Úzkostné stavy liečba

Príspevok v téme: Úzkostné stavy liečba
Nika255

Ahojte som 6 mesiacov po pôrode a fakt neviem čo sa to somnou stalo bola som zdravá štastná žena.Začalo to v pôrodnici keď som porodila dostala som strašné úzkostné stavy búšenie srdca bolesț hlavy že som tam zavretá atď nechápala som samú seba ale kvôli mojej dcérke som to pretrvala..Ale odvtedy sa toho neviem zbaviť malú necháme raz za čas u mamy a ideme dakde na večeru no asi po hodinke zase dostávam tie stavy že som ju nechala doma a manželovi to nevravím no bojujem s tým..Ide na týždnovku a je to zase tu už si vravím že to nieje moc dakto je natom horšie a zvládnu ale už hneď mám v hlave ako by to bolo keby bol tu atď..Toto som nikdy nepoznala manžel pred pôrodom hocikedy išiel aj na mesiac a ano chýbal mi ale depresie som nemala..Kvoli tomu som už dve mesiace menzes nedostala(tehotna niesom) a vlasy padaju ostošest dr. vravela že to je zo strresu a mám ak tak pre prípad navštíviť psychiatra ak sa mi to stále bude opakovať..Mali ste dačo podobné aj vy? Poprípade aká liečba vám pomohla? Mnohokrát sa snažím tie myšlienky odtrániť ale stále sa vracajú a ja už neviem čo robiť..S manželom sme sa už o tom bavili no myslí si že klamem že také hrozné to nemôže byť..Je tých prípadov viac kedy sa zase opakujú tie stavy..Uvažujem aj toho psychiatria len sa bojím že ma manžel a rodina budú brať ako hysterku..Poraďte mi..neviem fakt myslela som že sa to po pôrode upraví a nič.Nikdy som to nepoznala a neviem ako si s tým radi...

Nika255

Ako pisem no vysmeje sa mi ze to az tak hrozne nemoze byt ze si to len vsugerujem.Psychologa by som naozaj asi chcela navstivit pretoze nechcem aby este aj dcerka zomna bola nervozna.Fuu no zo zaciatku som si myslela aj ja ze to take hrozne nemoze byt ale opak je pravdou fakt pokym to niekto nezazije tak nepochopi..Dakujem baby za oporu..Uz som si myslela ze som fakt psychopatka.Neviem sa toho zbavit a ked to namna pride tak to je hrozne..

Jana Lukacova

Nika255: ženy po pôrode mávajú problémy, niekedy je to dôsledkom hormonálnych zmien, niekedy zážitok z pôrodu môže otvoriť traumy (nevysporiadané emócie) z minulosti, ktoré si osoba nemusí ani uvedomovať..

Pozrite si iné témy na tomto fóre, celé je plné príspevkov ľudí, ktorí prežívajú problémy a každý z nás si nimi v živote prechádza..takže nie ste hysterka...potlačovanie myšlienok Vám však nepomôže, práve naopak...možno už to, ak by ste to prestali v sebe dusiť a zdôverila sa manželovi a porozprávali by ste sa, by Vám prinieslo úľavu...

Potom samozrejme máte možnosť návštevy psychológa/psychiatra (ak tak urobíte prajem Vám, aby Vám bol nápomocný/á, ak by to tak nebolo, ak uznáte za vhodné môžete mi napísať, rada Vám budem nápomocná - nie som psychológ/psychiater)

pedag

Aj prílišný perfekcionizmus môže spustiť takéto stavy. Vieš, v každej rodine je to o niečom inom, v jednej rodine ľudí bolí chrbát, v inej majú problémy so žalúdkom, chrbticou, v inej so psychikou. Väčšinou sa pokazí to, čo najviac používaš, je to normálne. Skús si kúpiť niečo v lekárni, čo nie je na predpis. Nemusíš to hneď riešiť liečbou u psychiatra. Never surrender!

nicollette12

Tak porodom sa moze hocico spustit, kludne aj uzkost... skus sa poriadne vyspat ak sa da, potom zacni ako novy clovek...skus nejak zamestnat mozog, napriklad ak si na materskej a bude sa dat tak zacni vysivat, strikovat, kreslit...tolko zien po porode v sebe nasli skryty talent, mam aj kamaratku co po porode cez matersku kreslila krasne obrazy a aj si tak privyrabala...a ano dalo sa jej to v pohode stihat aj dietatko aj malovanie...len to skus..
Inak som zvedava ci sa aj vo mne nieco objavi :D