Ahojte, uz si neviem dat rady so svojim vztahom. Sme spolu rok ale staale sa citim byt vedla neho iba ako kamaratka. Dokaze kludne vedla mna stat aj cely den bez toho aby mal nejaku potrebu sa ma vobec co i len nejako nezne dotknut. Mysllim ze ak by bolo mozne, tak by mal sex najradsej bez toho aby sme sa nejako seba dotykali. Uz viac nedokazem prehliadat jeho spravanie. Pobozkam ho - odtisne sa, chytim ho za ruku - pusti ma, objimem ho - spyta sa ma co robim, atd atd. On z toho zriedkakedy nieco urobi teda takmer nikdy. Uz si pridem byt fakt prenho nechutna, nemilovana, nedokazem to spravanie pochopit. Ak sme na verejnosti, nechce sa ma dotykat lebo nema rad cudzie pohlady. Ak sme sami tak to zase nejde pre to, ze nema rad dotyky. Vraj v detstve sa mu nedostavalo dost lasky a preto to nema rad. Pri kazdom mojom pokuse sa to vyriesit to konci vetou --chod si najst na to ineho--. Pri kazdej moznej prilezitosti spomenie, ako by som sa po nom iba capala a ze nic ine nevidim. Len ako mam byt viac v tomto? Bez nejakej nehy, bez toho pocitu ze ta ma druha strana vobec rada? To ani nehovorim o tom, ze za cely ten cas mi ani raz nepovedal, ze ma lubi. Vraj neposlucham, som leniva, nevazi si ma. Tazko pre mna hlada vobec nejake pekne slovo a kompliment. A ja uz som z toho taka zufala ze hladam pomoc tu, mozno nejaky nazor, skusenost alebo nieco, ako sa s tym vysporiadat. Mozno aj nejaky nazor od chlapa ci to je normalne. Viem ze aj ja mam nejake to maslo na hlave --nie nepodviedla som ho ani nic vazne--, ale myslim ze nikto si nezasluzi taketo spravanie. Hovori ze aj tak za vsetko mozem ja a ja neviem ako to mam napravit? Ze co som takeho strasneho urobila? Uz sa bojim s nim aj stretnut, uz nezvladam tie neustale vycitky. Co mam robit? Ako mu to uz inak vysvetlit? Ja ho mam aj napriek tomu velmi rada.....
vztah bez nehy
on je takej povahy, ale netlac na neho, to pride casom same, cim budete dlhsie spolu, tym zabrany zmiznu, je pravda, kto nedostaval lasku , dotyky v detstve tak ju tazko moze druhemu dat
Mozno ho matka bila, mozno sa o neho nezaujimala, mozno mu matka zomrela..nepoznam ho a toto su len dedukcie a pokial si ty s nerozvedenej rodiny tak na teba ziarli..aj to je len chaby odhad.. u takych treba zalomit rukou lebo im nijak nepomozes..
Ja si tiez myslim ze najskor ma nejaku traumu z detstva. A tym myslim problemy s matkou.
Myslim si, že mý nejakú traumu z detstva. Z toho dá dostať ťažko. Ľahšie by to bolo, keby si sám uvedomoval, že to s ním nie je v poriadku, sám našiel, čo sa stalo a skúsil sa s tým vyrovnať a nájsť trebárs v tebe svoju záchranu. V tvojej láske.
Čo sa týka tých nežností, Tvoja potreba je prirodzená, muž a by mal túžiť sa Ťa dotýkať a prejavovať Ti nežnosti, ale v takomto prípade mu to nemôžeš prezentovať tak, že nežnosti potrebuješ Ty, že to je niečo, čo má poskytnúť on Tebe. To je úplne kontraproduktívne, to ho nepresvedčí, nič sa tým nedosiahne, nič sa tým nezmení. Musíš to prezentovať tak, že ide o neho, že Ty prejavuješ nežnosti jemu, že sa snažíš byť príjemná a nežná pre neho, že je to prejav tvojej lásky jemu. Nerob to len tak, že sa ho z ničoho nič dotkneš. V pokojnej chvíli s ním najprv udrž očný kontakt, pozeraj mu do očí, usmievaj sa, povedz mu, že ho máš rada, povedz mu, čo má pekné a pohlaď ho po tvári. Skrátka, musí názorne pochopiť, čo DOTYK VYJADRUJE - aké city sú za tým, čo to vlastne znamená. Keď to nedokáže prijať ani takto, tak asi naozaj bude lepšie keď ho necháš.
www.youtube.com
Pánabeka, ako môžeš mať rada takého človeka ?
Čo na tom človeku také super, že ho máš rada ?
1. To, že ťa zhadzuje ?
2. Že je drzý ?
3. Že sa k tebe správa, ako k handre ?
4. Že si ťa vôbec neváži ?
5. Že ti neprejavuje lásku ?
6. Že je chladný, ako ľad ?
Uvedom sa trošku ! Maj nejakú sebaúctu. Kopni ho do riti a utekaj kade ľahšie !
Absolútne najlepšia vec, ktorú môžeš pre váš "vzťah" urobiť, je zobrať si jeho radu v znení "nájdi si na to niekoho iného" k srdcu a nadobro sa s ním rozísť. Nech si žije sám ako medveď, keď sa aj tak správa (medvede samce požierajú mladé medvieďatá a tento zase požiera a ničí tvoju dôstojnosť a osobnosť a keby ste mali deti, možno by sa rovnako správal aj k nim). Neváži si ťa a ponižuje ťa, deptá.... toto nie je zdravý vzťah ale patologický.
Zdravý vzťah je o rovnováhe, vzájomnej úcte a rešpekte a nie o tom, že jeden hrá rolu "karhajúceho rodiča a napomínajúcej autority" a ten druhý sa mu podriaďuje a hrá rolu "neposlušného a nesvojprávneho dieťaťa, ktoré treba napomínať".
nájdi si iného,. je s tebou iba preto aby s niekým bol....
a výhovorka že v dectve nemal dosť lásky je iba výhovorka...!
to ako sa správa je prejav toho že ťa má u riti...
ktora123: priateľovi už nič inak nevysvetľujte, ale zo vzťahu odídťe. Potrebujete byť určitý čas sama a pracovať na sebe (v sebe), lebo inak sa opäť ocitnete v obdobnom nevyrovnanom vzťahu, kde Vás partner bude citovo zneužívať...Váš vzťah Vám zrkadlí nevysporiadané traumy z minulosti, kedy ste zažila rovnaké/podobné zaobchádzanie od blízkej osoby...
Ako napísali prispievatelia predo mnou, toto nie je normálne správanie muža, ktorý svoju partnerku má rád a váži si ju.
Najlepsie riesenie je hned na zaciatku akehokolvek vztahu sa rozist.