Je to správne alebo nie ?

Príspevok v téme: Je to správne alebo nie ?
divnapovaha

Dobrý večer.
Chcem váš názor na moju povahu.
Som tichá, hanblivá, uzavretá, nekomunikatívna a nespoločenská. Proste divná, odpad spoločnosti.
A môžu za to tieto veci:
1. Keď som niekde v kolektíve, kde sú samí falošní ľudia, absolútne a nimi nekomunikujem, len keď treba. Som okolo nich uzavretá. A tým, že nerozprávam o mne, ani o niekom inom, tak sa s nimi v podstate nemám o čom baviť. Radšej pôjdem do nejakej inej miestnosti alebo si od nich sadnem ďalej a som tam sama, než by som sa s nimi mala rozprávať, pretože neznesiem takúto spoločnosť. A aj keď je medzi nimi aspoň jeden v pohode človek, tak sa s ním rozprávam len keď na okolo nikto nie je. Priznám sa, som v takej spoločnosti a správam sa tak, ako som tu popísala. Neznášam ohováranie a faloš. Neprehovorím s nimi ani slovo, izolujem sa a son radšej sama, pretože začať sa rozprávať s takou spoločnosťou, je ako hodiť sa levom do klietky,aby ma roztrhali.

2. Keď už stretnem niekoho neznámeho, o ktorom neviem, aký je, ustúpim a snažím sa vyhnúť kontaktu. Príde mi, akoby som sa bála ľudí.
Neviem sa zoznamovať. Keď sa naskytne taká príležitosť zľaknem sa a utečiem.

Preto sa nečudujem, že nemám žiadnych kamarátov/tky. Je to normálne, že neznášam falošných až tak, že sa s nimi nerozprávam ? Jednoducho sa neviem pretvarovať a nie je mi všetko jedno.

divnapovaha

Ernesto - Pravdu máš. Keď nad tým tak rozmýšľam, aj ja sa niekedy rozprávam s falošným človekom, keď je sám. Problém je v tom, že keď je sám, je bezmocný. Vtedy sa s ním dá celkom v pohode porozprávať. No akonáhle je obklopený spoločnosťou, tak si z ľudí uťahuje, je drzý a ohovára. Mám jednu takú známu.
S niektorými falošnými nemám až taký problém rozprávať sa osamote, no s niektorými mám. Ale to preto, že vidím totálny nezáujem z ich strany.
Ja som taká, že prvá konverzáciu nezačnem, len s ľuďmi, ktorí mi "sedia".

Ernesto

tak ti poradim riesenie, pretoze mam podobny problem: stretavaj sa s ludmi iba izolovane, jeden na jedneho a iba s tymi, ktori ti vyhovuju. problem vyrieseny :-)

mne osobne neprekazaju falosni ludia. da sa s nimi bavit aj o neutralnych temach. problemom u mna je, ze cim viac ludi je v miestnosti pritomnych, tym viac je debata o h****. akonahle ste iba vo dvojici, tak ma debata uplne iny rozmer, ide omnoho viac do hlbky. toho cloveka spoznas 100x lepsie za hodinu ako keby ste spolu stravili desiatky hodin v spolocnosti dalsich 5 ludi. a mne prekazaju plytke debaty o pocasi, o praci a pod. blbostiach v spolocnosti 10 ludi. ja sa radsej stretnem s jednym pre mna top clovekom a rozpravame sa ako sa ma, co ma nove, co ho potesilo, co ho trapi, ake ma plany, ake ma nazory na to a to. tak vznika skutocne priatelstvo.

takto budes mat sice iba par kamosov, ale zato poriadnych a budu ti k smiechu ti extroverti obklopeni stovkami plytkych znamosti (znamosti, pretoze to sa neda nazvat ani kamaratstvom, ak viem o cloveku len to ako sa vola, kde byva a pracuje, s akymi ludmi sa spolocne pozname a kde sme naposledy spolu chlastali)

Stanka33

Ahoj zmen spolocnost.zacni navstevovat turicticke kruzky,prihlas sa na keramikarsky kruzok atd..proste zmen okruh ludi

Linay

Ahoj, vieš, ono ľudia sú rôzni a veľakrát to chce čas, aby sa zmenili. Niekto je taký, iný zase onaký. Nevieš, čo stojí za tým ich terajším správaním. Nepoznáš ich príbeh. Možno niekto doma denno denne počúva aké je všetko nespravodlivé, alebo odmalička je za všetko vychvaľovaný a keď spozná niekoho, kto je rovnako, možno aj lepší ako on, tak to nezvláda. To, že nevyhovujú tvojim predstavám neznamená, že sa s nimi nemôžeš baviť. Samozrejme, najlepší kamaráti asi nebudete, ale porozprávať sa s nimi ako s ľuďmi, ktorí majú taktiež city ako ty, môžeš :) A pretvarovať sa nemusíš, teda pokiaľ im nechceš na čelo fuknúť banánovú tortu :D

A ešte niečo, nie si odpad spoločnosti. Si originálna tak ako každý jeden z nás. To, že si tichšia je okej :) Vieš si predstaviť, že by sme všetci boli hluční? :D Nových ľudí sa tiež nemusíš báť, predstav si, že by si stretla niekoho kto by ťa zaujal, no on by sa ťa bál, pretože by si pre neho bola neznáma. A pri tom by ani nevedel, aká si super. Ľuďom treba dávať šance.

takisto

si proste introvert,.. ale s ludmi by si mala komunikovať, ked máš problem so zenami, bav sa s chlapmi, tí nie su takí falosní, ked maju nieco na srdci vydiskutuju si to do očí... ja tiez s chlapmi lepsie vychádzam ako so zenami... aj teraz som prisla do miestnosti kde boli 3 zeny , prisla som pomoct kamosovi, on tam nebol este,.. slusne som sa im pozdravila, usmiala som sa, povedala som o co ide..
vsade kde prídem na man zeny reaguju zdvyhnutým obočím, čumia na mna akoby som bola z inej planety...
nejak takto..
bigmix.cz

media.giphy.com