Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Riedka stolica - krv

Príspevok v téme: Riedka stolica - krv
Michael

Dobrý deň,

pred niečo viac ako dvoma týdžnami som spozoroval krv v stolici ...týžden som počkal či sa to nezregeneruje no nakoniec som s tým išiel k doktorke. Vzhladom na žiadne iné príznaky a po informácii že vykonávam silové trening usúdila, že ide len o prasknutú cievku. Predpísala mi Ascorutin a faktu krém. Liečbu som doplnil o sedavé kúpele v dubovej kôre. Nastalo zlepšenie a upravila sa mi aj stolica. celý ten čas bola taká riedka či už s krvou alebo krvou alebo krvou len na toaletnom papieri, posledné dni bola pevnejšia, taká ako obvykle a krv nebola vobec prítomná. Včera som vynechal kúpel kvoli časovým dôvodom a večer bolo všetko v poriadku no dnes bola stolica zase riedka s náznakmi krvi...aj ked na toaletnom nebola jasne viditeľná. Z toho mi vychádza, že krv sa objaví len skrz riedkejšiu, pri pevnej nie. Je niečo, čo by ste mi doporučili na tento problém alebo je to príznak niečoho konkrétneho? pokračovať v kúpeloch ešte aspon týžden - dva.? Skúsiť pridať niečo?

Ďakujem za odpoveď

fefef

mňa problém z mäkkou stolicou trápi už dlho, mám aj hemoroidy, často sa mi strieda normálna - formovaná a potom mäkšia a niekedy aj riedka stolica. Mne našli u GE kedysi dávno afty na terminálnom ileu čo je koniec tenkého čreva. Crohn sa nepotvrdil. Bolo to po silnej viróze v lete. Krvácanie hemoroidov som zmiernil hlavne stravou a hlavne cvičením, pohybom, námahou, no alcohol a kava. Mal som podozrenie na IBS alebo na niečo v čreve - nejaký patogén alebo toxín čo vylučuje čo spôsobuje u mňa občas mäkšiu stolicu. Ale ja mám veľa energie a cítim sa zdravo. Možno občas hyperaktívne črevá to môžu spôsobovať alebo stres /aj pri cvičení, tlak na orgány/. Riedka stolica znamená, že hrubé črevo neodvodnilo stolicu normálne a stolica prešla črevom veľmi rýchlo. Niečo črevo podráždilo. Mozog je veľmi prepojený s črevom, úzkosť, depresia, nevyrovnanosť môžu tiež zhoršovať trávenie. Mám teóriu že Hemeroidy dráždia konečník a vzniká pocit núteného vyprázdnenia, zrýchlené črevo a mäkká stolica.

Michael

Vďaka za odpovede:) ...ešte by som podotkol, že posledné dva razy sa mi stalo, že krv bola prítomná len v malom množstve ale len na povrchu stolice v tvare pozdlžnej čiary...no na toaletnom vobec, keby som to nesledoval tak v normálnom prípade by som vobec nezaregistroval, že nie je niečo v poriadku. Avšak si nie som istý, či je to pozitívny efekt alebo naopak negatívny.

milajar

tak drzim sa faktov, pri mame ani nebolo zistene z coho bolo to krvacanie a pri sestre nepamatam ci sa zistil povod krvacania, to tiez uz bolo davno,

Vlados

Milajar, rakovinu neovplyvnuje pouzivanie ascorutinu ani faktu..... prosim, najprv citaj a potom pìš. Na tejto stranke sa to sice hemzi odbornikmi, ktori hned hovoria, pripadne pisu o rakovine v zufalej snahe zaujat , ale dufam , ze Ty nie si ten pripad. Ak ano, najdi nejake ine vlakno, kde je rakovina aspon realnou moznostou.-)

Michael

práveže som ho užil keď sa to začalo, zlepšovať...ked mi začala stolica tuhnúť a teda aj krvácanie pominulo, ako náhle som ho užil však stolica zmäkla a teda nastúpila aj krv....či to však nebol útok práve na hemeroidy. Budem zatiaľ pokračovať v liečbe ako posledné dni. Vlados, ďakujem za odpovede:))

Vlados

Mobivenal je zufalo slabucka nahrada detralexu. Na Tvojom mieste by som s nim neexperimentoval pri akutnom krvacani. Najprv by som stabilizoval stav s ascorutinom a faktu a po tyzdni bez krvi by som skusil ten mobivenal.

Michael

Vlados ďakujem za odpoved. Pravdou je, že som študent infomatiky a teda trávim v kresle až príliš veľa času či už v škole alebo doma. taktiež ešte rád doplnil, že mi bol doporučený mobivenal...ale nie som si istý jeho účinkami. po jeho užití som hneď cítil niečo v konečníku, avšak krv bola vo väčšom množstve ako obvykle tak som ho už nemal, možno to bol pozitívny učínok, mal by som ich skúsiť znova začať brať pravidelne?...či to nebol len taký prvotný efekt a potom sa to bude lineárne/exponencialne zlepšovať. Kedže je mobivenal ako výživový doplnok pritom čo som čítal má totožné učinky ako detralex, by nemal ublížiť.

Vlados

Hm, diagnoz mas nepreberne mnozstvo. Ak Ti zabrala co len kratkodobo Tebou uvedena liecba, tak pravdepodobne mozes mat hemoroidy. Najlepsia liecba na ne je Detralex. Tvoj Ascorutin je len zakladna a najlacnejsia liecba. Hemoroidy su dost caste, hlavne pri sedavej praci, nie je to ziadny vazny problem .
Dalsie diagnozy Ti nebudem tlacit do hlavy, ale je ich vela.