Dobrý deň. Chcela by som sa opýtať či má nejaký zmysel to čo všetko robím..napríklad učím sa stále aj cvičím. Chcem byť najlepšia v jednom športe. Byť vzdelaná..Každý deň to robím lebo chcem niečo dosiahnúť, ale čo keď sa mi to nepodarí..predstavte roky sa snažíte a nevýjde to a potom len umriem. To by bolo dosť blbé. Mám sny teraz..len neviem či sa uberám tým správnym smerom akoby. Ľudia v mojom veku sa zabávajú ja ani von nechodím sa zabávať. Neviem aké to je. Ja sa snažím a nemám čas sa zabávať. Doma všetko robím upratujem, periem, umývam atď. Lebo nik iný to nespraví...to je proste môj život.
Má to nejaký zmysel???
Ďakujem všetkým :-)
Dani3kh:..sama túšíte aj odpoveď, však?...snažíte sa robiť všetko "dokonale", čo považujete za potrebné pre úspech v živote, ale akosi Vám to šťastie neprináša...ani byť najlepšia v športe, ani vzdelanie, ani robiť všetko za ostatných, Vám istotu alebo úspech nezabezpečia...podstatné je prijať neistotu, byť otvorený čeliť všetkým prekážkam, ktoré život so sebou prinesie a občas nechať všetko tak a ísť si jednoducho užiť "tu a teraz" spôsobom, akým Vám to vyhovuje. Život nemôžete kontrolovať, tí ktorí sa o to snažia ním aj veľmi ťažko plávajú...
ked ti to doma nevyhovuje, tak vydrž, kým skončíš skolu, najdi si robotu, osamostatni sa, bud hypoteka alebo práca kde ponukaju ubytovanie... a vybavené....
a ked más nejake plany tak si za nimi chod... a nerieš čo ked...
čo ked sa rano nezobudim...
je zbytočne riešiť somariny...
jednoducho si chod za svojim , ked si cielavedoma pojdes si za tym aj napriek nejakym bezvyznamnym obetiam ako su ožran párty napriklad... bez toho ta budeš..