Dobrý deň v štvrtok som bol k Hematologičke a z odberu sa zistilo že moje trombocity sú nízke (34) povedala že to môže byť aj kvôli tomu že moja krv dlho stála v skúmavke a preto idem zajtra na odber,veľmi som vystresovaný lebo ak to nebude lepšie idem do nemocnice...priznaky ako sú modriny po tele,krvácanie z dasien alebo z nosa nemám a ani v moči alebo stolici krv nemám,od štvrtka pijem cviklovo jablkovú šťavu a dnes som zjedol aj granatove jablko.Jem aj cviklu samú.Dúfam že to bolo všetko len kvôli skúmavkám.Aký je váš názor na toto ? A keby aj pojdem do tej nemocnice tak maximálne koľko by ma tam mohli nechať ? Ďakujem za normalné odpovede
Trombocity pt.2
Či ho dostane bude závisieť asi len od konkrétneho lekára, indikácie sú pod 50G/l pri plánovanom operačnom výkone, pod 10G/l je akútna indikácia a pod 20G/l, iba ak sú krvácavé prejavy. Trombocytové koncentráty sú celkom drahé.
Odber KD na vyšetrenie sa robí aj ambulantne v lokálnej anestézií z bedrovej kosti, prípadne zo sterna.
Buď rád, že ti vyšetrenia urobia počas hospitalizácie, budeš to mať vybavené rýchlejšie a bez čakania, je to pre teba lepšie, tých pár dní v nemocnici zvládneš.
Ďakujem za odpovede...netušim čo sa stane ďalej...
agezg - chapem ta nikto neni v nemocnici rad.
Osobne si myslim ze po vysetreni kostnej drene ak sa tvoj stav tromboytov neznizi a ak nebudu mat lekari nejake dalsie vysetrenia ktore budu chciet na tebe spravit tak ta pustia domov. No dalsia liecba bude zavisiet od vysledkov kostnej drene.
Phillips- mozno mu pred vysetrenim kostnej drene daju davku trombocytov do tela.
Odber kostnej drene budu robiť na 100 % :/...viem že som stej nemocnice dosť zosratý ale neznášam nemocnice...po odbere tej kostnej drene budem musieť ostať v nemocnici ? Radšej vydržím hocijaku bolesť ako byť v nemocnici
Trombocytový koncentrát mu pri tejto hodnote nedajú, pokiaľ nepôjde na operačný výkon.
Síce neviem prečo hospitalizácia, ale budeš mať odber kostnej drene, v krvi ti vyšetria protilátky proti Tr.. Ostatné parametre krvného obrazu máš aké? Vrámci normy?
(Tak chceli ste vedieť vysledky,výsledky sú zle takže 34 bola pravda a idem do Košíc k Hematologovi...tým vás chcem všetkych upozorniť že priznaky nemusia byť tak ako ani ja som nemal....a chcem sa opytať že či pri takom počte trombocit (34) sa zvykne posielať do nemocnice ?)
Tak to ma teda mrzí naozaj som si nemyslel ze takekto budes mat vysledky. No ono 34 je naozaj nizky pocet trombocytov a pri takomto nizkom pocte napriklad ak by si sa vaznejsie porezal tak by mohol byt aj problem ti zastavit krvacanie bez lekarskej pomoci a preto asi ta hospitalizacia bude nutna a to aj z dovodu ze sa ti musi zistit co ti vyvolava nizku hodnotu trombocytov.
Je dost mozne ze ak by ti klesla hladina trombocytov pod 30 tak ti nasadia transfuzia s cielom dodanie a optimalizovanie krvnych dosticiek.
Prícin je viacero od napríklad zväčšenej sleziny, alebo napriklad casto sa stáva ze aj ludia s umelou chlopnou alebo na dialýze maju casto krat nedostatok trombocytov. Moze to sposobit aj prekonana infekcia.
Príčina zníženého počtu trombocytov môže spočívať aj v poruche produkcie v kostnej dreni, napr. pri poškodení v dôsledku ožarovania alebo liekov, no taktiež pri dlhotrvajúcom nedostatku vitamínu B12 a kyseliny listovej ale moze ist aj o rozne zhubne ochorenie kostnej drene avsak pri leukeii je tych priznakov viacero z krvneho nateru by sa zistilo aj väčší pocet bielych krviniek a znizeny pocet cervenych + leukemia u dospelych je extremne zriedkava a teda aj nepravdepodobna .
Tak chceli ste vedieť vysledky,výsledky sú zle takže 34 bola pravda a idem do Košíc k Hematologovi...tým vás chcem všetkych upozorniť že priznaky nemusia byť tak ako ani ja som nemal....a chcem sa opytať že či pri takom počte trombocit (34) sa zvykne posielať do nemocnice ?
Neviem prečo sa tak bojíš nemocnice, veď ti neublížia ale keď tak len pomôžu. Držím palce :)
Ja mám trombocyty 190, nohy samú modrinu (zaujímavé len na nohách sa mi mršky robia), krv smŕkam každé ráno, žilky v oku mi tiež praskajú a neriešim to, tak hlavu hore.
Ďakujem za pozitivne odpovede
agezg nemusis byt v strese, vsak si napísal ze sa ti netvoria ziadne modriny a to si si este nasilu mackal ruku. Pri takýchto hodnotach by ti aj silno krvacali dasna a nehovoriac o tom ze kebyze si silne zmacknes ruku tak by si bol cely fialovy od modrin a tebe sa nevytvorilo na ruke vobec nic.