prečo môj ex/priateľ po rozchode prejavuje voči mne nenávisť?

Príspevok v téme: prečo môj ex/priateľ po rozchode prejavuje voči mne nenávisť?
lauraLM

dobrý deň,nikde na internete som sa nedočítala odpovede na moju otázku a tak to skúsim tu.môj ex/priateľ sa pred 3 mesiacmi po 3 rokoch somnou rozišiel tým najúbohejším spôsobom,cez sms potom mi ešte napísal veľa hnusných a nenavistných sms a potom ma všade zablokoval aby som mu už nemohla písať.(nie rozchod nebol podnetom že by som ho podviedla,rozchod z jeho strany prišiel nečakane poriadnym úderom do srdca.plánovali sme spolu bývať a založiť si rodinu) ani po 3 mesiacoch na neho neprestávam myslieť a verím že v mojom srdci navždy ostane len on.ale to nieje ten problém na ktorý hľadám odpoveď.aj napriek tomu ako veľmi mi ublížil a aj napriek tomu že mi vzal úpne všetko čomu som verila čo som milovala a na čom mi záležalo tak voči nemu neprejavujem nenávisť.problém je v tom že tú nenávisť voči mne prejavuje on.na nový rok som mu poslala sms,že mu prajem všetko dobré v novom roku.asi si ma na chvíľu odblokoval lebo mi odpisal sms plnú nenávisti.a moja otázka teda znie,prečo voči mne po rozchode ktorý spôsobil on prejavuje nenávisť,keď som mu ja žiadnym spôsobom neublížila? prečo sa on správa ako keby bolo ublížené jemu? môže to byť tým že to všetko ľutuje? môže to byť tým že skončil vzťah somnou a hneď začal vzťah s inou a tiež to ľutuje? nechápem to.nechápem nič z toho čo mi urobil a nechápem nič z toho čo robí aj teraz.ďakujem za vaše odpovede.

mato ks

Ahoj netrap s atym,ja mam presne tu istu skusenost ale s priatelkou byvalou,tiez som dostal kosom cez sms,a halvne ponizujucim sposobom ,a teraz este stale pomaly po roku,kamoskam stale spomina man a nadava na mna a zuri a pritom rozchod chcela ona a a ona mna ociernila a bila sa do hrude ako somnou vyzametala a nakoniec ten zly som ja,proste tvoj ako aj moja sa sam vo vnutri snazi utesit ze on je ten naj a jemu bolo ublizene ,zakriva svoje chyby a hadze to an teba je to sebec partner ,ver mi ty sa trapis a jemu ej super pretoze on si vsugeroval ze on je obet a ty si zla,pust to z hlavy snazi sa ta este tyrat aj po rozchode pretoze vie ze ta to trapi

Rodrigo

Netráp sa jeho správanim ty nikdy nezmeniš človeka akým je vo v nutri určite si zažila vo vztahu s nim vela sklamaní či už hadok alebo iných neprijemných veci. Bola možno len otázka času kedy sa vaš vztah skonči...v podstate ta ma rad len každy človek je niečim vynimočný či už svojou slabosťou voči inym osobam ako si napriklad ty a on je v tomto uplne iný nema určite dobre srdce a je silný jedinec ktorý sa neviem pokorit a priznat si chybu to je nad jeho uroveň...skús teraz hlavne porozmýšlať nad sebou a ver tomu že človek ltorý odchadza z tvojho života v tvoj srdci už nema zmysel si ho držať viem, že je to pre teba ťažke len je to už a len a len na tebe a uvidiš, že po čase najdeš lepšieho partnera a v tvojom minulom vzťahu si sa poučila čo vlastne nechceš a budeš rozumne uvažovať koho si pustiš do svojho srdca resp. nohavičok....

nicollette12

Pride mi to tak, ze mu niekto nieco nakecal, alebo je psychycky chory...nemam ziadne ine vysvetlenie k tomuto..ak ti nedal odovodnenie preco sa s tebou z nicoho nic rozchadza tak su tu iba tieto dve moznosti...

Jana Lukacova

lauraLM: z toho, čo píšete expriateľovi nastavujete zrkadlo, do ktorého sa on odmieta pozrieť...ak by ste sa k nemu aj vy správala nenávistne, necítil by sa taký vinný (zjavne tak ako píšete, vo vnútri niečo, čo urobil, ľutuje)..a keďže sa nedokáže pozrieť "do seba", únik hľadá v útokoch voči Vám...lekcia, ktorá skôr či neskôr príde, ho neminie...

Ehmo

Mne to pripada, ze velky podiel nesies ty, ked tu zatlkas prave priciny. Navyse za nim zvesela doliezas a este aj to omielas na nete. Imho, klasicka stihacka. Od takej by som isiel aj ja takymto sposobom, lebo mi je jasne, ze so stihackou je najlepsie utnut vztah naraz a pokusy stihacky o priblizenie odrazat co najbrutalnejsie.

bagramian

chces vediet, preco sa ku tebe tak sprava, pritom ked sa ta opytaju, ci si mu nahodou nieco nevyviedla, tak napises, ze nic a odmietas cokolvek napisat o vasom vztahu. Ako nic v zlom, podla mna ludia mozu uplne okaslat tvoj byvaly vztah, ale ak sa chces niecoho dopatrat, tak snad musis nieco konkretnejsie napisat. Alebo ocakavas, ze je tu v komunite nejaky vestec a telepaticky ti odkaze, kde je chyba? Ja neverim, ze vsetko bolo v poriadku a z nicoho nic ti napisal sms s textom rozchodu a potom ta zacal nenavidiet. Skor ty si nechces pripustat, ze mozes byt na vine. Ale kedze si nic konkretnejsie nenapisala, neocakavaj odpoved na svoju "otazku".

Hracc

Pred par dnami tu bola tema o kontaktovani ex ale z druhej strany. Z pohladu noveho paru na jeho ex. Kde mam pocit, ze ludia radili aby urobil razny krok aby mu jeho ex nevypisovala. Mozno aj on, resp. oni ako par o tebe hovoria spolocne, ze ako sa ta zbavit. Tak urcite mu nepis na dalsie sviatky, nesnaz sa ho kontaktovat. Pohni sa dalej ako sa on pohol. Uvidis, ze on ta sam uz nebude kontaktovat...

Inak ziadny vztah nie je bezproblemovy, ak u vas nastal problem, muselo ho nieco spustit. Tak zamysli sa a stan sa lepsou osobou pre svojho buduceho partnera. Uvidis, ze take myslienky su lepsie.

EasyGlow

Laura a co to vypoveda o tebe, ked sa pytas neznamych ludi na nete, preco ta ex nenavidi? Ako odkial to my mame vediet? Ano, mali ste sa porozpravat ako dospeli ludia, ale to zjavne nie ste, ani jeden ani druhy.
Nehovor mi, ze vas vztah bol absolutne bezproblemovy, krasny, uprimny a on len tak zrazu z nicoho nic padol na hlavu a rozisiel sa....Co ti napisal do sms? Co ti napisal na Novy rok? Prepis nam to tu. Ako sa spraval poslednh dobu? Ako si sa ty spravala poslednu dobu? Aky bol vztah posledny rok? Kvoli comu ste sa najviac hadali?

Doplazisa

Neboj sa,jeho to prejde,potom zacne spominat na pekne casy.prve mesiace po rozchode,to je kratka doba.mne ex zacal vypisovat po rokoch.a este ake bajky o peknych casoch(ktore boli daaavno)a nie raz,nepomohla moja ignoracia,musela som mu na rovinu napisat,ze on do mojho zivota uz nepatri.a tiez sa on so mnou rozisiel vtedy davno.nechaj to spat,uvidis,ze sa sam doplazi :D ale na tvojom mieste by som mu potom uz napisala ze nechces s nim uz vobec komunikovat. Viem,bude ti to luto,po case ho mozno zacnes neznasat ty,ale naucis sa s tym zit.

NaRovinu

Takže ťa od začiatku nemiloval. A nie je to pravda, že keď raz začneš milovať, tak neprestaneš. Dá sa zabudnúť, no ty to musíš chcieť. No tým, že si mu napísala prianie si to pokašľala.
Nemyslím si, že niečo ľutuje. Skôr sa na teba snaží zabudnúť. Proste mu máš dať pokoj, či sú Vianoce, Nový rok alebo jeho narodeniny.

Nechaj ho konečne žiť a vôbec ho nekontaktuj. Pohni sa ďalej, lebo si len ubližuješ.

Ešte jedna vec. Nechápem, ako ho môžeš mať čo i len trošku rada, po tom čo ti urobil. Takíto ľudia sú trafení (bez urážky). :D :D