Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

este sa nechce zenit

Príspevok v téme: este sa nechce zenit
knihomolka

Dobry den, idem k vam po radu alebo vlastne len potrebujem zo seba vsetko dostat von...s priatelom sme spolu 5 rokov, pol roka spolu byvame, je nam spolu uzasne. O tom, ze spolu chceme zostat a specatit to svadbou sme sa bavili vela krat, priatel vzdy suhlasil, ze sa chce zenit tak som cakala, ze coskoro pride ziadost o ruku. Uz je to asi rok co som o svadbe intenzivne hovorila aj sme pozerali dodavatelov a tak podobne. Ked sa stale nic nedialo, spytala som sa ci sa vobec chce zenit. Tak z neho nakoniec vyliezlo, ze sa chce zenit ale este nie teraz, ze sa boji vsetkych tych ceremonii, kopec ludi. Ja som dost ticha a tiez mam stres z toho ze bude plny kostol ludi a ze budem stredobodom pozornosti ale som schopna to prekonat pretoze ho lubim a manzelstvo pre mna znamena vela, chcem aby sme my dvaja boli rodina a nie len priatel a priatelka. Ale snazim sa ho chapat, ze este potrebuje cas a ako sam povedal potrebuje aby to v nom dozrelo a odhodlal sa k tomu kroku. Ale co ked sa to v nom nikdy nezlomi, nikdy nedozrie? A najhorsie je, ze nech prideme kdekolvek na navstevu, rodicia, stari rodicia, kamarati vsetci sa pytaju kedy konecne bude svadba a preco stale nemam prsten a priatel to berie ako neskutocny tlak nanho a mam pocit ze to ho este viac odrazda od svadby. Aj ked sme vsetkym povedali nech si pockaju ze sa chceme brat, reci neprestavaju. Neviem co robit...ked sme sami spolu je vsetko super ale hned po nejakej navsteve sme obaja nervozni lebo ja chcem on este nie a je to na nervy....

a_dr1a

Chalani. Tu su navstevy to najmenej. Vsak ste ju necitali?? "Ja som dost ticha a tiez mam stres z toho ze bude plny kostol ludi a ze budem stredobodom pozornosti ale som schopna to prekonat pretoze ho lubim a manzelstvo pre mna znamena vela, chcem aby sme my dvaja boli rodina a nie len priatel a priatelka."
Jej na tom osobne zalezi. Len mozno je ticho a navstevy to vyslovia akurat nahlas. Ale tu ide o to, ze ona sa vydavat chce a on sa s nou ozenit nechce. A este nieco. Uz som to pisala aj predtym. Bavili sa o manzelstve davno predtym nez zacali spolu byvat, zit. Vedel ze sa chce vydavat. Vtedy bol ticho. Ked uz spolu byvaju tak sa zrazu "boji"? Nie. Jemu tento stav vyhovuje. Je XY pripadov kde sa akoze zena ci muz bali zavazkov ALE prisiel niekto iny/ina do ich zivotov a zrazu slo vsetko rychlo a ako lahko. Zasnuby svadba deti rodina ai

Ernesto

Matyo ma pravdu, toto mi nenapadlo poradit ... tiez velmi efektivne riesenie ... akurat mne by bolo smutno sa s nikym nestretavat. Stale som ale toho nazoru, ze najjednoduchsie bude, ked zajdete na urad a podpisete zmluvu, aby si mala klud na dusi.

Ernesto

ved sak chodte iba dvaja na urad podpisat tu zmluvu, ked ti to tak treba k zivotu. teda nie dvaja, este myslim svedkovia su povinni /ten moze byt ktokolvek, i okoloiduci pred uradom/

ked chces ale aj drahu party k tomu, tak musis pochopit ze on mozno neni na zabavy alebo ho mozno mrzia tie prachy co by to stalo.

zaroven ako tu podotkli, mozno sa mu len uvedena zmluva zda nevyhodna z toho titulu, ze by si sa potom mohla na nom obohatit. tam staci dat klauzulu o oddelenom majetku kde pri rozvode nedostanes nic co je jeho a problem vyrieseny.

ak ani tieto veci nezafunguju, tak naozaj ta az tak nelubi, aby si bol tebou isty a chcel byt s tebou do konca zivota. podpisanim zmluvy ale tieto jeho pocity nezmenis, takze tam by som to videl potom na hladanie noveho partnera, lebo taky si potom skor ci neskor najde taku, kvoli ktorej podpise i zmluvu (i bez dodatku o oddelenom majetku) a urobi party.

Omen

Noelle, ako ich teda majú podľa teba oslovovať? : D

Slečna = dospievajúce dievča a dospelá SLOBODNÁ žena.
Ak si slobodná, ale máš TITUL, potom si pani - doktorka, inžinierka,...
Pani = VYDATÁ žena, STARŠIA nevydatá žena,...
Ak sa považuješ UŽ za staršiu ženu, potom sa nechaj tak oslovovať! : )

Noelle

trp: Takže "svadba je len formalita" ???
Tak mi potom vysvetli, prečo na slobodné ženy ľudia pozerajú ako na nejaké chudery, ktoré sú spoločensky nižšie ako tie vydaté, a posmešne ich oslovujú "slečna" (namiesto "pani"), a to aj vo vyššom veku 30, 40+ !!

trp

Ak by si ho mala rada, tak urcite na neho netlacis so svadbou. Ved svadba je len formalita, aj ked mnohe zeny to zvyknu vyuzit na obohatenie sa cudzim majetkom. Navrhni mu predmanzelsku zmluvu, ze sa zriekas akehokolvek naroku na to, co pred svadbou a po svadbe tvoj priatel nadobudol. To by malo zabrat.

Jana Lukacova

knihomolka: z toho čo píšete, svojho priateľa "dusíte" a nútite ho do svadby, iniciatíva by mala prísť z jeho strany (ak bude na tento krok pripravený). Nechávate rovnako iných, aby vám zasahovali do vzťahu. Treba blízkym pokojne avšak jasne povedať, že si neželáte ich poznámky k svadbe, ak to nebudú rešpektovať, netrávte s nimi čas (pokiaľ si svoje správanie neuvedomia). Záleží Vám na vzťahu s priateľom alebo iba na svadbe?

Ak Vás má priateľ úprimne rád sám k tomu pristúpi a požiada Vás o ruku, ale na základe svojho slobodného rozhodnutia, nie nátlaku od Vás alebo rodiny a kamarátov.