Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Je to samovražda ?

chcemodpoved

IvetIva - Ale veď ja viem, čo bude po smrti. Viem, že existuje večný život, aj večné zatratenie. Som katolíčka a teda verím, že existuje aj očistec.
Hoci sú názory, že očistec si cirkev vymyslela, ale to nekomentujem.
Nerob tu zo mňa neveriacu, ktorá nevie, kto je to Boh, Ježiš atď.

IvetIva

chcemodpoved, dobre si napísal, že smrťou končí pozemské trápenie. Ale čo potom? Hľadaj, ako ja kedysi, čo bude potom? Bolo toľko ciest, ktoré som našla, ale žiadna mi nedala zmysel tohto života. Až Boh, Stvoriteľ.

chcemodpoved

IvetIva - Pravdaže, Boh je vykúpením. No Boh ťa nezabije, ale choroba. Tú chorobu musíš najprv dostať. A beriem to celkovo, že smrťou pozemské trápenie končí. Či už je človek verieci alebo nie.
Neveriaci berú smrť, ako vykúpenie, pretože neveria v posmrtný život.
Veriaci to tiež môžu brať za vykúpenie, pretože vedia, že aj keď zomrú, nie je to koniec, ale že budú s Bohom.
No predtým musí nastať smrť.

pedag

Ja som kdesi počul takú hlbokú myšlienku, že človek by nebol chorý, keby nerobil zlé veci. Človek bez hriechov nie je ničím zaťažený a tým pádom je to lepšie, každopádne. Samozrejme, že sem tam nejaká chybička sa "vloudí".

IvetIva

chcemodpoved, takáto smrť nie je vykúpením, vykúpený človek môže byť jedine skrze Ježiša Krista. On je vykupiteľ, nie rakovina. Rakovina je bonus od zlého. Ježiš Kristus porazil satana aj s jeho chorobami. Choď k Bohu, On Ti pomôže.

pedag

Ono je to tak, že zvyčajne nálada ľudí závisí od toho, koľko majú peňazí. Skús o tom popremýšľať. Ťažko je niekomu byť veselý, keď nemá peniaze, že? Treba sa naučiť žiť aj v zlých časoch, nielen v tých dobrých. Raz sme hore, raz sme dobre. Ak tvoj život závisí od peňazí, tak by si mal prehodnotiť hodnoty, ktoré vyznávaš. Rodina je základ všetkého a k tomu ostatnému môžeš už len povedať: pls, keep the change:-)

merilynn2

Je to jeho osobná voľba a zodpovednosť. Pre mňa predstavuje samovražda rozhodnutie "zomriem tu a teraz", ale hocikto to môže brať inak. (Btw. liečba rakoviny nemusí znamenať ani dlhší, ani plnohodnotnejší život ako bez liečby...)

pedag

Ja si myslím, že to je samovražda (také konanie). Ale ide aj o to, že prečo ten človek tak koná, kým skoná.