uz rok trpim naurasteniou, som uplne vycerpana, zufala, deprimovana, pritom som 20-rocna studentka, mam problemy v rodine, medzo priatelmi, neviem ako riesit tu nechut a prazdnotu, navstivila som uz aj psychologa, moje problemy sa ciastocne poriesili, ale pribudli dalsie, mam strach zo zivota, nechut k cinnostiam, kazdy den to iste, ta prazdnota. Som zufala.
neurastenia
Draha damaxy,ani nevies aku radost si mi urobila, ze si napisala:)Ano na terapie k psychologovi chodim,ale lieky uz zopar mesiacov neberiem, bola som po nich ako omracena,hlavne ked sa mi trebalo ucit tak to bolo neunosne.No lieky aj tak len potlacaju a to bez liecby nema zmysel,lebo hned ked to vysadis,vrati sa to.Navyse moj psycholog si nasiel zamestnanie v inom meste, tak asi unho koncim a to prave teraz,ked som k nemu konecne zacala pocitovat doveru.No nevadi,asi to tak malo byt.Faktom je,ze ineho uz nechcem,iny by ma nezvladol:)
prosím ta,lalia, co je to ta naurastenia?
zlá choroba,zlý pacient.Musíš na to z iného konca.Viacej spolupracovat s psychologom,viacej pracovat so svojou psychikou,tú totiž najlepšie poznáš ty.Dobré rady púštat do hlavy,problémy nechat predo dvermi,rodinu si nevyberáš,nedovol,aby ta ničila.Nájdi si iných priatelov.Možno musíš zmenit všetko.Pre seba to urob..Ja som mala iné ochorenie,tiež psychické chápem ta viem ako ti je zle a tažko.Všetko prejde aj ked to tak nevyzerá.Prvý krok si spravila,že si napísala.Ak to možeš robit,tak nám píš.Bude to jedna tvoja terapia.Budeš sa na to tešit.Určite ti napíšu aj iní.Zivot je o radosti,len na tom musíš pracovat.Drž sa aspon ako doteraz neprepadaj sa dalej, prosím ta.Tvoja choroba je liečitelná avyliečitelná.Chce to len ubrat na rýchlosti akou žiješ.Máš aj nejaké lieky,chodíš na terapie?