RTG

Príspevok v téme: RTG
Jozef14587

Dobrý deň stále som mal pocit ako by som mal niečo v lavom prsníku.
Bol som na RTG hrudníka kôli práci a na prsiach ktoré su na rtg biele (priesvitné) je väčšia tmavá škvrna, neviem určiť na ktorej strane to je.
no a popis som dostal takýto :
RTG hrudníka: Bránica bilat. kontúrovaná, vľavo segmentovaná, KF uhly voľné. Pľ. parenchám bez evid. patolog. ložiskových al. infiltratívnych zmien. Bronchovaskulárna kresba priemerná, hily v norme. Tieň srda v priemernej veľkosti. aorta v norme.
Neviem či niečo zistili alebo to možno ani nehľadali ale v každom prípade ak by tam niečo bolo tak by to tam aj napísali že ? Preloží mi niekto ten popis ? :)

ahjaj

Infiltrácia pľúc je klinický syndróm, pri ktorom normálna vzdušnosť pľúcneho tkaniva nahrádza patologický substrát so zvýšenou hustotou, najčastejšie zápalovej povahy.
Hlavnými príčinami pľúcnej infiltrácie sú nasledujúce patologické stavy:
Pneumónia (bakteriálna, vírusová, plesňová).
Proces tuberkulózy.
Alergické ochorenia (eozinofilný infiltrát).
Malígny alebo benígny nádor.
Ohnisková pneumonoskleróza.
Infarkt pľúc.
Systémové ochorenia spojivového tkaniva.
Zdroj: sk.greeleymedcare.com

Ena25

Dobrý deň ,môžte mi poradiť ,bola som si dať urobiť celkovú preventívnu prehliadku a na RTG pľúc mám nález ,môžte mi niekto napísať či sa m báť ? Som objednaná aj na CT ale až v júni a nieako sa neviem na nič sústrediť a stále mi to behá po rozume . Prikladám správu

philips

Nádor v prsnej žlaze ozaj neuvidíš na snímke hrudného koša, jedná sa o iné žiarenie s inou energiou. Nádor pľúc sa na snímke prejaví ako tieň.

jozef356864

Ale tak nádor už asi ten doktor videl tak možno tam nemám nález a aj keď na to pozrie lekárka viac s tým neurobí ak v popise nič nieje tak to zrejme nechám tak.

jozef356864

philips: Goodle pomohol cize rtg vyslo ze som zdravy a ten artefakt je chyba na RTG snimku. Tak snaď. Veď predsa by doktor do popisu napísal ak by tam bol nález.