Ahojte chcem sa Vás opýtať zvažujem nad tým odist z rodného mesta kde mám pekný byt len občasné brigády za niečím lepším na západ Slovenska kde sa dá viacej peňazí zarobiť.Urobili by ste to aj vy?Mám 25rokou a mám aj niake sny a nielen tu prežívať a od chlapa sa nechať živiť
Praca
chod radsej do zahraničia a nájdi si prácu, kde ti aj ubytovanie zabezpečia, v BA to nie je nejaka slava... možno kedysi bola BA niečo, dnes už nula bodov...
ak nechceš ísť velmi daleko nájdi si prácu vo Viedni, je to v zahraničí a zároven iba na skok od BA a zarobíš sakra velký rozdiel ako v BA...
Nie ja som zo stredného Slovenska žiaden vychod chcela som len skúsiť som mladá no neviem prečo je táto krajina tak hrozna a ľudia utekajú preč
Nicolette mas uplnu pravdu napriklad ja som skoncila v maji vysoku skolu v lete som si hned nasla pracu v mojej oblasti ale zarabam pod 500 eur. Byvam u rodicov a citim sa naozaj hrozne ze si nemozem sama prenajat ani garsonku pretoze cely plat by isiel na podnajom. O hypoteke mozem iba snivat . Zaciatkom noveho roka som tiez nutena odist do zahranicia pretoze keby tu mam ostat zit nikdy si nezalozim rodinu a o vlastnom byvani mozem snivat do 60tky.
Plakla- este som zabudla dodat, ze ja napriklad robim v zahranici a byvam v BA a staci mi to na zivot tu, mozem si dovolit aj dovolenku minimalne 2x do roka a dost mi vystaci aj na seba..takze clovek nemusi byvat rovno v zahranici ak tam chce pracovat, samozrejme nehovorim napriklad o tom ak niekto ide do Londyna alebo Ameriky....ja hovorim o blizkych hraniciach
Plakla - bohuzial to je velmi bezne v tejto dobe, ze absolventi VS zoberu hocico, len aby nejaku tu robotu mali...lebo su tu aj stastlivci (asi ako ty), ktori maju stastie na robotu a ked niekde idu na pohovor tak ich zoberu, ale su tu aj taki, ktorich uz nemaju kde zobrat, kedze nie su pracovne miesta, kvoli dosadenym ludom..takze je to o stasti, ale z vecsej casti o kontaktoch...
neserte sa vsetci do blavy potom tu pre nas neni miesto
Nicolette a čo chceš v zahraničí robiť? Tam sú tiež vyššie náklady na život.
Nemyslím si, že 5 rokov je nejak veľa, na začiatok som mala nejakých 1600 v čistom čo je veľmi slušné si myslím...robiť za 600 eur s VŠ je na zaplakanie, takí ľudia radšej nemali ani študovať.
A bereme aj do uvahy to, ze dotycna nemusi mat VS... a je to hlavne aj tak o stasti, je kopec mladych po VS , ktori robia tu skolu asi zbytocne lebo sa nemaju kde zamestnat, ja to citim podobne, preto na SK odmietam robit a nemusim ani roky cakat aby sa mi navysil plat, ale mam rovno sumu za ktoru som ochotna robit ale to sa s platmi na SK neda porovnat.... a tu v BA u nas robi tolko vysokoskolakov, ktory musia robit v tom mcdonalde lebo nemaju tolko stastia, vsetko im povyfukuju vychodnari ktori su ochotny kludne robit aj za tych 600€ lebo pre nich je to velky peniaz a myslia si, ze tu budu mat na byvanie a ostatne potrebne veci...akurat tak u nich
Po 5. rokoch :)