Nespavost

Preteba

Henna, myslíš, že si to rozchodila? Dokážeš sa stretnúť s dotyčným a popriať mu krásny deň? Ak áno, tak máš polovicu cesty za sebou. Chodíš do práce aj do školy? Oddychuješ nejako? Robí Ti niečo radosť? Napriek tomu, že sa posledné dni nestresuješ, ten stres tam číha. Potrebuješ sa uvoľniť vnútorne. Vieš ako ?

Henna

Začalo to rozchodom , zlý spánok ale bol , rozchod som už rozchodila ☺️ To príčina nebude , jedine čo by má napadlo je stres práca a škola , no teraz posledné dni , som sla v klude , bez stresu spat a nič

Preteba

trops, choroba sa kde vezme, ako vzniká?! a na vonkajšie faktory, čím reaguješ? rozumom, či mysľou? nechajme tak, nie je to o nás. Ja zaspím aj pod lampou, vďaka Bohu, nemám problém.
Henna, nech si sama uváži, čo môže spôsobovať jej nespavosť, ona najlepšie vie, kedy a za akých okolností sa to spustilo.

Jana Lukacova

Henna: Vaša nespavosť môže byť spôsobená rôznymi príčinami (aj ich kombináciou), chorobou, nadmerným stresom, emóciami, ktoré v sebe držíte...každopádne, ak spíte iba hodinu denne tak je to veľmi málo, aby ste boli schopná svoj problém vôbec riešiť a skôr-či neskôr Vám hrozí kolaps, potrebujete sa v prvom rade poriadne vyspať..ak ste ešte nebola u lekára (prípadne overeného liečiteľa vo svojom okolí), tak je najvyšší čas...

trops

neznasam skatulkovanie, treba rozlisovat ci psychika je pricina, alebo je pricina nejake ochorenie ci vonkajsi faktor, ktore "ma vplyv" na spanok (teda ovplyvnuje psychiku a mozog).
Mozog-organ je hlavnym vysielacom toho, aby som spal. Telo vysiela do mozgu napr. aj pocit unavy, a teda mozog sa rozhodne, ze sa mas ulozit na oddych. Mozog teda neriadi IBA psychika...asi tolko k tomu celemu.

Skus si experiment, ked je to len o psychike teda - cez den je sveto, a ako nahle sa zacne zošerovat, zapni v izbe kde spavas svetlo a bud len v nej, pripadne v miestnostiach bytu, ale vzdy len pri svetle, neprechadzaj cez tmave miestnosti. Potom si pri tomto svetle chod lahnut, a spi. A skus to tyzden. Podla tvojho nazoru- ze si vies psychikou ovlyvnit spanie, mal by spat rovnako, lebo to dokazes ovplyvnit :) A uvidime, ci to je taka pravda...
Cez oci budes vnimat stale svetlo, tak skus oklamat mozog :) autosugesciou/teda psychikou :))))
Alebo opacne, ked bude tma, skus sa autosugesciou donutit nespat par noci vobec :D napr.
Myslim, ze mozog ti vypne, lebo to je nieco ako hardwer celeho tela. Takze psychika za vsetko nemoze, ale najjednoduchsie ako som pisal, je to hodit vzdy len na psychiku :)

Preteba

trops, ospravedlňujem sa, že som Ťa nahnevala. Možno sa vyznáš vedeckých štúdiách, ale logika a skúsenosti nepustia. Už si stretol spokojného, šťastného, alebo láskavého človeka, ktorý má problémy so spánkom? Stalo sa Ti už, že Ťa niekto denne žerie a Ty spokojne spíš?
A s tými psychológmi a psychiatrami s Tebou maximálne súhlasím, i keď niekto ich vážne potrebuje.

trops

preteba citaj, lebo to je vazne len pre teba:
Zmena chemickych vzruchov v mozgu neznamena, ze mam problem psychicky. Na spanok/nespavost vplyva napr aj elektrosmog, plesne v miestnosti, zdr. choroby (a to ineho nez psych. razu) ...ale u teba je nespavost len psychickeho povodu, a najlepsie je vsetko hodit predsa len a len na psychiku - podla mna je to len najjednoduchsie.
Dnes byt psychologom a psychiatrom patri medzi najlepsie platene odbory v lekarstve - vsak kazdy druhy tam chodi, najlepsie byt sukromny, nech si clovek "cvakne" a vysledkom su len demotivovani, zufali a velakrat aj zfetovani ludia (lieky na spavost najhorsie svinstvo po nelegalnych drogach)
Welcome farmafuture

menoo

ahojte Henna

spánok = neaktivita.
zrejme ste aktívna, preto prosto odmietate spávať.

dobrá otázka je, keď sa človek ráno zobudí : aké činnosti, aké výsledky/stav musí byť, aby som večer išiel v kľude spať.

(to je klasika pri aktívnych ľuďoch, veľmi rýchlo vykonajú všetky naplánované činnosti, ale sú tale aktívni a potom sa nudia lebo tie činnosti nemajú výsledky .... takýto typ ľudí sa úplne najlepšie kombinuje s ľuďmi typu vedúci tímov, ktorí majú veľa problémov a riešení ale nemajú na to čas ani kľud to riešiť .... nespavosť je vynikajúca pre kreatívne oblasti (tvorivé), časovo dynamické (náročné .. niekedy voľno, inokedy fofry).

je dôležité poznať, čo ma baví a prečo ma baví :)
(treba to otočiť ... nechcem ísť spať, nebaví ma ísť spať ... naopak - chcem byť hore, rád som hore, bavia ma aktivity)

(to aj taká "rada" do budúcna, všetko má svoje plusy a mínusy .. je dôležité sa vždy "umelo" vracať k tým plusom ... vždy .. ak pôjdete skôr spať, aký to má plus? ak je ten plus dostatočne zaujímavý, človeka to nadchne ..... problémy vždy vznikajú, keď človek robí niečo čo ho nebaví .... to vždy keď človek niečo rieši, zistí že vlastne ani nechcel robiť/začínať s týmto ...

veď o tom je práca, niekto koho nebaví varenie vytvá problém "som hladný" ... a niekto koho baví varenie vytvára riešenie "varím"..čo nás baví to vyrábame, čo nás nebaví to kupujeme :)