Neznášam telefonovať cudzím pred známymi ľuďmi

Príspevok v téme: Neznášam telefonovať cudzím pred známymi ľuďmi
simiona

Neviem, či je správne slovo neznášam alebo bojím sa: telefonovať.

S rodinou telefonujem v pohode.

Horšie je to s cudzími ľuďmi. Keď mám niekomu zavolať, začnem prudko dýchať, má hrudi mám zvieravy pocit, trasú sa mi ruky, chodím hore-dolu a hoci si tvár nevidím, mám pocit, od sa červenám a pri telefonovaní sa mi trasie hlas.

Najhoršie je to vtedy, keď mám zavolať cudziemu človeku (ale môže to byť aj človek, ktorému volám pravidelne raz za polrok, napr. zubár) a to pred známym človekom/ľuďmi. Jednoducho neznášam a vyhýbam sa telefonovať cudzím ľuďom pred svojimi známymi. Neznášam potom tie otázky: Komu si volala? Čo dotyčná/y chcela? A tiež sa bojím, že ma budú opravovať.

Keď mám niekomu zavolať, radšej pôjdem von do zimy a nájdem si miesto, kde budem sama ako volať dnu pred známymi.

Pritom keď hovorím s človekom z očí do očí, som celkom zhovorčivá, aj pri známych aj pri cudzích.

Keď ste tu takí, čo sa tiež boja telefonovať, ako to riešite alebo prekonávate? Vďaka.

Prtko516

som na tom rovnako... napriek tomu všetkému volám a časom to zmizne taký ten strach...treba sa prekonávať a nerobiť paniku. Keď si chceš niečo vybaviť, predsa nebudeš volať susedu alebo neviem koho no nie?

Angelika3

No ja si myslím, že je to svojím spôsobom normálne, že je človek roztrasený ak má telefonovať, najmä ak volá po úradoch a pod. sama som to tak mávala. Je to možno aj tým, že sa snaží akoby dopredu si naplánovať čo povie, zároveň sa bojí, že to povie inak a vlastne nevie aká bude opačná reakcia a potom to povie aj tak celkom inak , akoby chcel aby to vyznelo :-D

Len ti chcem napísať čo mi pomohlo, ale tak ty možno nemáš takú možnosť, jednoducho telefonovať a telefonovať. Nejakú dobu som brigádovala pre takú spoločnosť, kde sa robia prieskumy trhov a tam jednoducho musíš tým ľuďom volať a navyše rátať s tým, že sa na teba osopia, že ich otravuješ, nie je to nič príjemné, ale dobrá skúsenosť.
Ale sú rôzne povolania, kde musíš telefonovať, napr. aj asistentky, ktoré musia kadečo vybavovať, zabezpečovať telefonicky, recepčné. Ja som tiež pracovala ako recepčná a zo začiatku mi to bolo nepríjemne volať kade-tade s ľuďmi z firmy, ale postupne sa to uvoľnovalo a neskôr som už ani nemusela rozmýšľať čo poviem, jednoducho som vytočila číslo a poď-ho začala som mlieť spontánne čo mi prišlo na myseľ.

Takže len chcem povedať, že ti rozumiem, aj keď to nie je zas svetoborný problém :-) Jednoducho keď sa niečoho bojíš, rovno do toho skoč a problém sa postupne rozplynie.