Chlorprothixen

Príspevok v téme: Chlorprothixen
AnickaBe

Dobrý deň,
má prosím niekto skúsenosť s liekom CHLORPROTHIXEN 50 LÉČIVA? Psychiatrička mi ho predísala na problémy s nespavosťou a stavmi úzkosti počas noci. Chcela by som počuť nejaké osobné skúsenosti s týmto liekom, nakoľko som sa s ním ešte nestretla, ale zistila som, že sa jedná o dosť starý liek (uvedený na trh niekedy v 60. rokoch minulého storočia), tak by ma zaujímalo či neexistuje niečo novšie, modernejšie, lepšie s menším množstvom vedľajších účinkov. Okrem Chlorprothixenu mi dala aj antidepresíva (Elicea 10mg) a pre prípad potreby aj Neurol 0,5mg.
Ďakujem za akékoľvek informácie.

Akirik

Prečítal som si príbalový leták len som chcel vediet či ma niekto s tym skúsenosti... ako beriem chlorprotixen pravidelne mam silne nočné potenie, len teda nie som si istý či to môže byt z neho

gsz

Nemusia to byt zrovna "lieky",ktore pomahaju proti nespavosti(to pre nonsleeper) a chlorprotix.sa nepredpisuje na nespavost...kdo vstava spostele,ten vyhana spanok urcite.

Tima30

Ja som ho užívala, spala som v pohode. Problém bol, že aj cez deň ma veľmi utlmoval. Dokonca sa mi stalo, že som zaspala v práci (dobre som si neotrieskala hlavu o stôl :D ). Lekár mi ho potom zmenil za iné lieky.

IvetIva

jednoznacne nie, lieky su posledna moznost, ale aj s nasledkami. radsej by som riesila psychicke problem, potom sa vyriesi aj nespavost. z coho mas psychicke problem?

AnickaBe

Ďakujem za vaše skúsenosti, a myslíte si, že je vhodné riešiť nespavosť hypnotikami? Prípadne existujú nejaké nenávykové anxyolitiká?

nonsleeper

...tak ja mám chronickú nespavosť - okrem depresíí a spol. a mám kombináciu: Chlorprothixen 50mg, 2x Chlorprothixen 15mg, Citalopram, Trittico 200mg, Rivotril a Stilnox....a nie a nie spať, už celé roky! Nič čo mi skúšali na spanie mi nepomohlo...teraz ten Stilnox a Rivotril mám nový, tak ako-tak spím, asi 2-3 hodiny cez noc, to sa dá...ale najneskôr vstávam o pol tretej - tretej nadránom a potom už len čakám kým sa vonku rozvidnie...:-((( ale čo je zaujímavé, fyzickú únavu necítim vôbec...a nemám mániu, ani BAP či schizofréniu ani iné psychózy...len čo budem robiť s tou insomniou,???