Dobrý deň v štvrtok som bol k Hematologičke a z odberu sa zistilo že moje trombocity sú nízke (34) povedala že to môže byť aj kvôli tomu že moja krv dlho stála v skúmavke a preto idem zajtra na odber,veľmi som vystresovaný lebo ak to nebude lepšie idem do nemocnice...priznaky ako sú modriny po tele,krvácanie z dasien alebo z nosa nemám a ani v moči alebo stolici krv nemám,od štvrtka pijem cviklovo jablkovú šťavu a dnes som zjedol aj granatove jablko.Jem aj cviklu samú.Dúfam že to bolo všetko len kvôli skúmavkám.Aký je váš názor na toto ? A keby aj pojdem do tej nemocnice tak maximálne koľko by ma tam mohli nechať ? Ďakujem za normalné odpovede
Trombocity pt.2
Nemýlim, mám skromnú obavu, že doktorka so špecializáciou na hematológiu, ktorá pracuje ako hematologička (nečakané) a učí hematológiu o tom vie celkom dosť. Pod 50G/l je síce ťažká trombocytopénia, ale krvácavé prejavy sú až pri poklese pod 10-20 G/l, kedy sa už podávajú trombocytové koncentráty.
Prepáč philips ale som v strašnom strese
Tomas, krvácavé prejavy sú až pri poklese pod 10-20.
Autor - načo zakladáš duplicitnú tému? V pôvodnej si už odpovede dostal.
Včera som skušal nasilo tlačiť ruku a nič...určite ti dám vedieť :) A ďakujem
Mimochodom kebyze mas tych trombocytov menej než 50 (ty si ich mal udajne 34) tak uz by ti urcite vznikli podkozne krvne vyrony nazyvane aj petechie alebo modriny a to uz pri miernom tlaku takze skus sa trochu pobuchat na ruke ci sa ti daco vytvori.
Mimochodom kazdopadne budem zvedavy na tvoje vysledky zajtrajsie napis ze ako si dopadol :)
Norma trombocytov je od Norma: 150 – 400
hodnota 34 je naozaj strasne malo, a pri takejto nizkej hodnote by si mal uz radu priznakov, napriklad aj spominanie caste krvacanie nosa a mimochodom pri tak nizkych trombocytoch by si to spoznal napriklad aj vtedy kebyze sa len kvapku porežeš tak by sa ti velmi tazko dala zastavit krv lebo clovek ktory ma malo trombocytov ma zlu krvnu zrazanlivost je to daco ako hemofília.
Skus sa trosku silnejsie buchnut po ruke ze ci sa ti tam zacnu vytvarat modriny.