Problematický priateľ

Príspevok v téme: Problematický priateľ
Kiramira

Zdravím všetkých,mám dosť veľký problem s priateľom.Sme spolu rok a par mesiacov,máme spolu mesačneho syna.Ide o to,že po polroku nášho vzťahu sa výrazne zmenil.Začal ma kontrolovať,kazdych 10 minut mi volal ked som bola s kamaratkou vonku,vzdy vsade pre mna prisiel a vsade viezol,bezdovodne ziarlil,nadaval mojim kamaratkam a kamaratom ze co ma tahaju von a tak,takzr kvoli velkym hadkam som bola za cele minule leto len trikrat vonku..keby len toto no on je stale mrzuty,ked pride o 19:00 z roboty a hraje hry naje sa a ide spat ak sa chcem porozpravat alebo sa mu venovat tak nema zaujem vkuse je podrazdeny,ale ked sa mu nemozem venovat tak vtedy sa tuli a ked poviem ze sa ucim na matury tak hned ja som ta zla najhorsia a ked som bola dva dni po cisarskom zacal pozeracat porno viem ze mu to chybalo no ja som sa citila zle kvoli tomu a poslednu dobu ma zacal posielat do p..lebo nenam silu sa milovat lebo chodim do skoly a na prax a kazdy den prespim len dve hodky tak jasbe ze nemam sil..ma to prosim vas nisku buducnost? Zmeni sa to vobec? Dakujem.Je mi to luto iba kvoli synovi

Kiramira

Priatel ma 26 rokov,cize je o 7 rokov odo mna starší..Ja ako zas chápem,že je tiež unavený,ale to aby chlap nepomohpl za cely vikend s ničím..Nenavarí,neuprace,celý deň leží s notebookom v posteli a ešte chce abh som ho obsluhovala do postele mu všetko nosila.Ja mam tiež toho dosť staram sa o maleho,o dvoch psov,varim,periem,upratujem,žehlim,študujem-chodim na zdravotnicku školu,takze tam sa musi vela učiť a ani ta prax nieje taka lahka ako sa zda.V rodine nemam oporu ziadnu som ns to sama,matka ani otec sa o to nezaujimaju.

Sally357

Hnusne sebectvo od neho.. nevie co je laska a ako viaceri pisali, lepsie to s nim nebude, len horsie. Nebud obet, zmaturuj a zacni zit s malinkym bez neho. Cim skor ak sa da, aj hned. Neznic zivot aj tomu neviniatku pri takom cloveku. Nie je nic vzacnejsie nez pokoj a laska.

Iveta Michael

Sorry .. ja budem stručna
Po prečitani tvojho problemu som nadobudla presvedčenie že si riadne pokašlala život s despotickym magorom ktory ma majetnicke, agresivne sklony a o nejakej partnerskej či otcovskej zodpovednosti nemože byt ani reči ...
... po takom kratkodobom chodeni sa nechaš len tak " nabuchat " a chodit do školy ..? Holka v tvojom veku ma studovat a uživat si slobodu, život, volnost - ale s rozumom, žial ty si do toho spadla neplanovane a teraz maš toto - mi nepovedz že si to dieta už chcela resp.on - mimo toho nečitala som všetky prispevky ale pytali sa mnohi kolko ma on rokov..??
P.S. odporučam ti napriek všetkemu vycuvat z tohto vztahu a požiadat o radu psychologa, muža ... a tak isto zverit sa blizkemu človeku v rodine, sama to nezvladneš .. s tymto typom chlapa sa nič nezmeni k lepšiemu, prave naopak zniči ta !
Ma take sklony ktore možu vyustit ... ale nechcem ta tu nejak strašit no podla toho ako si to opisala, je to agresor z majetnickym a despotickym spravanim a ktovie čo sa v ňom ešte skryva - chod od neho!

merilynn2

Na rozdiel od ostatných diskutujúcich si vôbec nemyslím, že obmedzovanie priateľom je ok. Kiramira, ak by si flákala starostlivosť o synčeka, mohol by do toho hovoriť, ale ak študuješ a popritom sa staráš o malého, máš toho naozaj dosť. Ak Ťa berie ako partnerku, on Tebe by mal pomôcť, aby Ťa odbremenil a aby si si oddýchla.
Odháňanie kamarátov mi nepripadá ako chránenie rodiny, len ako jednoduchý a egoistický spôsob, aby si Ťa udržal, bez snahy niečo naozaj robiť. Možno nedorástol na to, aby bol partnerom a otcom. Zostávala by si s ním, ak by ste nemali dieťa? Chyba nie je v Tebe, prosím, neznič sa pri ňom.
Poznámka pre chlapov: nie, starostlivosť o bábätko nie je porovnateľná s 8-hodinovou pracovnou dobou. Unavený po práci môže byť, ale je to aj jeho dieťa a nie je dôvod, aby Kiramira skákala ešte aj okolo mladého pána. A sorry, sex mesiac po cisárskom, za daných podmienok... ešte by som mu doniesla ku kompu škatuľu servítok.

nicollette12

A priatel ma kolko?? No ten problem treba vyriesit, ak je teda starsi o dost od teba, tak preto sa tak do teba stara, lebo mate spolu dieta a vie ze si este mlada a rada by si kade tade chodila, tak robi opatrenia....na tom nie je nic zle...iba mu povedz ze nemusi byt az tak starostlivy, ze to chapes...
Ale ak je vekovo tam kde ty, tak to moze byt aj nedovera a hlavne si ta chce udrzat, tak ta kontroluje...ale keby bol naozaj starsi (ak ma okolo 30+) tak to chapem lebo si este dost mlada a v prvom rade mu ide o vase dieta a chce aby si sa o neho dobre starala...Mala som taku znamu tiez, ona mala 22 a jej priatel 36 a ked porodila tak tiez ju stale napominal, bol nervozny ked si vysla niekam s kamoskou neskor, pomaly ani volat nemohla lebo uz bol neprijemny na nu...proste on si tym uz presiel tou zabavou a urcite vie ze v takom veku je bezne chodit na diskoteky a uzivat si mladost, to musis pochopit...takze cakam na odpoved :)

Kiramira

@nicollette12 ja mam takmer 20 a ano robim si maturitu,chodila som aj tehotná do školy,bola som doma akurat 12 tyzdnov,ktore su zo zakona povinne..V každom pripade skusin vyriešiť tento problem s priateľom,ďakujem za vsetky rady...

nicollette12

A kolko mas rokov ty a kolko priatel??? Aby som si to vedela predstavit o aky vztah ide, kedze uz mate dieta, ale ako pises, tak si robis maturitu?!! V kazdom pripade, priatel je asi trochu ziarlivy typ a asi potrebuje mat istotu, ze ho neopustis a nebudes mat ziadny kontakt s inymi muzmi, podla mna to je aj kvoli dietatu..proste nechce o teba prist, neviem co je na tom tazke pochopit...a moze v tom byt aj to, ze ti neveri...neviem ale mne to pride rok a nejake mesiace strasne skoro na dieta, kam sa vsetci ponahlate? Inak uz citam asi 5 temu o tom ze zena ktora mala s priatelom dieta po roku tak ma s muzom po porode problemy a vo vsetkych temach ze : on taky nikdy nebol, strasne sa zmenil atd....no ja si myslim ze skor su to ich schovane stranky osobnosti, su to prave tie zle vlastnosti, ktore sa v tomto case maju navzajom odkryvat a mozu vznikat komplikacie vo vztahu, ale nie je to cas na dieta.....strasne skoro ste sa do toho pustili a on si ta zrejme privlastnil

Jana Lukacova

Kiramira: je mi ľúto, čo prežívate..z toho, čo píšete má Váš priateľ so sebou dosť vážne problémy..samo sa to nezmení, musí to chcieť on a urobiť preto maximum, čo je však v tejto chvíli nepodstatné...

Podstatné je to, aby ste vo svojej situácii nezostávala sama, nemáte niekoho blízkeho? rodičov? iných príbuzných, ktorí by Vám pomohli?

...ak so svojou situáciou neurobíte nič, môže sa správanie priateľa časom stupňovať...keď ste otehotnela stala ste sa pre neho, ako "agresora" ľahkou obeťou, keďže ako matka malého dieťaťa ste slabšia - zraniteľnejšia...zamerajte sa nato, čo je pre Vás samú a Vášho synčeka teraz najlepšie (možno odísť od priateľa (?))

hurmikaki

po roku si sa nechala nabuchať a čakala si že ho deckom zmeníš...
tak tu máš čo si chcela...

dalsia čo má decko s "priatelom" a nie s manželom ..!