To je to vážne tak hrozné nemať vzťah?

Príspevok v téme: To je to vážne tak hrozné nemať vzťah?
dddrrr

To je vážne byť sám bez vzťahu tak hrozné? Niekto raz povedal, že samota je druhá najhoršia vec po strate zdravia...

To je to naozaj také strašné mučenie ako každý hovorí a preto sa dnes každý bezhlavo hrnie do vzťahov hlavne aby niekoho mal a nezostarol sám? To musí moje životné šťastie závisieť od iného človeka? To musím mať ženu a deti, inak neviem čo je to šťastie??

To ľudia nedokážu byť šťastní sami so sebou a musia stále riešiť blbosti typu "nikoho som ešte nemal", "mám depky lebo nemám babu" a podobne? Áno, viem, keby každý rozmýšľal ako ja tak, by ľudstvo vymrelo... ale takých ako ja je menšina a na svete vždy bude dostatok jedincov, ktorí sa chcú rozmnožiť takže žiadne vyhynutie ľudstva nehrozí (a keby sme aj vyhynuli tak by to aj tak bolo len dobre)...

Akože ja nechcem nikomu hovoriť aby žil sám celý život. Niekto sa tak rozhodne ako napríklad ja, ale zase blázniť keď je človek len pár mesiacov sám a depkárčiť kvôli tomu, to tiež nie je v poriadku. Prečo vlastne ľudia tak strašne chcú niekoho kto by im hovoril milujem ťa? To má fakt toľko ľudí tak veľmi nízke sebavedomie že ich šťastie je závislé na uznaní niekoho iného?

Demure

Ja mám 22, nikdy som nikoho nemala, ale viem, že si za to môžem sama - sociálna úzkosť, hanblivosť a nízke sebavedomie mi stoja v ceste. Asi od 16 rokov som sa snažila presvedčit samú seba, že ja nikoho nepotrebujem. Aj sa mi to darilo, ale už mi fakt chýba niekto, koho by som mala rada a bolo by to opätované. Ale neviem si predstaviť, ako by mňa mohol niekto ľúbiť. Je dosť možné, že vzťah nikdy mať nebudem a to ma straší a trápi viac ako to, že som práve sama.

dalsi

Ja osobne nepoznam ani jedneho cloveka, ktory by bol sam, a stastny. Ani v tejto teme takeho nevidim, ani na tomto fore.

Samozrejme, mat sa dobre, sa nerovna, som stastny/stastna.

A dalej neviem preco do toho montujete deti. Ja vztah chcem, no po detoch momentalne vobec netuzim, ani si neviem predstavit. Nie ze chcem deti, tak hladam vztah, ako to popisujete vy.

A ani zakladatel nieje stastny, inak by tato jeho tema neexistovala, a nehladal by takto dalsich, ktory by mu v jeho teorii dali za pravdu... Inak velmi rad by som spoznal stastne sameho cloveka.... Este to aj komicky znie, nie to aby to mohla byt aj pravda...

pepe542

vobecnetusim...
Čo som napísal, za tým stojím. Že si človek vynašiel antikoncepčné prostriedky nič na veci nemení. Zamilovanosť vznikla možno v dobe kamennej vtedy tieto pomocky neboli a deti sa rodili. Je to pozostatok.
Určite si videla napriklad psa ako kefuje plyšovú hračku. Nič nespraví, ale snaží sa udržať rod.
Človek pod vplyvom zamilovanosti je ochotný sa množiť. Lipne na milovanej osobe. Ja neverím iskre čo preskakuje a preto som si preštudoval všetko čo sa dalo. Čo som zohnal. A ukázalo sa, že zamilovanosť je podvod od začiatku až dokonca. Nemá žiadny vplyv na kvalitu ani dĺžku vzťahu.
Ak si myslíš, že je to z mojej hlavy, mýliš sa. Ja som sa nad tým len zamyslel. Je to od gréckych filozofov a hlavne nemeckého filozofa z 15-teho storočia Arthura Schopenhauera. Jeho dielo je celosvetovo vedecky uznávané. Neverím na žiadnu iskru a lásku na prvý pohľad. Len na zamilovanosť. Tá existuje. Ale ide o podvod na človeku. Aj keď sa to nepočúva dobre. Rod a druh sa musí udržať.
„Skutečná zamilovanost je pouze past přírody k tomu, abychom byli ochotni se množit a zůstali se svým protějškem alespoň po nezbytně nutnou dobu, tedy v průměru asi dva roky,“ uvádí profesor Weiss. „Což je přesně doba potřebná k seznámení, oplodnění, donošení dítěte a jeho odkojení.“
Ľutujem.

Luci124

Ahoj. Nemat vztah az take zle nie je. Ja som bola dlho bez vztahu ani som vztah nechcela a moj terajsi priatel ma nejak prehovoril ze je to blbost byt sam. :-D tak som to skusila s nim potom :-D

Kontrol0r

Neviem no som celý život sám a tak troška mi aj chýba nejaká baba. Trošku viac :D Neviem niekedy to cítim ako ty a inokedy zas nie. Snažím sa ale nejde to. Ale možno budem celý život sám. No uvidíme. Ale z okna by som pre to neskákal :D

Erina

hm inač nad týmto sa zamýšlam občas aj ja a doteraz takým ľuďom nerozumiem. Mne by nevadilo byť dokonca života sama. Vždy som bola, som a aj budem a nejak ma to netankuje.

Omen

Dddrrr, riešiš nesmrteľnosť chrústa? : D

Sú ľudia, ktorí chcú žiť sami. Ich voľba.
Sú ľudia, ktorí chcú žiť s partnerom. Moja voľba.
Sú ľudia, ktorí nevedia, čo chcú.
Sú ľudia, ktorí sú šťastní nezávisle od toho či žijú sami alebo vo dvojici.
A sú takí, ktorí nie sú šťastní a nikdy nebudú.