Ahojte,
s priatelkou sme spolu skoro rok a pol ,ale pozname sa dlhsie. Ona ma skolopovinne dieta, ja som bezdetny.Nemame medzi sebou ziadne problemy, ani sa nehadame a myslím že malý si ma celkom oblúbil.
Ak je moznost snazim sa s nimi travit volný cas a ak nieco treba a mozem tak pomozem. Zo zaciacku bol z jej strany velky zaujem o mna(samozrejme aj z mojej)Ale mam pocit ,ze cim sme dlhsie spolu a cim ma vacsiu istotu vo mne , tak tým viac som jej ukradnuty a berie ma ako samozrejmost.Ked nie sme spolu a ja jej nezavolam, tak ona to neurobi a akoby jej bolo jedno ci ma pocuje alebo ci sa uvidime. A nieco take od nej pocut(alebo citat v sprave) ze jej chýbam alebo ze po mne túži alebo ze ma lúbi to uz ani necakam. Sex sme mavali priemerne raz za mesiac podla mozností(co je pre mna malo ale respektujem to) a teraz je to este menej a aj ked mame moznost tak bud to odignoruje alebo mi povie ze sa jej nechce.Chystam sa s nou o tom vsetkom porozpravat len chcem poznat vase nazory aby som bol objektivnesji. Skratka neviem ci je normalne za po takej kratkej dobe ma vztah takto ochladnut, zvlast ked este spolu ani nebyvame.Ona sa tvari akoby nic ,ale ja sa bojim ze ju stracam.Moc ju lubim.
Dakujem za vase postrehy
Rozpadáva sa mi vzťah?
Možno ju to s tebou prestáva baviť, aj napriek tomu, že vyznievaš ako veľmi príjemný človek. Keď sa máte stretnúť, plánuješ vám nejaké spoločné aktivity, vieš ju rozosmiať, si proste kúsok akčný ty sám, či si pasívny.
Mam jednu kamarátku, tiež zhodou okolností mamička s jednym dieťaťom, ktorá mala vzťah na diaľku a sťažovala sa, že keď príde za ňou, tak sa o neho iba postará, že má pocit, akoby sa starala o ďalšie decko, ale inak jej to nič veľmi nedáva a nudí sa s ním. Napokon ju to prestalo baviť a rozišli sa.
ok, diky za doplnenie, teraz mame jasno, ze v tom nehra rolu zabezpecenie z tvojej strany, ale ide cisto o emocie ... inak gratulujem, nasiel si si ojedinely pripad :-)
pockaj si este na odpovede od ostatnych co ti na to povedia, ja zatial napisem moj nazor
sadol by som si na to s nou, nikto z nas nasimi radami lepsie nevystihne to ako vnima svet ako ona sama. neobvinoval by som ju z nicoho, komunikoval by som stylom "mam taky pocit, ze" ... pretoze to aky mas ty pocit ju neobvinuje z nicoho zleho, to aky mas ty pocit neopisuje danu situaciu ako fakty ale len ako tvoje pocity a ako to vnimas ty.
povedal by som jej, ze zo zaciatku som nas vztah vnimal tak a tak, toto a toto bolo super, to som mal rad. teraz mam pocit, ze to uz bud neexistuje alebo len v minimalnej miere. chcem len vediet tvoj nazor, ci to vnimas podobne alebo je to iba moj pocit.
podla toho aka bude reakcia by som pokracoval nasledovne:
- ak povie, ze ano, vnima to rovnako, tak ste na jednej vlne a mozes zacat riesit co sa zmenilo, ci si jej nejako krivdil a ona v sebe dusi nejaky problem, ktory ti nechcela odkomunikovat, alebo ma zdravotne problemy alebo stresy alebo cokolvek. to nemoze nikto z nas na fore vediet.
- ak povie, ze vobec si rozdielu nevsimla alebo sa to bude snazit nejako uhrat do outu a ututlat to, pripadne zmenit temu, tak by som sa snazil stale poukazovat na SEBA, ze ja to fakt tak nejak vnimam, neobvinovat ze vtedy ti pisala tolko smsiek a tak a tak sa s tebou bozkavala a teraz nie, ale stale poukazovat na to, ze si sa vtedy citil omnoho stastnejsi, potesili ta zalubene smsky viackrat tyzdenne a teraz mas pocit, ze sa dalsi tyzden ziadnej takej smsky uz ani nedockas ... co je iba tvoj pocit, nevidis do buducna a netusis kolko smsiek ti pride, ale tak nejak to vnimas a citis
- ak sa debata strhne inym smerom, tak hold improvizuj, ale vsetko vztahuj na seba a svoje vnimanie sveta ... nemoze sa citit byt komandovana ani obvinovana a to ako ty vnimas svet ti nemoze vycitat, lebo kazdy vnimame identicku situaciu inak a ty to vies aspon vysvetlit preco to tak vnimas /co je fajn, kolkokrat clovek ani sam vysetlit pricinu svojich pocitov nedokaze/
podla toho co ti povie by som zacal na tom pracovat. ak sa nedozvies nic relevantne, bude sa vyhybat priamym odpovediam alebo uprimnej debate, tak skutocnu pricinu nepoznas ... zmier sa s tym a nie ze jej to budes vycitat. tu by som zacal pracovat na sebe, aby si bol pre nu opat zaujimavy. pretoze ak je nahodou namotana na ineho, tak hold sa musis stat zaujimavejsim ako konkurent. ak na nikoho namotana nie je, tak tym ze sa stavas atraktivnejsim si ta zacnu viac vsimat ine baby ... a ver mi, zeny su dostatocne iracionalne a jednoduche, aby to stacilo ... ak je chalan akykolvek ale idu sa po nom rozdrapit ine zenske, tak presne toho chce mat.
....Ernesto/Dudo570...tie doplnujuce info:
...ten zaujem na zaciatku vztahu - bolo to skor o tom ze mi stale pisala - chcela byt so mnou, pisala mi same pekne veci o tom ako moc ma chce, aka je stastna ze sme spolu ako ma nikdy nechce stratit, atd... a flirtovala so mnou...samozrejme ze to vsetko bolo obojstranne...a jasne ze sme sa aj vela rozpravali o problemoch a beznych veciach.....bola rada ked sa jej dotýkam, vasnivo sme sa bozkavali a objímali atd....
...co sa týka finanncii tak peniaze odo mna vyslovene nechce a ani jej na nic pravidelne neprispievam lebo si to nezela...a spolu nebyvame zatial.Obcas ju niecim obdarujem - narodky vianoce atd..obcas aj mimo nejakeho sviatku...jasne ze aj maleho a niekedy ich niekam vezmem....a celkovo niesom prachatý a ona to vie :)
....dufam ze to co tu vypisujem nevyznieva tak ze jej chcem skodit alebo si vylievam zlost...ani sa nestazujem...ani sa nehnevam na nu - nemam zaco no strasne ju lubim a zalezi mi na nej a v poslednej dobe sa trapim týmito vecami a teda chcem naozaj poznat viacero vasich nazorov dakujem
ja suhlasim s nazorom uzivatela "dalsi" - ty si zivitel rodiny, uz ma istotu ze ich niekto bude zivit. skus priskrtit rozpocet a vysuka ti mozog z hlavy, bude ti pisat zamilovane smsky 3x denne, len aby si naspat obnovil prispevky na nich v povodnej vyske.
to su hold slobodne mamicky, ktore maju mozog preprogramovany na "prezitie" a prisavaju sa na chlapov len aby zabezpecili svojmu decku a sebe to, co same zabezpecit nedokazu.
nekrivdim im, je to pochopitelne a proste tieto zeny vedie instinkt prezitia, ziadna laska, o tej si uz asi iluzie nerobia, ked prisli o chlapa, s ktorym maju dieta.
prezrad nam doplnujuce info teda: prispievas jej nieco na jej vydaje /na seba, maleho/? byva ona u teba a usetri tak na pripadnom podnajme, ktory by musela platit? ja som si na 99% isty, ze ano a ona uz si na tieto vyhody zvykla ako na garantovane, preto ten nezaujem si ta omotkavat okolo prsta.
stretol som sa parkrat so slobodnymi mamickami na rande a z nich to normalne bolo citit to zufalstvo ako velmi hladaju niekoho, kto ich ma s malym kde ubytovat a platit skolku, kruzky, spolocne vylety, pausal pre nu, sem tam nejake handry. chapem, ze zeny otazka zabezpecenia zaujima, povazujem to za normalne, ale tie, ktore nemaju decko na krku to robia menej napadne a nechaju tomu cas. tie s dietatom uz nemaju co stratit a tak strasne tlacia na pilu a uz pomaly na prvom stretku chcu mat jasno v akej financnej a majetkovej situacii sa nachadzas a ci si otvoreny tomu, aby sa k tebe nasackovala i s deckom po mesiaci znamosti.
prosim teda o to doplnujuce info. ak to takto nemate, tak potom ma zmysel riesit vztah po emocnej stranke, tak ako k tomu momentalne pristupujes ty. inak je to iba obycajny kamaratsky vztah s vyhodami /hlavne pre nu/.
Tak tvoj problem je taky ak som tomu spravne porozumela, ze ti vadi, ze spolu nemavate casto sex a preto si myslis, ze vas vztah ochladol...ved to je normalne a bohuzial to bude este horsie, vztah si prechadza roznymi fazami, urcite obaja pracujete a to, ze ti povie ze nema naladu, alebo podobne, ked sa uz k sebe konecne dostanete (kedze spolu nebyvate), tak to neznamena ze sa vyhovara a ze to z jej strany voci tebe ochladlo, jednoducho nemusi mat v ten moment naladu a nebude predsa s tebou sulozit nasilu...je to uplne normalne, takze ak nemate ine problemy a vas vztah je super, tak by som to tymto "problemom" z tvojej strany nekazila :)
v 1,rade si nenapisal v com bol jej zaujem o teba,ktory upadol,ak bol v tom aby zistila kde co o tebe tak je logicke ked to vie ze zaujem upadol,
určite by ste sa maly porozpravat,ale mal by si si to ujasnit ,ty ju mas najlepsie poznat.je slobodna mamička tak sa da usudit že sa sklamala,,ked niekoho miluješ a sklameš sa ,,čim viac sklamany tym viac to človeka otupi,,a je viac uzavrety,a obrneny voci sklamaniam,rozchodom,,mal by si s nou viac komunikovat,určite by si nemal vyzadovat ,slova chybaš mi,tie maju byt pravdive,nauč ju to,určite ty už zavolala aj ona 1,treba jej povedat ze sa ty to pači.
sex je sučastou spoločneho zivota ,mal by si viac na nom popracovat,dieta do tohto neplet,kde v rebricku je,aj ona potrebuje zit,dietatu tym absolutne neubližite,ak nemate plnohodnotny sex.život,tažko pisat chybas,a pod.na tvojom mieste by som zapracoval na sex,a komunikacii,
Pato55:
"Ona sa tvari akoby nic ,ale ja sa bojim ze ju stracam"...tu je pes zakopaný, z toho čo píšete Vy sa snažíte a dávate do vzťahu všetko...aj Vaša partnerka sa bojí, že Vás môže stratiť?...porozprávajte sa s ňou o tom, čo Vás trápi a pokojne sa na chvíľu vytratťe z jej života, alebo trávte menej času s ňou - venujte sa niečomu, čo máte rád, čo Vás teší...možno si uvedomí, čo vo Vás má a nebude Vás chcieť stratiť alebo si Vy uvedomíte, na základe jej správania, že jej na vašom vzťahu veľmi nezáleží a nepotrebuje robiť nič preto, aby Vás nestratila.
Mas pravdu Angelika...to som tým chcel aj povedat ze ja nepotrebujem mat slusku v domacnosti ked raz spolu budeme byvat...ale potrebujem mat pri sebe osobu ktora ma bude lubit takeho aky som
No vieš, to, že nie je ešte navyše aj nevďačná a že ti niečo kúpi a ak si u nej, tak ochotne naberie jedlo do taniera, ešte pre naplňujúci vzťah nestačí.
Mne to príde, že je to celé medzi vami také nemastné-neslané, skrátka o ničom, a to už po roku a pol, hm. To je síce super, že sa nehádate, ale niekedy je lepšie sa aj pohádať a potom sa rozrevať a potom sa trebárs zasa objať, než keď žiješ s partnerom iba ako nejaký kamarát odvedľa.
Moc vam dakujem za vase nazory...