Život slepého človeka

kafe

môžeš sa kontaktovať na úniu nevidiacich a slabozrakých v meste ktoré je ti blízko:
www.google.sk?
www.google.sk

stretla som sa so slepou kočkou, ked som robila asistentku jednej vozíčkárke. Pricestovala ku nej vlakom sama (na stanici ju vyzdvihol dobrovoľník a odprevadil ju k bytu kámoške) a viem že majú kadejaké podporné aj aplikácie v mobile, aj skupiny dobrovoľníkov, čo im len na hodinku dve pomôžu s niečim... takže ked sa človek spojí so slepcami :D zistí že sa dá fungovať i samostatne. Si to všimni aj na paraolympiádach - sú slepí bežci, čo behajú s vodiacim človekom, lyžiari.. tí ľudia pokiaľ majú chuť, dokážu VEĽA vecí využiť. A fungovať.

NoTeda

Myslim, ze to nie je iba o slepote... Ludia maju vselijake hendikepy a tiez su vselijaky a predsa si to v zivote nejak zariadia. Napr. aj ja som si myslela, ze som prepata a nikdy nic nebudem mat, nikto ma nebude chciet a tak. No... A tak sme sa s mojim priatelom zoznamili nakoniec na psychiatrii :DDDDDDDDDDD

Preteba

Ok, sám iste uznáš, že človek potrebuje oči, aby videl, kam smeruje. Ten kto nevidí, potrebuje niekoho, kto ho bude viesť. Pre človeka, ktorý zrak stratil, je to ťažšie, najmä psychicky. Ale ja by som sa nevzdala tak rýchlo, ale hľadala by som nie cudzie oči, ale hľadala by som svoj stratený zrak. Ale to nemôžeš za neho robiť Ty, musí to chcieť on sám.

jumbacisko

Preteba: myslím, že na moju otázku sa d odpovedať aj verejne, nechcem písať cudzie súkromné veci iného človeka (je jedno či tu či na mail).
Všeobecne ako sa vie slepý človek naučiť žiť plnohodnotne?

jumbacisko

Relatívne mladý, a nie od narodenia ale nechcem veľi zachádzať do detailov keďže ide o tretiu stranu, skôr ma zaujíma ako sa vie človek naučiť žiť plnohodnotne s týmto hendikepom.