si učivo spievať alebo recitovať :) dúfam,že som pomohla.