Vzťah 17r dievčaťa s 28r mužom- predsudky

Príspevok v téme: Vzťah 17r dievčaťa s 28r mužom- predsudky
Fialka00

Preco maju ludia predsudky voci vztahom s takymto vekovym rozdielom, aj ked obaja su normalni (t.j. skutocne sa lubia a nie su za ich vztahom ine dovody), rozumeju si a splnaju vsetky potrebne aspekty na plnohodnotny vztah...?

A nie, nepytam sa preto, ze by som nieco take riesila ja v osobnom zivote, ale zaujima ma nazor ludi na to, teda hlavne to, preco maju taky nazor. Tak, kto chce a ma co k tomu napisat, nech sa, prosim, vyjadri. Dakujem.

Mitt

Vekovy rozdiel medzi partnermi v tak mladom veku by mal byť max. 5 mesiacov, ja som mal o osem mesiacov mladšiu a rozdiel bol badateľný...

Rhea

Nie je to velky vekovy rozdiel, ale je skoro zacinat takyto vztah v 17tich, lebo to je este obdobie pred vyburenim sa, bez urazky- este dieta kdezto pre toho druheho mozno vazny vztah.. i ked samozrejme zamilovane dvojice to vidia inak.. medzi mnou a partnerom je 17 rokov, lenze my sme podstatne starsi..

dalsi

Niektorym parom s takym rozdielom to funguje skvelo, ine skoncia priam fiaskom. Cital som uz sem na fore, kedy si myslim vysokoskolacka vzala starsieho, mozno o 15 rokov, nepamatam... ale islo o to, ze on mal uz vsetko, bol zabezpeceny, podnikal... zosobasili sa, a ona tym ako bola zabezpecena, a o nic sa jej netrebalo starat, nemusela sa nahanat za pracou, aby mohla pomoct tahat domacnost, alebo kupit si veci pre seba... mala vsetko, a stratila akoby zmysel zivota, vsetky ciele sa jej naraz naplnili, a uz tym prisla o vsetky ciele, o svoju buducnost... rozviedli sa

po dalsie, mnohe dievcata do 20-25r, su este prilis burlive, chcu zit, nedokazu obsediet, a nedokazu zotrvat pri svojom frajerovi. Aj preto je tam predsudok, skor na toho starsieho, preco ju prijal... ked predsa kazdy vie, ze mlade vztah nezvladnu, takze to bude zrejme len pre zabavu.

Vsak myslim, ze vsetky predsudky casom opadnu, a kazdy ich prijme, ale az casom, az za zopar rokov, co je uplne v pohode, ak to myslia vazne.

popkornnnn

podla mňa to je dosť rozdiel, hlavne keď má 17 lebo ešte sama nevie čo chce, teraz sa ľúbia ale uvidíš keď ten prvotný pocit pominie aké to bude ;) ja a moja priateľka máme od seba 3 roky rozdiel a úplne to cítiť

tukituki

Aj ja som mala taký môj prvý vážny vzťah tiež taký rozdiel. Samozrejme boli predsudky okolia, no práve moja rodina ma podržala a do ničoho ma netlacila, práve preto som aj po asi 10 mesiacoch sama pochopila, že ten vzťah nikam nevedie. Síce ten muž nebol zlý, ale tie rozdiely boli, a dosť mi určite veci vadili. Postupne som pochopila že veď predsa som vtedy ešte len bola nevyzrete decko, ale život nás učí a formuje a aj takéto skúsenosti. Ale teraz keď si na to spomeniem tak si tukám na čelo.. no ale tiež to bola pre mňa škola do zivota. láska je láska, niekomu to môže fungovať. Hlavne by som si z ľudí na tvojom mieste nerobila nič, žiadne výčitky a pochybnosti. Keď cítiš lásku a aj on, tak nemá zmysel sa rozchádzať len pre názory okolia.

Kubo11

Bohužiaľ štatistiky hovoria, že čím je väčší vekový rozdiel medzi partnermi, tým skôr sa vzťah rozpadne. Dúfam že sa neurazíš, ale podľa mňa je dievča v 17-ich ešte nezrelé na to aby rozoznalo dobrého chlapa od hajzla.

Defcon

Odsudzovat ich je nemiestne, ale vzhladom na rozdiel v skusenostiach, ocakavaniach, zivotnych skusenostiach, alebo mentalnom vyzreti, by som sam osobne do takeho vztahu nesiel.