Riešenie poruchy sociálnej úzkosti

Príspevok v téme: Riešenie poruchy sociálnej úzkosti
Raza

Zdravím. Nedávno som zistil, že tie hnusné pocity a stavy čo zažívam v spoločnosti nie sú súčasťou mojej osobnosti ale má to aj meno - sociálna úzkosť. Som veľmi rád že som na to prišiel lebo vždy som si myslel že som jediný, nikto koho poznám nemá nijaké problémy s vystupovaním na verejnosti atď... . Mám pocit že všetci naokolo mi niečo šuškajú, pozerajú na mňa a mne je na odpadnutie. Veľmi mi to sťažuje život a už odmalička som bol uzavretý do seba. Dievčaťu ktorému sa viditeľne páčim sa ani nedokážem od strachu prihovoriť. Ako sa to dá riešiť. Na psychológa určite nebudem mať peniaze keďže som študent. Počul som niečo o antidepresívach. Problém by som chcel vyriešiť trvalo a nie len dočasne. Ďakujem za každú radu.

jjoe

Tak, ak to máš také silné až na odpadnutie, neviem či pomôže psychológ, ale nevylučujem to. Treba vyskúšať. Mne dosť pomohlo slabé antidepresívum (escitalopram), tam ale môže vzniknúť závislosť.
Ešte by som vyskúšal bylinky, mne pomáha magnólia. Potom môže pomôcť homeopatia a tradičná čínska medicína. Veľa zdaru.

Hahahaaa

Suhlasim s nazormi proti liekom. Robia z ludi nesebavedome zavisle trosky a nestastni su este viac. Treba menit myslenie, vystavovat sa stovkam takychto situacii a povznasat sa nad ne. Da sa s tym pracovat a casom premenit uzkost na sebavedomie.

Medea7

To mas urcite v podvedomi, to sa ti casom strati. Ziadne lieky neuzivaj, urcite nie antidepresiva, to je blbost. Mam skusenost, a ber to tak, ze nikto si o tebe nic nemysli, a môze ti to byt jedno. Mozno ta chvilu niekto prebera, a potom sa na to zabudne. Moj nazor.

Jana Lukacova

Raza:..antidepresíva, či iné psychiatrické lieky nie sú cestou z Vášho problému..ako uvádzajú ostatní prispievatelia môžete využiť možnosť návštevy psychológa...ak by Vám ten nepomohol, ak budete mať záujem, pokojne mi napíšte, budem Vám rada nápomocná (pri práci uplatňujem odlišný prístup ako psychológovia/psychiatri)

malamut

antidepresiva v ziadnom prípade, pokial vieš celkom v pohode fungovať dá sa to riešiť so psychologom..
psycholog je zadarmo, treba ti odporucanie od Dr. a mas to hradene poistovnou....

antidepresiva su len biznis a nepomahaju, su to drogy, tlmia človeka, urobia z neho dementa, ktorý nevládze nič robiť, lebo je omámený drogami... takze tak...

IvetIva

Raza, niečo sa stalo a Ty si sa otvoril strachu. Teraz Ťa ten strach sprevádza ako duch, ale sám sa ho nezbavíš. Lieky by som vymenila za modlitbu. Možno nie si veriaci, ale proti demonským silám môžeš vyhrať len s Bohom. Rozhodnútie je však na Tebe. Prajem Ti múdrosť v rozhodovaní.

nicollette12

Tak z istej casti ti dokazu pomoct aj lieky, ale pri tvojom probleme dost dolezitu ulohu zohrava aj psycholog bohuzial, ty sa potrebujes toho strachu zbavit tak, ze ho budes vyhladavat a celit mu..a to znamena ze by si nemal vynechat psychologa...takze skus si najst nejakeho dobreho, ale cenovo priatelneho...nie su zas vsetci taky drahy...len treba pohladat