Zlý rodičia

Príspevok v téme: Zlý rodičia
Sophia

Mám pocit že sa musím porozprávať o mojich rodičoch. Neviem ako to mám povedať ale moji rodičia sú hrozný... keď som bola mala tak má nenaučili ani fuka a keď som sa ich pýtala prečo má nenaučili bicyklovať korčuľovať atd. tak na to odpovedali že som sa to mala naučiť sama a začali na mna strašne kričať. Pamätám si ako som ich žiadala o to aby som mohla chodiť na nejaký krúžok ale oni na mna nahučali že načo mi to bude a teraz to je take iste... Keď som bola mladšia tak som chodila v “100” rocnich starých handrách a ešte má bili za to keď som sa ich opýtala či si môžem dať nové tričko od babky ktorá mi ho kúpila bolo veľmi pekne ale mama ho vyhodila že vraj sme neni bohatý na take oblečenie. Ale zaujímavé je že oni si vtedy kupovali ktovie aké sracky a mne nekúpili nič . Rodičia má bijú aj zato keď poviem svoj názor. Minule sa mi zapáčil jeden chlapec v tv a som im povedala že je aký pekný a kričania som mala na dve hodinky . Ale veď vyprosim si 0,50€ a oni mi povedia že mi nedajú lebo ich miniem na hlúposť. Na Vianoce má otec zbil zato že som si hlasnejšie pustila pieseň . Keď mi zomieralo zvieratko tak im to bolo jedno a povedali že to sa stáva ... potrebujem rovnatka,okuliare atd.ale im to je jedno povedia že nemám kukať stále do mobilu ale pritom do mobilu vôbec nepozerám iba keď mi napíše niekto... a to na chvíľu...možno keď si to ľudia čítate tak si myslite že to je nič ale pre mna to je hrozné . Už sa teším keď budem mat 18 a budem môcť odísť preč. Je mi až do placu keď vidím rodiny na dovolenkách a ľudí čo by aj život dali za svoje deti....

Tomas12345

Chápem ta, chýba ti láska a pokial ju clovek nedostava tak ten zivot ma kopukrat naozaj tazky.

Najprv by som si skusil pohovorit s rodicmi, a vysvetlit im ze ich spravanie ti nerobi dobre na psychiku, a spytaj sa ich ci by ste nenasli spolocne nejaky kompromis, nech ty teda povedia ako sa mas spravat a na oplatku sa oni budu k tebe spravat normalne a nebudu po tebe hulakat a kricat.

Ak sa s nimi na ziadnom kompromise dohodnut neda, tak potom bude asi lepsie ked im ani vobec nebudes o svojich problemoch a nazoroch hovorit, lebo tym nic nevyriesis iba hrozí ze zas tvoji rodicia vybuchnú hnevom.

Mimochodom bolo by fajn kebyze si najdes nejaku tu bridadu, rodicia potom nebudu musiet na teba minat peniaze, a urcite aj ocenia ze sa snazis nejako zarabat a mozno aj potom zlepsia tvoj pristup k tebe. Mozno sa ku tebe spravaju tak ako sa spravaju lebo su frustrovani z toho ze maju malo penazi a z tych malo penazi co maju musia este aj teba zivit. Preto ak by teba uz nemuseli zivit, a tympadom by si im aj financne pomohla tak ich postoj k tebe by sa vyrazne mohol zlepsit.

Ak by ani toto nezmenilo ich postoj, tak potom uz zostava len konstatovanie ze tie dva roky do 18tich dokial si spravis maturitu s nimi este nejako musis strpiet, alebo ak by si to uz fakt nezvladla tak potom mozno do detskeho domova radsej ist na urcity cas. Tam by ti podla mna nemuselo byt az tak zle.

hviezdny

a v 18 už budeš mať maturitu? kam pojdes? asi nikde...
najprv maturita a potom su zamestnania kde ti aj ubytovanie daju,..
dovtedy to musíš vydržať... a pokial máš mobil s internetom tak bud rada,... pokial su spominane veci jedine tvoje problemy..
najlepsie urobiš ked sa rodičom zverovať nebudeš s ničím - ich chyba.. a budes mať pokoj...
v 16 si hned môžeš nájsť brigádu a nebudeš musieť od rodičov
žobrať 0,50 centov...

IvetIva

Sofia, vôbec si nemyslím, že je to nič. Úplne Ti rozumiem, aj ja som bola dieťa, čo takmer nič nedostalo. Môžeš sa mi ozvať na mail, môžeme sa porozprávať ak chceš. Rada by som Ti pomohla.