Nikdy by som nepovedala, že mať niekoho, o koho sa môžete v ťažkých časoch oprieť, kto vás podrží, má vás rád a môžete mu povedať čokoľvek.., že je to životne dôležité. Mala som kamarátku, asi 2 roky, hovorili sme si všetko. Takisto sme ani jedna nevedeli nadväzovať priateľstvá s okolím, boli sme hanblivé, v škole sme nezapadali... No nedávno ona začala "zapadať". Začala piť, nadávať a zrazu bola obľúbená a mňa už nepotrebovala. Teraz sme len "internetové kamarátky", ktoré si raz za čas napíšu. Z času na čas si napíšem pár správ aj s inými ľuďmi, ale... nemôžem nikoho zavolať von, len tak na výlet, do hôr, na plaváreň, alebo len tak ísť nakupovať. Keď sa s niekým stretnem prvýkrát alebo náhodne je všetko fajn, komunikujeme, smejeme sa, rozprávame. Vážim si ľudí, neohováram, som proste normálna 18 ročná baba, no nikto ma von nezvolá a moje pozvanie všetci odmietnu (pravdu povediac, už sa aj bojím niekoho niekam zavolať, bojím sa odmietnutia). Neviem kde je chyba, čo robím zle. Študujem na škole, kde spolužiačky od 12-tich rokov rozťahujú nohy, chľastajú, fajčia, neprehovoria o ničom inom ako o sexe, ohovárajú, vymýšľajú si, žalujú, nadávajú a hlavne... majú vplyvných rodičov. Na škole sa držia len protekčne. Nič si neprajem viac, len aby som odtiaľ už bola preč. Aj teraz, druhý týždeň prázdnin beží a ja som nikde nebola. Nič ma nebaví, na nič nemám náladu keď viem, že na svete nemám nikoho, komu by som sa mohla ozvať, nemám nikoho, kto by ma mal rád. Čo robím zle? Tak veľmi by som chcela byť ako ostatní moji vrstovníci. Zabávať sa, chodiť večer von, mať partiu kamošov... alebo aspoň jednu jedinú pravú kamarátku.
Nemám priateľov
Ja nemam tiez ziadnych priatelov, ktori by ma niekam zavolali alebo tak. Mam 29 a uz som si zvykol a naucil sa veci robit uplne sam, idem sam na kupalisko, na dovolenku, na bike a barzkde inde.... a zistil som, ze je to uplne super. Vzdy sa tam s niekym zoznamim :)
Mitt- jasne ze priatela nemala ked dnes uz chalan zakopne len o zmachlenú, vyzývavo oblecenu,... babu :)
Ja som mala tiez kedysi kamaratku na zakladnej skole. Vzdy sme spolu sedeli, dokazali sme sa rozpravat niekolko hodin a stale sme mali o com. Chodili sme spolu von. Tiez sme obidve boli take viacej utiahnute. Lenze potom prisla stredna skola a uz sme neboli spolu tolko v kontakte. Strasne sa zmenila a zacala sa opicit po spoluziakoch. Ja som zostala stale rovnaka a nakoniec sme sa prestali bavit uplne. Potom na strednej som mala tiez super kamaratku ale to tiez skoncilo ako sme zmaturovali. Momentalne na vysokej nemam nikoho takeho blizkeho a
ani nechcem. Uz to nie je take ako kedysi. Momentalne nemam ziadne kamaratky, keby som nemala sestru s ktorou si velmi rozumiem tak fakt nemam uz nikoho s kym sa mozem poriadne porozpravat alebo ist von. Je to hlavne moja vina lebo sa ako keby sama separujem od ostatnych, bojim sa ze by proti mne nieco mali. To mam este skusenost zo zakladnej kedy ma furt niekto riedil.
Ja som z okolia Trnavy :) mozme niekam vybehnut mimo ludi realitu a to pravidelne :)...sice mam psychicke problemi depresia ale to si ani nevsimnes:D mozno:D...Mam vela casu a nemam ho skym zdielat...ale som Muž ak ti to nevadi....michal.malibong@gmail.com
No čo na to povedať, som na tom takisto. Asi od začiatku puberty sa zrazu veľa kamarátiek odsťahovalo, s ďalšími som nejako prestala udržiavať kontakt, menili sme sa všetky a začali sme mať odlišné záujmy. Nemala som žiadne spoločenské koníčky a prakticky som sa venovala iba škole, knihám a internetu. Teraz mám vlastne iba 2 internetových priateľov a jednu kamarátku ale ani s ňou sa nemôžem všetkom rozprávať, je to hrozná puritánka. Keby sa chcel niekto kontaktovať a je z okolia Prešova spamail@azet.sk
Ja som z okolia Zvolená, tak tiež nič :/
Catherine19-Ahoj čitala som tvoj komentár..Rada by som mala aj ja nejaku spriaznenu dušu..Si z VT?lebo ja som tiež z okolia a vo VT som pravidelne
sally18: Tak u mňa je to naopak. Aj napriek tomu, že sa mi to doteraz nepodarilo, rád by som našiel nejakú dievčinu s ktorou by som si rozumel aspon ako kamoš keď už nič viac.
sally18 - Jáj, to je ďaleko. Neviem, či poznáš Vranov nad Topľou.
Neznámy THM(dačo)- ani nevieš ako ti rozumiem, nie len, že som nikdy nemala priateľa, ja som ani len v tej friendzone nikdy nebola. To je už aké zlé... tiež pokiaľ môžem tak opačnému pohlaviu sa oblúkom vyhnem, mám pocit ktorého sa neviem zbaviť, že nebudem dosť dobrá kamarátka...
Nikol412 a Catherine 19- som z okolia Trnavy, a vy? :)
Mitt- to máš pravdu sú, ale nie všetci. Ja stále nestrácam nádej a verím, že dobrí ľudia ešte nevymreli :)