Posudok od psychologa

Príspevok v téme: Posudok od psychologa
johnatan

Snad mi bude vediet niekto poradit:

Pred 4rokmi som navstevoval psychologa v meste, kde som vtedy zil. (Zijem uz inde). Kedze sedenia boli hradene poistovnou, boli tym padom len 1-2xmesacne.
Ale: po ukonceni terapie som nedostal ziadny posudok. Teda nemam nic v ruke, ze som niekde chodil, aka bola diagnoza, ako prebiehali sedenia a nejaky zaver toho psychologa.
Moze mi ten psycholog na moje poziadanie takyto posudok vydat?? Alebo o to poziadat poistovnu?

Pretoze by som ho potreboval...

Bonus

Nezdá sa mi že by to psychológ mohol poslať takto na diaľku. Veď to by si mohol hocikto fingovane vyžiadať dokumentáciu na hocikoho - napr. z rodiny, alebo z pracoviska, kamaráta atď. Napísať, že je to on a žiadať aby mu poslal vyjadrenie. Informácie od psychológa sú diskrétne, nemyslím, že ich môžu posielať poštou na vyžiadanie.

johnatan

Nie, kartu som nepotreboval. Prisiel som len s vymennym listkom od obvodneho. To v karte mam, ze : odoslany do psych. ambulancie. Kartu odomna psycholog nepozadoval.

Ja uz byvam inde, dost daleko (som spominal v uvode), tak by sa to dalo vybavit napr. mailom? Prip. mu zavolat a moze mi to zaslat teda na mail, prip. postou?

Je to pre zdravotne problemy, ktore mam dnes, preto potrebujem to vyjadrenie, pretoze vtedy som mal zdr. problem suvisiaci so psychikou, ktory som s nim musel riesit. A ten dnes moze/nemusi suvisiet s aktualnou diagnozou. Preto potrebujem to jeho vyjadrenie.
/Ale nie je to urcene presne pre konkretneho lekara./

samozrejme

ked sa chodi ku psychologovi, tak so zdravotnym zaznamom, aspon prvy raz,.. to ti tam nič nezalozila...?

chod za nou, resp. predtým jej zavolaj povedz o co ide,
ona to v PC má, len to treba vytlačiť...

a_dr1a

Ak potrebujes posudok spravu - obrat sa priamo na psychologa, ku ktoremu si chodil. Ten ma celu tvoju dokumentaciu a spis. Poziadaj ho o posudok a napis mu aj dovod jeho potreby, vystavenia. Je to z dovodu, aby vedel, na aky ucel ti ho ma vyhotovit (ine sa pise pre soc.poistovnu z dovodu priznania invalidneho dochodku, ine zas pre zamestnavatela ai).