Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Nevšímajú si ma a chcem utiecť z domu

Príspevok v téme: Nevšímajú si ma a chcem utiecť z domu
Angelika00

Mam 15 a moj 12rocny brat ma uz 2 roky psychicky tyra. Stale ma zhadzuje pred ostatnymi, vysmieva sa mi, uraza a vymysla na mna nepravdive veci, ponizuje ma, pouziva sarkazmus aby ma zosmiesnil. Vyhrazal sa ze ked nespravim to a to roznesie o mne po skole nepravdive veci. Pritom ja ho ignorujem a vyhybam sa mu. Smeje sa mi za vsetko (mensteuacia, ako sa obkiekam, vyzeram). S otcom nezijem. Mama si ma nevsima. Jedine co si povieme je ahoj ked pride z roboty a tym to hasne. Babke stale hovorim co mi brat robi a ona to aj vidi,ale nikto mu nic nepovie. 100x ma videli plakat, ale len nad tym prevracaju ocami a hovoria mi (vsetci doma) ze patrim do pezinka, ze som hlupa histerka a mala by som sa dat liecit. A odkedy sme sa odstahovali od tatka (lebo bol alkoholik a tyral nas fyzicky aj psychicky) k babke (3roky) mam depresie, ale nikto o tom nevie. Uz neviem ako mam na seba upozornit a chcem utiect z domu, neviem co mam robit :(

Cliattsi

jauz som zazil tiez vselico, ale v tomto pripade to vidim na psychologa. Je aj utek mozny. Potom si aspon vsimnu ZE SA NIECO NAOZAJ AJ DEJE.
Ak naberies odvahu, mozes skusit aj policiu, lebo kazdy ma podla ustavy pravo na zachovanie dobreho mena. Akurat ze je to tvoj brat. Myslim si ale, ze aj ked je on neplnolety, tak by asi nic neurobili, mohol by ten utek zabrat tak, ze by sa o teba zacali bat, hladali by ta, mozno aj nasli, potom by si im vysvetlila preco si to urobila a ze sa domov bojis ist. Mozno by ta potom dali do domova...
Ale je aj taka moznost, ist na pedagog. psychologicku poradnu a tam by ti mali poradit.
Brat sa ti ale jednoznacne vyhraza.
Je mozne to aj vydrzat, ale ako viidis, ma to na tvojom zdravi nasledky. Je to sikanovanie.