Čo má robiť, 13rokov

Príspevok v téme: Čo má robiť, 13rokov
nonenone

Ahojte. Mam 13 a zaujíma ma jedna vec.. Ako mám byť človekom ktoreho budu mať ludia radi? Zatial nie som nejak veľmi oblübená .. Možno to je tým že som chudobná? (Nie, vážne žijem len s mamou .. ) prosím keď nemám peniaze tak chcem byť aspon dobrým a obľúbeným človekom prosimvás čo mám robiť :( ďakujem za pomoc

SannG

Sama mám 14 a navštevujem školu, kde rodičia všetkých sú viac pri peniazoch. A po troch rokoch v tom ústave som pochopila, že nie všetko je o peniazoch. Každý deň vchádzam do budovy kde ma obklopujú tváre mnohých namyslených deciek, ich úsmevy sú málokedy úprimné a často sú citliví asi ako kus kovu. Byť dobrým človekom podľa mňa neznamená byť obľúbeným. Je podstatné milovať sama seba, potom ostatných a potom tých ktorí sú dementní. Bohaté decká to v živote málokedy niekam dotiahnu, ja sama si uvedomujem, že mám všetko na čo si ukážem ale šťastie mi to neprináša.

Tomas12345

To ze chces byt dobry clovek to u teba ocenujem, ale preco nutne aj oblubeny? Ak nebudes oblubena tak sa nic nedeje, hlavne si daj ciel byt zdrava lebo ked clovek nie je zdravy tak sa mu cely zivot zruti. A tiez je dobre mat nejaku pracu nech si clovek ma peniaze kupit daku tu zeleninu aby bol zdravy.

Co sa oblubenosti tyka tak spravaj sa k ostatnym dobre, a nerob druhym to co nechces aby robili oni tebe a ludia ta budu mat radi.

Cliattsi

Síce ťa nepoznám, ale myslím si, že si moc orientovaná na ľudí a možno aj tvoja mama ti stále doma rozkazuje a hovorí čo máš robiť. Ty aj robíš tak ako chce, ale stále nie je spokojná. Trochu sa viac rozpíš. Ale pripomínaš mi dosť mňa, keď som bol ja až do 11 rokov "otrokom" svojej mamy, kedy som sa podroboval jej mienke a názorom. Preto som pri tvojej otázke moc pozorný, lebo vidím,ako keby si hovoril aj za mňa. Naštuduj si asertivne prava, lebo ak nebudes na sebe pracovat po psych. stranke, je mozne, ze sa ti to v dospelosti vypomsti. A ako sama mozno vidis na sebe, ze uz teraz mas take tusenia ako tu na pisem. Davaj si na seba pozor :)

puncovy-rez

podstatné je aby si bolá milá, slušná, podrž dvere starším, opýtaj sa či potrebuju pomocť ked vidíš že si nevedia rady s niečím..
a bud sama sebou, to znamená nedaj sa zlákať zlou partiou,..
kedže si z chudobnej rodiny, mame pomožeš tým ked po dovršení 16 rokov pojdeš brigádovať, budeš si mocť kupiť pekne oblečenie... aj šetriť si..