Ahojte ludia potrebujem od vas radu. Tento rok budem mat babatko no priatel ma opusti a ostala som na vsetko uplne sama nema mi kto pomoct. Jednoducho si nemozem dovolit byt na materskej 200 eurovej vobec . Prosim kam mozem dat moje babo ked sa narodi do prace si ho nemozem zobrat kde sa postaraju o uplne najmensie deticky? Dakujem
Kam sa da dat novorodeniatko ked nemozem ostat bez prace?
verbena: mas pravdu, nikdy som hypo nemal a myslel som si, ze ak byt kupis za 100k a 10k das zo svojho a potom tu nehnutelnost predas za 120k, tak banke vratis iba istinu (90k minus vsetky splatky) a 1% za predcasne splatenie.
ale tak ci onak, to co si napisala dava omnoho vacsi zmysel a byt by som aj ja prenajal a rozhodne nepredaval
Úprimne ľutujem to bábätko.
Ľutujem aj ľudí, ktorí by strašne chceli bábätko, no nemôžu ho mať. A nejakým 16 ročným pubertiakom alebo hlúpim ľuďom (nevedia, že majú použiť ochranu) sa rodia v jednom kuse.
Čo je toto za spravodlivosť ?
"Kam sa dá dať..." :)))))
Dobre som sa zasmiala na názve témy. A kam by si ho chcela "dať" ?? Veď je tvoje, tak sa staraj! Alebo si sa mala správať a konať tak, aby si žiadne "novorodeniatko" nemala, keďže "nemôžeš ostať bez práce".
"Šťastný otecko", samozrejme, ufujazdil, takže to budeš mať veselé...
sama s nechceným deckom na krku. Čo si si navarila, to máš.
ernesto.. :-D vieš ty čo je to hypoteka? mal si ju niekedy? podla toho čo píšeš pochybujem,.... ona peniaze nemá, a ked ten byt kupila za urcitu sumu -ktoru ma pozicanu od banky - tak pri predaji prerobí!
v ziadnom prípade nepredávať!
to za co by ho predala by musela vrátit banke... ak byt rekonstruovala a znalec by ho ohodnotil na vyššiu sumu ako za ktoru kupovala ajtak to bude mozno 2-5 tis. len čo jej ostane, ostatne pojde banke...
ked už, tak prenajať... ! ten byt ostane jej navždy... na prenajme neprerobí... dokonca získa,.. lebo k mesačnym nakladom si priráce niečo dovrecka, treba kuknut ako v tom meste idu prenajmy v akych sumach,..urcite viac ako plati naklady..
+ pri prenajme sa dava zapezpeka, vo vyske 2-3mes. najmu.. takze na zaciatok by jej to dost pomohlo...
napriklad... platí mesačne s uverom+energie = 200€
byt prenajme za → 300€
najomnici jej vyplatia kazdy mesiac energie+hypoteku
a jej pojde do vrecka 100€
+
zábezpeka napr. 600€ , ktoru musi potom vratit po ich odchode z bytu ak nic neznicia...
ale ajtak dostane do vrecka 400€ ..
z predaja by nemala nič... a ked dieta bude väčšie pojde do práce, bude sa mať kam vrátit, bude mat svoj byt,
predat byt, vyplatit hypoteku, malo by ti este zvysit x tisic eur v zavislosti ako dlho si splacala a ako dobre predas, nastahovat sa k rodicom a zit z tych niekolkych tisic z predaja nehnutelnosti. po dvoch rokoch dieta do jasli/skolky a zacat odznova. samozrejme okamzite vytrieskat z ex-priatela vyzivne, kludne i sudnou cestou
Neviem o žiadnom takom centre a ak bývaš v Ba, môžeš dať dieťa do jasličiek po dovŕšení 6 mesiacov. Inak všeobecne platí, že dieťa prijímajú do jasličiek od 1. roka.
tak snád máš odpracovane roky,.. chod na urad sa opýtat, urcite budes mat nárok aj na nejaku davku v hmotnej nudzi, alebo niečo...
tiež chod do banky ci nie je moznost znizit splatky na mensiu sumu...
alebo ci nie je mozný odklad na polroka... je vela moznosti...
Myslela som ci neexistuje nejake centrum alebo do jasliciek. . Potrebujem aby sa o moje babatko niekto postaral nakolko mam hypoteku a cela materska by bola len splatka. Prosim nech reaguju len ludia co boli v takejto situacii odsudzovanie nepotrebujem a dieta na adopciu urcite nedam preboha!
Asi fakt najlepsia rada tu padla, ze chytit otca co najskor pod krk. Ked je taky kreten, ze ta nechal v takejto situacii, tak nanho nemozes brat ohlad. Nezwbudni, ze neplatit vyzivne je trestny cin.
Wtf... Lebo dať svoje dieťa na adopciu je isto-iste lepší spôsob.