Vplyv stresu na zdravie/buducnost

Príspevok v téme: Vplyv stresu na zdravie/buducnost
Laura313131

Ahojte priatelia. Mam 23 rokov a denne som v strese, mam stresovú pracu a aj skolu som nechala preto, lebo som mala depresie a stres denno denne. Liecena som u psychologicy uz 2 roky no nemam pocit ze sa moj stav zlepšuje. Mam pocit ze nebudem schopna zvladat bezne životne situacie, mam pocit ze som neschopná. Neviem ako dalej. Podla doktorky na mna rodicia mali cele roky velmi vysoke nároky, preto sa zo mna stala perfekcionistka a kedze je tazke byt vo vsetkom dobra, to mi spôsobuje tieto stavy úzkosti a stresu..

Vsade na internete je ako je stres škodlivý, ja sa obávam ze strazim schopnosť mat deti raz, kvoli tomu aka teraz som. Bojujem s tym, snazim sa, ale nejde to, respektíve velmi velmi pomaličky :(
Nemate nejaku osvedčenú radu, typ, ? Dakujem !

ped

Stres má isto vplyv na človeka a čo sa týka tvojich problémov, bol by som na tvojom mieste viac flegmatický voči tej depresii a úzkosti, lebo keď sa tým budeš zaoberať od rána do večera, tak bude ešte viac "útočiť". Dobre, dali ti na to lieky, ale prekonzultovali to s tebou? Niečo do seba šupni a zaoberaj sa niečim príjemnejším ako je depresia.

Jabberwocky

Ak vies po anglicky, v tejto prednaske nositelka Nobelovej ceny za biologiu vysvetluje aky vplyv ma chronicky stres na zdravie cloveka az na bunkovej urovni a je tam aj niekolko tipov, napr. ako aj tu nizsie spominana meditacia. youtu.be

IvetIva

Stres nie je nič iné, ako sebectvo a sebaľútosť. Neberte to ako obviňovanie svojej osoby, sama som si to nechcela pripustiť. Ale keď sa úprimne zamyslíme nad sebou, zistíme, že to, čo robíme, nerobíme pre potešenie a radosť druhých (i keď si to občas nahovárame) ale preto, aby sme my boli ocenení. Keď sa nám nedostane ocenenia, hneď sa ľutujeme. My sa snažíme a snažíme a akú máme vďaku?! Nie je to tak? Byť úprimný k sebe, nie je vždy ľahké, ale ukáže nám zrkadlo našej osobnosti. Keď sa ľutujeme a neprichádza útecha, príde depresia. A začneme obviňovať kadekoho, kto za to môže. Kde je naša nezištná pomoc, láska, ktorá by nás predsa len naplnila radosťou, ktorá lieči? Každý, kto to príjme a chce s tým pracovať, začína sa uzdravovať.

Jana Lukacova

Laura313131:..psychologické sedenia Vám nepomáhajú preto, lebo pani psychologička s Vami nepracuje do hĺbky, do ktorej potrebujete ísť (čeliť neprejaveným emóciám, ktoré zapríčiňujú depresiu a stresový stav)

Ak budete chcieť, pokojne mi napíšte, poskytnem Vám viac informácii (venujem sa osobnému poradenstvu, ale nie som psychológ/psychiater).

Laura313131

Dakujem za Vaše odpovede. Snazim sa zmenit sa, naozaj na sebe pracujem, snazim sa nemať take nároky, ale neviem to ovplyvniť. Moja praca je pomoc s e-shopom pre jeden obchod a robim preklady v jednej firme. Obe veci ma nebavia.. moje hobby su kvety, beh.. jedine pri rom viem vypnut, ale to len na par minut, potom dostanem ranu pri uvedomí si vsetkeho a som zase s5. :(
A to nehovorim o vztahu s priateľom, nemavame styk uz 7 mesiacov..

Rhea

Tak toto by zaujimalo aj mna, posuvam temu.. bolo by fajn keby prispela nejaka zena, co ma skusenost s otehotnenim/ neotehotnenim v pripade, ako pise autorka temy..

Tomas12345

V prvom rade uber z tempa a nechci byt vo vsetkom najlepsia, nemaj zas na seba privelke naroky inak budes v strese a sklamana. Zmier sa skratka s tym ze pravdepodobne ako 90 % ludi budes len priemerna, a v podstate byt priemerny nie je nic zle, clovek predsa nemusi byt sefom banky aby akoze daco dokazal a bol stastny. Staci mat normalnu pracu a byt uplne priemerny, a do toho mat konicky a tesit sa z kazdodennych veci to je cesta k uspechu a stastiu a mozno daco aj viac casom príde, no treba to brat skor len nieco ako bonus ktory ak sa podari tak fajn a ak nie tak sa nic nedeje :)