Som obeť

Príspevok v téme: Som obeť
BbJ

Je ťažké napísať pár vetami príbeh môjho života. Ale musím to zmestiť do pár viet, lebo kto tu má chuť čítať siahodlhé "litánie".

Som najmladšia v rodine. Na svet som prišla v najnevhodnejšom čase, do už rozbehnutej rodinnej krízy. Vlastne ako persóna non grata.
A žila som vlastne v "pekle"-rodine, kde základom vzťahov boli schválnosti a hádky, vzťahy v štýle -kto z koho-; nedá sa to napísať - jednoducho zlé rodinné vzťahy. A obeťou na ktorej sa postupne všetci vyvŕšili, som sa stala ja. Nikto tomu nebude veriť, ani ja som tomu nikdy neverila, ale... vlastne až v týchto dňoch som pochopila celú tú ohavnosť.
To je tak. Zvyk je ako železná košeľa. Kto si raz zvykne správať sa istým typom správania, ten sa toho veľmi ťažko vzdáva. Je to ťažké, alebo aj nemožné.
A tu je môj konkrétny problém: mám problém so svojím otcom, ktorý si navykol ubližovať mi a robí to ďalej. Aj keď je duševne nepochybne "fit" (kognitívne funkcie, rozpoznanie zla v konaní, atď...veď stále šoféruje), nedá sa s ním vôbec komunikovať, "nerozumie" tomu čo robí zlé vo vzťahu ku mne, keď mu poviem, že si neželám, aby sa ku mne správal tak, ako sa správa, tak to je ako hrach na stenu. On ani nechce počuť, že ja si niečo "neželám"...vo vzťahu ku mne je to tyran - psychopat. Síce žijem sama a môj otec žije sám, ale sústavne ma kontaktuje, telefonicky, chodí za mnou domov. Nedá mi pokoj, psychicky ma týra - vie, čo ma rozčúli a rozčuľuje ma. Nemôžem sem písať kruté podrobnosti...
Dokáže mi, prosím, niekto pomôcť?

Tomas12345

Tak v takomto pripade by som jednoznacne policiu nanho zavolal, inak s tym neprestane dokial razne nezakrocis voci nemu. A policia casto krat riesi aj uspesne vyriesi taketo rozne psychicke tyranie, kludne trebars staci aby si ho nejako skryto nakamerovala alebo aspon nahrala na zvukovy magnetofon ak sa ti bude vyhrazat, a mas dokaz ktori mozes dat na policiu.

BbJ

Volať políciu??? Každý priemerný človek vie, že polícia nemá v tejto veci ŽIADNE!!! kompetencie!!!
A ani nikto nemá kompetencie. Je to iba náš osobný "milenecký" vzťah.
Ani kompetencie a čas už vôbec nie.

faketema

FAKE !!!! ani sama nevie či ju prenasleduje syn alebo otec!

FAKE TEMA...!

ak by to bol realny problem dotycna by zavolala policiu... vraj "s kumpanmi"

BbJ

Je to moja chyba??? Ja som jeho matka a on je môj nepodarený syn!
Ktorého som nestihla vychovať naviac!
Špehuje ma! So svojími kumpánmi!

BbJ

Vymeniť zámky na dverách a vybavené? Má neskonalé potešenie, že ho vlastná dcéra nechce pustiť do bytu...!!! a ten cirkus okolo, to je bingo!

itvoladomu

je to tvoja chyba, on snád pozná tvoje zmeny v práci ked vie kedy si doma? alebo si sprosta a dala si mu kluce od bytu?

zmen telefonne cislo, vymen zamky na dverach a vybavene...

alebo ak zijes v podnajme, odstahuj sa niekam inde - daleko,..

apropo k tej tvojej hláške "ved šoferuje" - to neznamená že je OK...
moja matka je psychicky narušená, je totálne mimo, nepamätá si čo jej človek povedal pred 5 minutami, ma silne psychiatricke lieky, asi 10 tabletiek 3x denne.. a čo myslíš??? psychiatričke povedala ze nešoferuje - oklamala ju,.. obvodny lekár je magor nenapisal jej posudok ze je neschopna šoferovať,.. takze vodičak neodovzdala na policii. takze tak... potom to tak na cestach vyzera, ked soferuju psychopati,... ako tá p!č-a v Suranoch, co zamerne zrazila ludi na priechode par dni dozadu...

BbJ

pre dalsi: svoj e-mail, to mi ani na um nezišlo - vidieť aká som...vieš, možno som hlúpa a možno by som to nazvala aj nejako inak. Ale, na to ostatné čo si napísal len poviem: ľahko sa to hovori, to čo si napísal. Avšak existujú ľudia postihnutí - volá sa to profesionálna deformácia alebo také niečo to je, teda postihnutí profesionálnou deformáciou a k tomu sa pridružuje zvyčajne aj prívlastok ľudia bez hrdosti - dá sa toto síce povedať aj inak...ale tak nejako; a k tomu sa pridružujú ešte ďalšie a ďalšie vlastnosti a situácia života, atď. Veľa píšem, ani ty mi nebudeš veriť, že som skutočne obeť...