Ahojte ludia potrebujem od vas radu. Tento rok budem mat babatko no priatel ma opusti a ostala som na vsetko uplne sama nema mi kto pomoct. Jednoducho si nemozem dovolit byt na materskej 200 eurovej vobec . Prosim kam mozem dat moje babo ked sa narodi do prace si ho nemozem zobrat kde sa postaraju o uplne najmensie deticky? Dakujem
Kam sa da dat novorodeniatko ked nemozem ostat bez prace?
Koľko máš rokov? A tvoj partner?
Nič také, ako si predstavuješ, neexistuje. Pár mesiacov (6) na materskej s ním musíš ostať, aspoň dovtedy, kým ho budeš kojiť. Potom môžeš skúsiť už spomínanú opatrovateľku alebo jasle.
Kým porodíš, zistí si všetky možnosti, ako svoj rozpočet navýšiť. Možno by sa dalo so zamestnávateľom dohodnúť aj na prácu na polovičný úväzok, či z domu.
Skús sa so svojím partnerom dohodnúť na súhlasnom vyhlásení otcovstva, to môžete spraviť aj zajtra na matrike a výške výživného, ktoré ti bude platiť. Ak nebude súhlasiť, potom ihneď po narodení dieťaťa podaj žalobu o určenie otcovstva.
Čo jej to radíte za hlúposti?? To je ale nápad dať decko do opatery neznámej dôchodkyni!! Myslíte si, že by mala nervy na uvrešťaného novorodenca? Decko potrebuje rodičov (aj keď náhradných), a nie staré baby aby sa o neho starali! Zakladateľka témy sa dostala sa do ťažkej situácie, sama bez peňazí a s deckom na krku. Rozmýšľať bolo treba predtým, teraz je už neskoro hľadať radu. Už len dať decko na adopciu a v budúcnosti nerobiť podobné somariny.
Jedine opatrovateľka, ale treba si to premyslieť či sa to finančne oplatí...jedine naozaj nájsť čipernú dôchodkyňu ktorá za normálnu sumu opatrí dieťa počas dňa. Žiadne jasličky nezoberú novorodenca, väčšinou až okolo roku dieťaťa.
Predpokladam, ze na rodinu sa spolahnut nemozes, ale ak by ano, skusila by som najprv tam.
Neviem o jasliach, ktore by brali takto male deti, ale ktovie, skus sa popytat, ale to mi pride ako riziko, keby to aj bolo mozne..
Ako najlepsie mi pride zohnat si opatrovatelku. Normal mas na nete kopu inzeratov- casto starsie zeny, niektore uz na dochodku, ktore su ochotne prist babysittovat.
Ale teda : /, je mi to luto, ale prajem vela stastia a zdravia hlavne...
angela demon sprav si konecne aj ty uz decko lebo ti drbe pekne na hlavu...agresivna si ako divy pes
presne tak DlVERGENCIA, mala sa najprv vydat,, a ked uz, mala si vybrat spravneho, a nie xxx so suknickarom...,,, prve sa zabezpecit zene netreba...
ked tu na fore píšem ženám aby sa najprv zabezpečili... tak ma tu ide každý ukameňovať,.. zakvačia a spoliehajú sa na chlapa, že sa o nich postará nedajú si povedať a tu je výsledok...
a nehovorím o tom že dotyčná píše o "priatelovi"
deti sa majú rodiď/ robiť po svadbe.... práve pre toto...
rodičov nemáš že by ti pomohli....?
No tak čo, klasika, žiaľ je to bežný prípad, treba podať žiadosť o výživné na dieťa na súd a je tam možnosť aj požiadať o príspevok na teba, keď teraz nemôžeš pracovať, ale to skôr málokedy súd odklepne.
Ehmo - Tak tento príspevok som pochopila tak, že jej spravil dieťa a rozišiel/rozíjde sa s ňou preto, lebo dieťa nechce. Typujem, že otehotnela len nedávno.
Ak to nie je pravda, tak sa ospravedlňujem.
A vôbec som nechcela byť drzá, ani ju uraziť. Bola to normálna otázka.
NaRovinu, co ma spolocne tvoje rozumkarenie a rypacka otazka s otazkou v nadpise vlakna ? Priatel ju opustil a tym padom sa dostala do blbej situacie. Teraz najmenej potrebuje kvakanie hlupakov, ale potrebuje poradit.