Ahojte mam taky problem ze byvam na ubytovni aj s priatelom je to len docasne riesenie. Priatel je momentalne odcestovany aj ked len na kratko dovod nebudem uvadzat. Ide o to ze na tuto ubytovnu sa nastahoval novy chlap vraj je z Madarska prisiel len par dni dozadu. Moze mat okolo 30-35. Pokial tu byval aj moj priatel nik ma neotravoval az dokym sem neprisiel tento chlap totiz stretli sme sa na chodbe pozdravili sme sa a myslela som ze vec uzavreta. No od tej chvile mi kazdy den klope na dvere jasne som mu povedala ze mam priatela a ze o neho nemam zaujem nakolko sa pytal ci u mna ma sancu a ze moj priatel ma asi nelubi ked odisiel a ja som mu na to povedala ze to neni jeho zalezitost. Nepomoha asi ani to ze aj ked som doma a zaklope snazim sa byt ticho a neotvarat. Teda ho ignorujem. Prvy krat prisiel za mnou s tym ze sa chce zoznamit lebo vraj je novy a nikoho tu nepozna doniesol mi aj kolace najskor som to brala v pohode ale co si mysliet o cloveku ktory nechape tomu ze som zadana. Stale tvrdil ze nepozna tu nikoho a vzdy je s nejakou partiou. Potom prisli navrhy na vino posedenie v restike atd znova som mu povedala ze nemam zaujem. Odvtedy mu dvere neotvaram aj ked som doma. Nechapem co chce docielit. Toto sa deje kazdy den ako priatel odisiel a vzdy v inu hodinu. Okrem toho ze stale klope zatial mi nijak neublizil ale pride vam taketo spravanie normalne? Opity byt nevyzera nikdy jedine zeby nieco uzival. O co mu teda ide. Priatel o tom vie a vravel ze ho mam ist nahlasit veducemu ubytovne. Co si myslite vy o tom. Dakujem za odpovede.
O co mu ide?
Dnes neprisiel vobec takze myslim ze s tym uz skoncil a snad si uvedomil ze chodi zbytocne. Teda dufam ze nepride nakolko som ho este aj oklamala ze prisiel moj priatel. A to preto aby mi dal pokoj. Bol kus roztraseny tak snad uz da pokoj navzdy.
Presné znenie uvedenej právnej kvalifikácie podľa platného Trestného zákona znie :
§ 360
Nebezpečné vyhrážanie
(1) Kto sa inému vyhráža smrťou, ťažkou ujmou na zdraví alebo inou ťažkou ujmou takým spôsobom, že to môže vzbudiť dôvodnú obavu, potrestá sa odňatím slobody až na jeden rok.
b) na chránenej osobe
Takže? : D
Iza2343: dostala si tu konkretny paragraf, odchod rovno na policiu - nie je nutne ihned podat trestne oznamenie, ale poradit sa s nimi ako postupovat. to ako sa tu radis s nami na fore nie je cesta, to sa mas radit s policajtom.
majitel ubytovne s tym nema nic spolocne. to ako keby mne napriklad sused v panelaku zacal obtazovat priatelku, tak isto nepojdem za veducim druzstva, ale na policiu. majitel je tu od toho, aby ti poskytol ubytovanie, za to ho platis, nic ine. policia je tu od toho, aby ti poskytla ochranu a vynutila dodrziavanie zakonov, za to ich platis, nic ine.
tak on prisiel s cokoladou hej? a ty si mu otvorila? preco? a co si mu povedala? iba to ze pride priatel a ze cokoladu nechces? najblizsie ked pride, tak mu povedz toto (nauc sa to normalne naspamat):
,,neprajem si, aby si ma viac kontaktoval, klopal mi na izbu alebo inak vyhladaval moju pritomnost. je mi to neprijemne a povazujem to za obtazovanie. ak este raz k takemuto kontaktu dojde, pojdem to ohlasit na policiu."
mam totiz taky pocit, ze ty budes jedna z tych roztomilych dievcat, ktore aj ked im druhy clovek lezie strasne na nervy, tak mu nevedia nic povedat a este sa prijemne usmievas. jedna moja byvala bola presne takato, roztomile dievca, vychovane nikdy nikomu nic skarede nepovedat, preto mi napadlo ti tu napisat tu citaciu hore, ktoru sa mas za domacu ulohu naucit naspamat a povedat mu ju.
ak si myslis, ze by si to nezvladla mu to povedat vo dverach do ksichtu, tak si to vytlac na papier a odovzdaj mu to. mozes este ziadat nech ti podpise kopiu, ze to prevzal a cele to natocit na mobil /predpokladam, ze podpisovat nic nebude chciet/, ale na zaciatok by som do takeho extremu nezachadzal. ja vzdy volim najprv priatelsky pristup a tlak postupne stupnujem.
az ked po tejto informacii pride zas, tak az vtedy je to obtazovanie, doteraz si chlapec naivne moze mysliet, ze aka si super zena, milo na neho posobis a chce vyuzit toho, ze frajer sa zdekoval bohvie kam, resp si mozno aj mysli, ze ziadny priatel nie je a iba je to vymysel.
madarov tu takmer tisic rokov nikto nechcel a aj tak tu boli, takze sa nesmies bat branit jeho utokom, nic ine nepomoze, tak ako to pozname z historie.
daj vediet ako si dopadla s tou citaciou, snad ani nebude treba ist na policiu.
Takze bol tu pred chvilou a doniesol mi cokoladu tu som hned odmietla. Postrasila som ho ze pride moj priatel akoze len a hned zacal rednut ze: nic, v poriadku dobre dobre uz nepridem. Potom zacal s tym ze ked ma nahodou stretne niekedy von ze mozme ist na kavu som mu razne povedala ze nemam zaujem povedal v poriadku a odisiel. Dufam ze po dnesku mam uz od neho nadobro pokoj. :)
Co tu stale riesite, defcon vam napisal presny paragraf aj s vysvetlenim. Ked sa sprava tak ze ze to povazujete za prenasledovanie, tak je to podozrenie z trestnej cinnosti a budu to riesit policajti. Len sa treba rozhybat a nie tu plakat na internete, to vam nepomoze o jic viac ako ked sa zatajujete za dverami. Spravate sa ako sliepka.
Ked ho pocujem ze ide za dverami s partiou , tak otvorim a spravim mu take divadlo ze na na vas zabudne. Ak ste zakriknuty typ, tak volam policajtov. To je vsetko, prestante tu kotkodakat a cakat na znasilnenie a zacnite konat.
Iza2343 - Hmm tak chod za tym majitelom, lebo inak to nevyriesis....nemas ani kam ist, si sama, co chces ine robit...
Nicollette12: ano stale chodi za mnou s tym ze nikoho nepozna tu na ubytovni a popritom vzdy ho pocujem na chodbe s jeho partiou cize urcite je to len zamienka. Plus nezabudne vzdy povedat ze ide len okolo ze nahodne zaklopal ci nieskm doma. Jasne dalsia zamienka. Mam jednu znamu tuna v blizkosti lenze ona byva tiez v byte nieco ako ubytovna a byvaju tam 5 cize jej izba je obsadena. Takze nemam ist kam.
Iza2343 - a co si to pisala? Vravi ze nikoho nepozna a chodi stale s nejakou partiou , tak to sa mi uz vobec nezda, to je pravdepodobne iba pretvarka na to aby ta vylakal von a aby ta mohol dalej obtazovat...pravdepodobne sa mu pacis a chcel by ta tak sa snazi ta vylakat a pozistovat nejake veci od teba ohladom tvojho vztahu a popytat sa dokedy budes sama a kde je priatel atd...aby vedel ako si na tom....No urcite chod za tym majitelom ubytovne a povedz mu co sa deje...Alebo nemozes na par dni ist ku kamaratke na noc? Resp. vecer? Mozno ze ked ta neuvidi v blizkosti ubytovne par dni tak od toho upusti...a ty by si mala aspon pokoj
Je irelevantné, čo si my o tom myslíme. Jedine, že by si robila nejaký prieskum. : D
Dam si pozor. Cez den mam vacsiu istotu ako vecer kedze on chodi len vecer a s tym istym zamerom ako on nikoho nepozna a ze sa chce zoznamit vinko restika atd. Dokola to iste. Aj vecer tu klopal dvakrat. Prvykrat 18:38 a potom 19:40 ale to som ho opat odignorovala a neotvorila mu aj ked som bola doma